Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas Dinamo divu izbraukuma spēļu sēriju uzsāk ar uzvaru Ņižņijnovgorodā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo sestdien divu izbraukuma spēļu sēriju uzsāka ar uzvaru pēcspēles metienos pār Ņižņijnovgorodas Torpedo.

"Dinamo" pēcspēles metienos pieveica "Torpedo" ar 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Vārtus "Dinamo" komandā guva Hanters Šinkaruks, Filips Buncis un Jere Karjalainens.

Rīdzinieki trīsreiz izvirzījās vadībā, un trīsreiz mājinieki atspēlējās.

Astotajā minūtē pretuzbrukumā pēc Emīla Puarjē piespēles no vārtu priekšas vārtu stūrī trāpīja Šinkaruks - 1:0.

Izlīdzinājumu 17.minūtē panāca Endijs Mīls ar metienu no kreisā iemetiena apļa - 1:1.

Savukārt 2:1 tapa tikai pusminūti vēlāk, kad pēc Kristapa Zīles metiena no vārtsarga atlēkušo ripu no zonas vidus vārtos raidīja Filips Buncis. Tie viņam bija pirmie vārti KHL. Rezultatīva piespēle arī Jānim Švanenbergam.

2:2 tapa 30.minūtē, kad mazākumā izcēlās Ivans Čehovičs.

3:2 rīdzinieki panāca 55 sekundes pirms otrā pārtraukuma ar Karjalainena metienu, rezultatīvu piespēlei iekasējot Rūdolfam Červenijam.

Izlīdzinājumu un pagarinājumu mājiniekiem 50.minūtē ar saviem otrajiem vārtiem spēlē panāca Čehovičs.

Pagarinājumā rezultāts nemainījās, un komandām bija jāizpilda pēcspēles metieni.

"Bullīšus" pirmie meta mājinieki, bet jau pirmajā sērijā rezultatīvs bija Gints Meija, panākot 1:0 viesu labā.

Trešajā sērijā Lauris Dārziņš panāca 2:0, bet nākamajā metienā vienus vārtus atspēlēja Čehovičs.

Pēdējā metienu sērijā 2:2 panāca Kenijs Agostino, bet Puarjē neizdevās maču pabeigt.

Tomēr sestajā sērijā vārtsargu apspēlēja Dārziņš, kamēr vēl viens Čehoviča mēģinājums nebija sekmīgs - 3:2 "Dinamo" labā.

Rīdzinieki uz Ņižņijnovgorodu izlidoja tikai sestdien plkst.9.30 no rīta. Piektdienas reiss tika atcelts, jo sniegputeņa dēļ slēdza Rīgas lidostu.

"Patika, ka komanda cīnījās. Ņižņijnovgorodā ieradāmies tikai trīs stundas pirms mača un bez iesildīšanās devāmies laukumā," televīzijas translācijā pēc mača teica "dinamiešu" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs. "Malači puiši, un vārtsargs Juhans Matsons pēc pārtraukuma labi nospēlēja. Visi spēlēja, cīnījās. Tā mums bija ļoti svarīga spēle, var teikt - pēc būtības četru punktu spēle."

"Teikšu atklāti - nebija viegli nokļūt Ņižņijnovgorodā. Tāpat nav ierasts uz spēli ierasties mača dienā. Paspējām tikai pārģērbties. Vēlos uzslavēt visus puišus, kas tik sarežģītā situācijā cīnījās un atdeva spēkus, lai izcīnītu punktus," Krikunovs piebilst kluba preses dienesta paziņojumā.

"Manuprāt, spēli iesākām labi - pieturējāmies pie zīmējuma un saglabājām mieru. Tāpat arī labi aizsargājām savu vārtu priekšu, kas deva rezultātu. Savukārt otrajā periodā "Torpedo" uzņēma apgriezienus. Nedaudz mums nepaveicās ar iemestajiem vārtiem, kurus neieskaitīja. Līdz spēles pamatlaika beigām spējām izturēt mājinieku spiedienu. Prieks, ka beidzot izdevās uzvarēt pēcspēles metienos," klubs citē uzbrucēju Bunci.

"Runājot par savu vārtu guvumu, šķiet, ka pēc precīzā metiena no maniem pleciem novēlās 50 kilogrami. Jūtos forši. Ilgi nāca. Liels prieks, ka izcīnījām arī uzvaru," piebilst komandas otro vārtu autors.

Rīdzinieki pēc trim zaudējumiem izbraukuma spēlēs savā laukumā zaudējumu sēriju turpināja, ar 2:3 atzīstot Maskavas CSKA pārākumu un pēcspēles metienos ar tādu pašu rezultātu piekāpjoties Čerepovecas "Severstaļ".

Pēdējo uzvaru pirms sešu spēļu zaudējumu sērijas "Dinamo" izcīnīja 15.novembrī, kad savā laukumā ar 3:2 pārspēja Vladivostokas "Admiral", kura tagad trenē Leonīds Tambijevs un pārstāv Rihards Bukarts un Miks Indrašis.

Ņižņijnovgorodas vienībai punkti krājas raitāk, taču pēdējās četrās spēlēs tā bija uzvarējusi tikai reizi, mājās ar 4:1 apspēlējot Maskavas apgabala "Vitjaz". Pirms tam izbraukumā ar 2:4 zaudēts Nursultanas "Baris" un ar 1:3 - Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam mājās ar 1:3 atzīts Magņitogorskas "Metallurg" pārākums.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" otro izbraukuma spēli aizvadīs pirmdien Balašihā, mērojot spēkus ar Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Šajā izbraukumā devās 25 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji:

vārtsargi - Juhans Matsons, Jūliuss Hudāčeks, Ēriks Vītols;

aizsargi - Ralfs Freibergs, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle, Nerijus Ališausks, Miks Tumānovs un Kārlis Čukste;

uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Lauris Dārziņš, Jere Karjalainens, Gints Meija, Emīls Puarjē, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Peters Tīvola, Rūdolfs Červenijs, Metjū Lorito, Gustavs Millers, Jānis Švanenbergs un Nikolajs Jeļisejevs.

Savainojumu dēļ izbraukumā līdzi nedosies uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Edgars Kulda, Aleksandrs Protapovičs un Gunārs Skvorcovs, aizsargi - Oskars Cibuļskis, Džordons Sautorns un Brendons Gormlijs.

Arī viesu komandā bija vairāki savainotie - aizsargi Jegors Martinovs un Teodors Lenstrems, kā arī uzbrucēji - Sergejs Gončaruks un Dāniels Zārs.

Šosezon komandas bija tikušās vienreiz, septembra vidū Rīgā uzvaru svinot mājiniekiem.

KHL ietvaros vienības pirms sestdienas mača bija aizvadījušas 36 savstarpējās spēles, kurās rīdziniekiem bija izdevies gūt panākumu 15 reizes.

Vladimiram Krikunovam tā bija pirmā izbraukuma spēle "Dinamo" galvenā trenera amatā. Viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi