Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo graujoši zaudē Sanktpēterburgas SKA komandai

Latvijas komanda Rīgas Dinamo sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 1:7 (1:2, 0:4, 0:1) zaudēja vienam no turnīra grandiem Sanktpēterburgas SKA.

Rīdziniekiem šis ir smagākais zaudējums šosezon.

Rīgas Dinamo labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, kamēr SKA rindās divreiz izcēlās Sergejs Plotņikovs, bet pa reizei precīzi bija Dāvids Rundblads, Nails Jakupovs, Nikolajs Prohorkins, Pāvels Dacjuks un Andrejs Kuzmenko.

Spēles sākumā abas vienības apmainījās noraidījumiem, bet rezultāts vēl nemainījās, lai gan vairāk darba vārtos bija rīdzinieku vārtsargam Timuram Biļalovam. Tiesa, uzreiz pēc Mārtiņa Dzierkala atgriešanās laukumā no noraidīto soliņa SKA guva vārtus, tomēr tie netika ieskaitīti, jo tika traucēts Buiļalovam. Pēcāk rezultātu šajā mačā atklāja tieši Rīgas Dinamo, kad septītajā minūtē pēc atkārtota metiena vārtus guva Rēdlihs.

Cīņas 12. minūtē Plotņikovs gan panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam rīdziniekiem izdevās izturēt Andra Džeriņa nopelnīto noraidījumu. Tiesa, arī turpinājumā Latvijas komandai bija problēmas ar disciplīnas ievērošanu, jo Rēdlihs par izrunāšanos saņēma desmit minūšu disciplināro sodu, kamēr pie divu minūšu noraidījuma tika Gints Meija. Vairākums ļāva SKA hokejistiem izvirzīties vadībā, 19. minūtē teicamu saspēli vārtu guvumā pārvēršot Rundbladam. Vēl 15 sekundes pirms beigām divu minūšu noraidījumu saņēma Uvis Balinskis, bet pirmais periods noslēdzās ar minimālu SKA pārsvaru.

Otrā trešdaļa Latvijas komandai sākās pagalam neveiksmīgi, jo jau 27. sekundē Jakupovs panāca 3:1, kas rīdzinieku galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam lika Biļalovu nomainīt pret Kristeru Gudļevski. Tiesa, tas gan cerēto rezultātu nedeva, lai gan pēc dažām sekundēm SKA nonāca mazākumā. Tā vietā nevis Rīgas Dinamo guva vārtus, bet to atkal paveica Sanktpēterburgas vienība - Gudļevskis pazaudēja ripu, kā rezultātā mazākumā to tukšos vārtos raidīja Plotņikovs.

Abas komandas turpināja pelnīt soda minūtes, tomēr Latvijas komandas vairākums joprojām bija nesekmīgs, turklāt otrās trešdaļas turpinājumā Rīgas Dinamo ielaida vēl divus vārtus, kad izcēlās Prohorkins un Dacjuks. Pēc tam Sanktpēterburgas vienībai savu pārsvaru bija iespējas pat palielināt, bet labi vārtos darbojās Gudļevskis. Līdz ar to otrā trešdaļa noslēdzās ar graujošu SKA pārsvaru 6:1.

Noslēdzošo trešdaļu Rīgas Dinamo hokejisti iesāka aktīvi un centās atspēlēties, taču tas neizdevās. Pēcāk komandai nācās spēlēt arī mazākumā, bet 48.minūtē jau septītos vārtus Sanktpēterburgas vienības labā guva Kuzmenko. Lai arī arī turpinājumā laukumā bija aktīvs hokejs, Laurim Dārziņam pat trāpot pa vārtu stabu, rezultāts vairs nemainījās, SKA svinot graujošu uzvaru ar 7:1.

Rīgas komanda šonedēļ piecu mājas spēļu sēriju noslēdza ar divām uzvarām sīvās cīņās, vispirms ar 3:2 pārspējot Bratislavas Slovan, bet pēc tam ar tādu pašu rezultātu pēcspēles metienu sērijā gūstot virsroku pār Minskas Dinamo.

Rīgas komanda pēdējos desmit mačos cietusi septiņas neveiksmes, taču melnā josla vienību nav pārāk attālinājusi no izslēgšanas turnīra zonas, no kā Latvijas klubs pašlaik atpaliek par vienu punktu.

Turpretī SKA kopš Ziemassvētkiem 13 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras, arī vienīgajā zaudējumā tiekot pie punkta.

Šī izbraukuma otrajā mačā Latvijas vienība pirmdien cīnīsies ar Mika Indraša pārstāvēto Maskavas Dinamo, bet pēc tam janvāra pēdējā dienā būs mājas spēle ar Maskavas Spartak, kur spēlē Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš.

Rīdzinieki izbraukumā devušies ar rezultatīvo zviedru uzbrucēju Līnusu Videlu sastāvā, taču viņš šajos mačos, visticamāk, nespēlēs. Tikmēr izbraukumā nav devušies ceturtdien traumu guvušais uzbrucējs Rihards Marenis, kā arī iepriekš savainotie Koltons Gilīss un Gunārs Skvorcovs.

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 36 reizes, rīdziniekiem svinot 12 uzvaras. Sezonas pirmajās divās savstarpējā cīņās Dinamo cieta zaudējumus ar 1:2 un 1:3, bet pēc tam viesos tika gūta virsroka pagarinājumā 3:2, uzvaras vārtus gūstot Videlam.

Dinamo ar 53 punktiem 52 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet SKA ar 87 punktiem 52 cīņā izvirzījusies pirmajā pozīcijā un jau labu laiku nodrošinājusi vietu Gagarina kausa izcīņā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

 

Top komentāri

Uldis
U
Sen jau laiks RD pamest šo čekas projektu!
Sava
S
On anno čjo.
Manuprāt
M
Vainīgs Jurčika gars, kas neklausa Ankipānu un piedalās spēlēs - zaudējumos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi