Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgas Dinamo izbraukumā svin otro panākumu pēc kārtas

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) izbraukumā uzvarēja Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Kevins Klārks un Lauris Dārziņš. Savukārt "Vitjaz" labā izcēlās Miro Āltonens.

Jau mača pirmajā minūtē noraidījumu nopelnīja Gints Meija, bet Latvijas klubs meistarīgi mazākumu izturēja. Pateicoties vairākumam, "Vitjaz" spēles sākumā bija ieguvusi iniciatīvu, kamēr rīdziniekiem saasināt situāciju pie pretinieku vārtiem izdevās vien retu reizi. Pirmajā periodā starp abu vienību spēlētājiem bija vērojams aktīvs hokejs bez lielām pauzēm.

Lai arī neliela iniciatīva piederēja mājiniekiem, tieši Rīgas "Dinamo" atklāja cīņas rezultātu, jo vairākumā Klārks pamainīja Metjū Majones mestās ripas lidojuma virzienu, gūdams vārtus 14.minūtē. Pēdējās trešdaļas minūtēs "Vitjaz" atkal kontrolēja notikumu gaitu laukumā, bet pēdējās sekundēs Latvijas komandu no vārtu zaudējuma glāba Kristers Gudļevskis.

Otrās trešdaļas sākumā "Vitjaz" vienībai bija liels spiediens, taču mājiniekiem Gudļevski pārspēt neizdevās. Tikmēr rīdziniekiem bija iespēja atbildēt ar pretuzbrukumiem, turklāt bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem radīja Dārziņš, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs. Tieši rīdzinieki bija tie, kas guva vārtus, jo 27.minūtē ar teicamu plaukstas metienu izcēlās Dārziņš.

Dažas minūtes vēlāk rīdzinieki nopelnīja noraidījumu, kā rezultātā pirmos vārtus guva arī "Vitjaz" - 32.minūtē nepieskatīts palika Āltonens, kuram ar precīzu metienu izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam. Otrā perioda priekšpēdējā minūtē par rupju spēka paņēmienu 5+20 minūšu noraidījumu saņēma Skvorcovs, kuram līdz ar to spēle bija beigusies.

Tikmēr rīdziniekiem mazākumā bija jāspēlē piecas minūtes, bet līdz pārtraukumam "Vitjaz" viena hokejista pārsvaru vēl neizmantoja, lai gan uz Gudļevska vārtiem bija liels spiediens.

Rīgas "Dinamo" kopumā piecu minūšu mazākumu arī varonīgi izturēja, jo komanda teicami darbojās aizsardzībā un nepārspējams vārtos bija Gudļevskis. Arī pēc vairākuma neizmantošanas "Vitjaz" turpināja radīt spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, bet cīņas gaita pamazām izlīdzinājās. Laukumā dominēja aktīvs un skatāms hokejs, turklāt Latvijas klubs izturēja vēl vienu mazākumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču pēc tam nespēja gūt vārtus vairākumā.

Pēdējās desmit pamatlaika minūtēs komandas nekautrējās uzbrukt vārtiem, turklāt rupjš spēka paņēmiens tika veikts pret rīdzinieku krievu aizsargu Sergeju Gimajevu. Viņš tika iegrūsts apmalē un nevarēja spēli turpināt, taču tiesneši "Vitjaz" vienībai noraidījumu nepiešķīra. 56.minūtē mājinieki gan tika pie noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet vairākuma beigās pie mājinieku vārtiem radās pamatīga burzma, taču vārti netika gūti.

Vairākumu Rīgas "Dinamo" hokejisti tā arī neizmantoja, bet pamatlaika beigās "Vitjaz" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Ievērojamu mājinieku pārsvaru rīdzinieki arī izturēja un nosargāja uzvaru sestdienas mačā.

Rīgas "Dinamo" šo izbraukumu iesāka ceturtdien, kad ar 3:2 pārspēja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak". Šo izbraukumu rīdzinieki noslēgs pirmdien, kad būs jātiekas ar sava bijušā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Savukārt pēc atgriešanās mājās pirmais mačs būs 26.oktobrī pret spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Vēl tikai ceturtdien Rīgas "Dinamo" papildinājās ar krievu aizsargu Artjomu Aļajevu, kurš kļuvis par komandas 13.leģionāru, bet pirmdien vienībā oficiāli atgriezās kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss, kurš Latvijas galvaspilsētas klubā spēlēja jau iepriekšējās divas sezonas, taču regulāri mocījās ar savainojumiem.

Latvijas komandā pašlaik savainoti ir aizsargi Uvis Balinskis un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucējs Brendons Makmilens, kuri nav devušies izbraukumā.

Kopā ar Rīgas "Dinamo" komandu izbraukumā devušies trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 17 uzbrucēji. Izbraukumā devušies vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs un Maksims Tretjaks, aizsargi - Nerijus Ališausks, Kristaps Sotnieks, Sergejs Gimajevs, Roberts Kaļķis, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Dmitrijs Šuļenins un Marks Entonijs Zaneti, kā arī uzbrucēji - Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Gunārs Skvorcovs un Līnuss Videls.

Rīgas "Dinamo" oktobrī ir piedzīvojusi kopumā četras izmaiņas sastāvā, jo no komandas vēl mēneša pirmajā dienā tika atskaitīts aizsargs Keids Feirčailds, savukārt vēlāk pievienojās pašmāju uzbrucējs Rihards Marenis, kurš rīdzinieku rindās centās iekļūt jau pirms sezonas sākuma.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 20 spēlēs ir izcīnījusi deviņas uzvaras, ar 19 punktiem ieņemot septīto/astoto vietu Rietumu konferencē. Šīs pozīcijas tiek dalītas tieši ar "Vitjaz".

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 21 reizi, rīdziniekiem izcīnot 13 uzvaras, no kurām 11 gūtas pamatlaikā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi