Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgas Dinamo Habarovskā piedzīvo zaudējumu vietējai Amur komandai

Latvijas klubs Rīgas Dinamo pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 11.sezonas tālākā izbraukuma otrajā spēlē ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) zaudēja Habarovskas Amur hokejistiem.

Rīgas Dinamo sastāvā vienīgos vārtus šajā mačā iemeta Keids Feirčailds, kamēr Amur rindās izcēlās Vjačeslavs Ušeņins un Bogdans Potehins.

Jau mača otrajā minūtē rīdzinieki ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, turklāt jau ar pirmo piegājienu tas tika realizēts - trešajā minūtē ar plaukstas metienu no zilās līnijas izcēlās Feirčailds. Amerikāņu aizsargam šis ir pirmais vārtu guvums Rīgas Dinamo kreklā. Tiesa, līdz Amur atbildei bija jāgaida tikai dažas minūtes, jo neizšķirtu septītajā minūtē panāca Ušeņins, izmantodams rīdzinieku kļūdu aizsardzībā.

Pāris minūtes pēc vārtu zaudējuma Rīgas Dinamo ieguva vēl vienu iespēju spēlēt vairākumā, tomēr šī izdevība netika izmantota, lai gan Latvijas klubam izdevās izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem un pēcāk sāncenšus arī iespiest savā aizsardzības zonā. Pirmās trešdaļas izskaņā abu komandu izpildījumā bija aktīvs hokejs, spēlē daudz iesaistoties vārtsargiem, tomēr rezultāts tā arī palika nemainīgs, vienībām pirmajā lielajā atpūtā dodoties pie neizšķirta 1:1.

Rīgas Dinamo otro periodu iesāka ar aktīvu sniegumu, tomēr "iekrita" vienā no pretuzbrukumiem, ko 23.minūtē realizēja Potehins, kurš ripu vārtos raidīja no ļoti asa leņķa, tādējādi pārspējot Kristeru Gudļevski. Brīdi vēlāk Latvijas klubs tika arī pie pirmā noradījuma šajā mačā, jo tiesneši saskatīja skaitliskā sastāva pārkāpumu. Tiesa, Amur vairākums bija ļoti bezzobains, bet jau vienādos sastāvos abas komandas apmainījās ļoti bīstamiem uzbrukumiem, turklāt rīdzinieku leģionārs Kevins Klārks neizmantoja lielisku iespēju panākt neizšķirtu.

Kopumā otrajā trešdaļā gan nebija vērojams tik aktīvs hokejs kā pirmajā, bet perioda beigās uz vārtiem izskrēja Brendons Makmilens, tomēr viņam ripu vārtos iedabūt neizdevās. Pēcāk abas komandas apmainījās asumiem, kas noveda pie abpusēja noraidījuma, bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās. Pēc otrās trešdaļas Rīgas Dinamo līdz ar to atradās iedzinējos ar 1:2.

Cenzdamies atspēlēties, rīdzinieki noslēdzošo trešdaļu uzsāka ļoti apņēmīgi, kā rezultātā Amur hokejisti tika iespiesti savā aizsardzības zonā. Lai arī Latvijas kluba pārsvars bija iespaidīgs, pārvērst to vārtu guvumā tā arī neizdevās. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas nepilnas desmit minūtes, Rīgas Dinamo ieguva tiesības spēlēt vairākumā, tomēr tas palika neizmantots. Vēl rīdzinieku vairākuma beigās komandas saņēma pa abpusējam noraidījumam.

Pamatlaika izskaņā Amur hokejisti aizsardzībā spēlēja ļoti disciplinēti, kamēr rīdziniekiem lāgā neizdevās radīt labas vārtu gūšanas iespējas. Priekšpēdējā minūtē Gudļevskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr panākt sev vēlamu rezultātu viesiem tā arī neizdevās.

Salīdzinot ar iepriekšējo maču, rīdzinieku vārtos atgriezās Gudļevskis, bet citu izmaiņu sastāvā nebija.

Rīdziniekiem šī bija otrā spēle divu dienu laikā, jo svētdien Latvijas klubs Šanhajā ar 4:2 uzvarēja Pekinas Kuņluņ Red Star vienību no Ķīnas. Ģirta Ankipāna trenētā komanda tobrīd izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas.

Rietumu konferencē Rīgas Dinamo ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs joprojām ir trešajā pozīcijā, kamēr Amur, kas iepriekšējā mačā piektdien ar 0:2 mājās zaudēja Vladivostokas Admiral vīriem, Austrumu konferencē ar pieciem punktiem sešos mačos ir 11.pozīcijā.

Habarovskas klubam sešos mačos izdevies izcīnīt tikai divas uzvaras.

Jau ziņots, ka Rīgas Dinamo piektdien ar līgumreisu devās uz KHL šīs sezonas tālāko izbraukumu Tālajos austrumos, mājās paliekot traumētajiem Uvim Balinskim un Gintam Meijam.

Latvijas klubs šo izbraukumu noslēgs trešdien, kad cīnīsies ar Admiral vienību, kas pirmdien savā laukumā ar 3:4 papildlaikā atzina spēcīgās Maskavas CSKA komandas pārākumu.

Komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns ar palīgiem šajā trīs maču tūrē līdzi ņēma 28 spēlētājus - trīs vārtsargus, deviņus aizsargus un 16 uzbrucējus.

Ceļā devās ripu ķērāji Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks, aizsargi Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks, Keids Feirčailds, Sergejs Gimajevs, Matjū Majone, Roberts Mamčics, Dmitrijs Šuļeņins, Marks Entonijs Zaneti un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Egils Kalns, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilens, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Līnuss Videls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi