Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgas Dinamo gadu noslēdz ar skaistu uzvaru pār Indraši un Maskavas Dinamo

Latvijas komanda Rīgas Dinamo, noslēdzot mājas spēļu sēriju un kalendāro gadu, svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 5:4 (2:2, 2:0, 1:2) uzvarēja latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvēto Maskavas Dinamo.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus šajā mačā guva Andris Džeriņš, lietuvietis Nerijus Ališausks, Metjū Majone, Koltons Gilīss un Līnuss Videls, kamēr Maskavas "Dinamo" labā izcēlās Vadims Šipačovs, Ruslans Karļins, Daniils Tarasovs un Dmitrijs Kagarļickis.

Zīmīgi, ka Gilīss guvis savus pirmos vārtus kopš 2017.gada 24.janvāra. Tikmēr par labāko rīdzinieku sastāvā svētdien tika atzīts Videls.

Jau pašā spēles sākumā rīdzinieku vārtsargam Timuram Biļalovam pāris reizes bija jāglābj komanda no vārtu zaudējuma. Pirmajās minūtēs iniciatīva piederēja Maskavas klubam, taču tieši šīs komandas hokejisti pirmie dabūja spēlēt mazākumā, turklāt piektajā minūtē viena hokejista pārsvaru izmantoja Rīgas "Dinamo", kad Metjū Majones mestās ripas lidojuma virzienu mainīja Džeriņš. Latvijas klubs vadībā gan neatradās ilgi, jo tikai vienu minūti un 19 sekundes vēlāk teicamu reidu veica Šipačovs, kurš panāca neizšķirtu, bet vēl pēc 52 sekundēm Karļins jau izvirzīja viesus vadībā.

Līdz ar to abas vienības vien divu minūšu un 11 sekunžu laikā kopā bija guvušas trīs vārtus. Tikpat rezultatīvs turpinājums gan nesekoja, lai gan pirmā perioda vidū rīdzinieki uz viesu vārtiem radīja ievērojamu spiedienu. Kopumā laukumā bija dinamisks hokejs, ar vārtu gūšanas iespējām izceļoties abām vienībām. Dueļa 16.minūtē Rīgas "Dinamo" gan panāca neizšķirtu, kad vārtus ar tālu metienu guva Ališausks.

Aizraujošā pirmā perioda beigās komandas vēl apmainījās asumiem un abpusējiem noraidījumiem, bet rezultāts tā arī vairs nemainījās, pirmajām 20 minūtēm noslēdzoties ar kaujiniecisko 2:2.

Otrā trešdaļa jau bija krietni citādāka nekā pirmā, jo spēles temps bija nedaudz krities un komandas tik aktīvi vārtiem neuzbruka. Otrā perioda vidū abpusēju noraidījumu saņēma Indrašis un Džeriņš, kurš pēc tautieša klupināšanas kritis pārāk teatrāli. Rezultāts gan tā arī nemainījās, bet otrās trešdaļas otrajā pusē starp abām komandām bija pāris asumi, turklāt straujāk tika krāti arī noraidījumi. Īsā laikā Maskavas "Dinamo" nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, tomēr uzreiz pēc sākšanas spēlēt piecatā pret trim uz sodīto soliņa devās arī Frenks Razgals.

Lai arī vairākuma laikā Rīgas "Dinamo" uzbruka ļoti bīstami, rezultāts palika nemainīgs. Pretinieki gan turpināja spēlēt nedisciplinēti, jo 34.minūtē noraidījumu par Džeriņa klupināšanu nopelnīja Jegors Zaicevs. Viena hokejista pārsvaru mājinieki šoreiz izmantoja, kad 35.minūtē precīzu metienu no distances izpildīja Majone. Tikai trīs minūtes vēlāk Latvijas komanda izvirzījās vadībā jau ar divu vārtu pārsvaru, kad asa Džeriņa piespēle atsitās pret Gilīsa slidu un nonāca vārtos. Lai arī tiesneši devās skatīt video atkārtojumu, vārtu guvums tika ieskaitīts.

Neilgi pēc vārtu guvuma Rīgas "Dinamo" gan palika mazākumā, jo noraidījumu saņēma Brendons Makmilans, taču viena hokejista pārsvaru viesi neizmantoja. Līdz ar to pēc divām spēlētām trešdaļām rezultāts bija 4:2 par labu rīdziniekiem.

Noslēdzošā - trešā - trešdaļa aizritēja emocionālā un asumiem bagātā cīņā. Vispirms 48.minūtē pēc Miķeļa Rēdliha piespēles garu pauzi ieturēja Videls, kurš pēc tam ar gūtiem vārtiem spēja panākt 5:2. Pēcāk starp abu vienību hokejistiem sākās asumi, bet perioda vidū rīdzinieki palika trijatā pret pieciem Maskavas "Dinamo" hokejistiem, šo pārsvaru viesiem arī ļoti ātri izmantojot, kad izcēlās Tarasovs.

Pēc tam 53.minūtē Maskavas "Dinamo" izmantoja nākamo vairākumu, kad rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Kagarļickis. Uzreiz pēc vārtu zaudējuma noteikumi tika pārkāpti pret Videlu, kas rīdziniekiem deva iespēju spēlēt vairākumā. Rezultāts gan turpinājumā nemainījās un viesi atspēlēšanos atlika uz pašām pēdējām minūtēm.

Sākoties noslēdzošajām divām pamatlaika minūtēm, Maskavas "Dinamo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet ļoti droši vārtos darbojās Biļalovs, kurš vairākkārt glāba rīdziniekus no vārtu zaudējuma. Noslēgumā Rīgas "Dinamo" nosargāja ļoti svarīgu uzvaru.

Indrašis šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Viņš atzīmējās arī ar diviem metieniem pa vārtiem, divām soda minūtēm, pieciem uzvarētiem iemetieniem no 14, vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu pretinieku metienu.

Šosezon latvietis 38 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Šajā mājas spēļu sērijā rīdzinieki pirmajā mačā trešdien ar 2:0 pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet piektdien ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu. Latvijas komanda pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi punktus, kas ļāvis atgriezties cīņā par vietu Rietumu konferences pirmajā astoņniekā.

Nesen Rīgas komandai bija septiņu zaudējumu sērija, bet pēc tam septiņās spēlēs uzvaras mijušās ar zaudējumiem. Rīdzinieki ar 42 punktiem 43 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, astotajā pozīcijā esošajai Maskavas apgabala "Vitjaz" zaudējot vienu punktu.

Savukārt pirmo maču Jaunajā gadā rīdzinieki aizvadīs 4.janvārī, kad viesosies pie Jaroslavļas "Lokomotiv".

Tikmēr Maskavas "Dinamo" pirms svētdienas cīņas bija uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas. Šī komanda 45 spēlēs tikusi pie 49 punktiem un Rietumos ieņem sesto vietu.

Rīgas "Dinamo" viens no iepriekšējo sezonu līderiem Indrašis starpsezonā pārcēlās uz Maskavas klubu.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijas komanda papildināja sastāvu ar krievu aizsargu Ruslanu Pedanu, kurš šajā sezonā uzspēlēja latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajā Maskavas "Spartak" - septiņās spēlēs pie rezultativitātes punktiem netika, bet nopelnīja negatīvu lietderību -3. Viņa kontā arī 21 mačs Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) vienībā Voskresenskas "Himik", kuros gūti divi vārti un veiktas trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīts neitrāls lietderības koeficients.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 12 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Top komentāri

aha
a
nu beidzot vismaz viena uzvara...
Ha ha
H
Rigas Ģināmo pieveica Maskva Ģināmo ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi