Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgas Dinamo hokejisti atzīst Sanktpēterburgas SKA pārākumu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā bija spiesta atzīt līgas granda Sanktpēterburgas SKA pārākumu, piedzīvojot piekto zaudējumu pēc kārtas.

SKA svinēja uzvaru ar 3:0 (1:0, 0:0, 2:0), sagādājot rīdziniekiem piekto zaudējumu pēc kārtas.

Vārtus guva Artjoms Zubs, Jaroslavs Dibļenko un Jevgeņijs Ketovs.

Pirmajā trešdaļā rezultātu atklāja Zubs, apslidojot rīdzinieku vārtus un panākot 1:0 11.minūtē. Otrā trešdaļa beidzās bez vārtu guvuma, bet pēdējā periodā SKA iemeta vēl divus vārtus, punktu pieliekot ar pretuzbrukumu, kurā ripa vārtos iekrita no mājinieku spēlētāja.

Rīdzinieku vārtos debitēja krievu vārtsargs Andrejs Makarovs, kurš vārtos atvairīja 27 no 30 metieniem.

Rīdzinieki pirms tam zaudēja visās trīs izbraukuma cīņās, bet kopumā šosezon spēle viesos bijusi īpaši neveiksmīgi, jo Dinamo sešos mačos palikusi bez punktiem un iekrājusi vārtu attiecību 5:30. Latvijas klubs bija zaudējis četrās spēlēs pēc kārtas, bet kopumā pēdējos astoņos mačos gūta tikai viena uzvara, turklāt tā pati izcīnīta papildlaikā. 

Turpretī SKA bija uzvarējusi divos mačos pēc kārtas, ar 4:1 pārspējot Ufas Salavat Julajev un Maskavas Dinamo vienības.

Dinamo trešdien savā laukumā uzņems Boba Hārtlija vadīto Omskas Avangard komandu, sestdien viesosies pie Maskavas CSKA, bet nākamnedēļ aizvadīs divas mājas spēles ar Maskavas apgabala Vitjaz un Minskas Dinamo vienībām.

Jau ziņots, ka Rīgas klubs papildinājis sastāvu ar krievu vārtsargu Andreju Makarovu, kurš šosezon Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandas Voroņežas Buran sastāvā piecās spēlēs vidēji ielaidis 2,51 ripu un atvairījis 91,7% metienu. Viņa kontā ir viena spēle arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet pēdējās sezonas krievs nav spējis nostiprināties pat KHL komandās. Tāpat komandā vairs nespēlēs vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Jākobs Berjlunds.

Rīgas komanda tagad ar sešiem punktiem desmit spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet SKA ar 19 punktiem 13 cīņās ir otrā.

Dinamo un SKA vienības KHL pirms šīs spēles savā starpā bija spēkojušās 36 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 12, deviņas reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā trijos no četriem mačiem uzvarēja SKA.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Top komentāri

Pravietis
P
Nevis atzīst pārākumu bet reāli padirš.Un viss ir tikai tāpēc ja LKF prezidents ir resna trula zaglīga cūka.Kamēr cūcis tur būs-veiksme šai komandai nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi