Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas Dinamo hokejisti asumiem bagātā pārbaudes spēlē zaudē Daugaviņa pārstāvētajai Torpedo

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien asumiem bagātā pārbaudes spēlē Ņižņijnovgorodā zaudēja vietējai Torpedo, ko pārstāv latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet trenē Pēteris Skudra, Ģirts Ankipāns un Normunds Siliņš.

Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora kausa izcīņas spēlē Rīgas klubs cieta neveiksmi ar 0:3 (0:1, 0:0, 0:2).

Spēle bija bagāta ar asumiem un kautiņiem, jo abas komandas kopā nopelnīja 83 soda minūtes, kamēr Daugaviņš pēdējā periodā par kautiņu saņēma 20 minūšu disciplinārsodu līdz mača beigām.

Asumi izcēlās jau no pirmajām minūtēm, abu komandu spēlētājiem pelnot abpusējus noraidījumus. Rezultātu cīņas 19.minūtē atklāja Torpedo zviedru leģionārs Frēdriks Petešons, kurš izmantoja Jēkaba Rēdliha noraidījumu.

Otrajā periodā Dinamo trīs reizes palika skaitliskajā mazākumā, kā arī divas reizes tiesneši fiksēja abpusējos noraidījumus par kārtējām sadursmēm uz ledus.

Cīņas raksturs nemainījās arī noslēdzošajā periodā, kurā Kirils Raskazovs spēles 47.minūtē panāca 2:0 Torpedo labā, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Aleksejs Potapovs pārsvaru trīskāršoja.

Pirms tam, cīņas 51.minūtē uz ledus izcēlās kārtējie asumi, kad saķērās Daugaviņš un Kaspars Saulietis. Latvijas izlases kapteinis saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, bet Saulietim tika vien divas soda minūtes.

Pēc pamatlaika notikušajā pēcspēles metienu sērijā ar 1:0 arī uzvarēja "Torpedo". Vienīgo "bullīti", piedevām septītajā sērijā, realizēja Nikolajs Žerdevs, kurš pārspēja Jakubu Sedlāčeku.

Pārbaudes turnīrs Ņižņijnovgorodā ilgs visu nedēļu. Tā turpinājumā Rīgas "Dinamo" trešdien sacentīsies ar Kazaņas "Ak Bars" komandu, ceturtdien spēkosies ar Čerepovecas "Severstaļ", piektdien spēlēs pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet svētdien tiksies ar Jaroslavļas "Lokomotiv".

Vēl pirmdien "Ak Bars" ar 4:1 uzvarēja "Ņeftehimik", bet "Severstaļ" ar 4:1 uzveica "Lokomotiv" hokejistus.

Rīdzinieki līdz šim bija aizvadījuši divas pārbaudes spēles, kurās guvuši uzvaras - pirms nedēļas Valmierā ar rezultātu 4:1 tika pārspēta Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kuras sastāvā spēlē vārtsargs Edgars Masaļskis un aizsargs Kristaps Sotnieks, bet pagājušajā piektdienā ar 2:0 Piņķos uzvarēta arī Novosibirskas "Sibirj" vienība.

Pēc šī turnīra Rīgas "Dinamo" komandai vēl atliks četras pārbaudes spēles tradicionālajā turnīrā savā laukumā "Arēnā Rīga".

Pirms došanās uz Ņižņijnovgorodu rīdzinieki no sastāva atskaitīja amerikāņu uzbrucēju Vinniju Saponari. Aizvadītajā sezonā Saponari pārstāvēja trīs Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas, tajās aizvadot 18 mačus un iemetot vienus vārtus, bet visvairāk maču viņš aizvadīja Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL), kur Grīnvilas "Swamp Rabbits" komandā 40 spēlēs guva sešus vārtus un atdeva 11 rezultatīvas piespēles.

Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Normunda Sējēja un viņa palīgu Ronalda Ozoliņa, Jura Klodāna un Raivja Miezāna rīcībā Ņižņijnovgorodā ir vārtsargi Jakubs Sedlāčeks, Jānis Kalniņš un Gustavs Grigals; aizsargi - Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle, Jēkabs Rēdlihs, Ralfs Freibergs, Ēriks Ševčenko; uzbrucēji - Tims Sestito, Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Kaspars Saulietis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs, Filips Toluzakovs, Nikolajs Jeļisejevs, Edgars Kulda, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Koltons Gilīss un Džastins Šags.

Aizsargs Uvis Balinskis kopā ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" piedalās turnīrā Čerepovecā, bet amerikāņu aizsargs Patriks Malens, kurš sastāvu papildināja vien pagājušajā nedēļā, uz turnīru nav devies, jo sportistam nepaguva uztaisīt Krievijas vīzu.

Rīgas "Dinamo" padomes aizvadītajā ceturtdienā par komandas galveno treneri apstiprināja Sējēju, kurš pilda arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Jauno KHL sezonu Rīgas klubs sāks 23.augustā, kad izbraukumā tiksies ar "Soči" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējo sezonas regulāro čempionātu noslēdza 12.vietā Rietumu konferencē un Gagarina kausam nespēja kvalificēties otro gadu pēc kārtas. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs neiekļuva jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Pagājušajā sezonā janvārī Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikili, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Sējēju, kurš turpināja pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus. Marta sākumā "Dinamo" aizvadīto sezonu nosauca par neapmierinošu un pagarināja līgumu ar Sējēju par ģenerālmenedžera pienākumu pildīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi