Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Rīgas Dinamo izbraukumā zaudē Sibirj vienībai

Rīgas Dinamo trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma spēlē zaudēja Novosibirskas Sibirj vienībai.

'"Dinamo" piekāpās Novosibirskas apgabala "Sibirj" ar 1:3 (1:1, 0:2, 0:0), rīdziniekiem zaudējot Novosibirskā astoto reizi pēc kārtas.

"Dinamo" rindās vārtus guva Emīls Puarjē.

Vadībā rīdzinieki izvirzījās spēles sestajā minūtē, kad vairākumā pēc Laura Dārziņa un Hantera Šinkaruka piespēlēm ripu pretī vārtiem uztvēra Puarjē, kurš netraucēts panāca 1:0. Trešdaļas 13.minūtē pretinieki, arī spēlējot vairākumā, izlīdzināja rezultātu - 1:1 panāca Trevors Mērfijs, kurš Mateju Mahovski pārspēja ar metienu no distances.

Otrā perioda sākumā "Sibirj" 125 sekunžu laikā ar divu rikošetu palīdzību izvirzījās vadībā, 24.minūtē no vārtu priekšas izceļoties Aleksejam Kručiņinam, bet divas minūtes vēlāk - Denisam Golubevam, pēc kura metiena ripa ar rikošetu no Oskara Cibuļska ielidoja vārtu kreisajā stūrī - 3:1 mājinieku labā. Desmit otrā perioda minūtēs "Sibirj" divreiz meta pa vārtiem, abas reizes ripai atrodot ceļu vārtos.

Trešajā periodā vārtu gūšanas momenti bija abām komandām, taču vārtus gūt izdevās vien spēles beigās ar ceturto mājinieku metienu pa tukšiem rīdzinieku vārtiem, kurus vārtsargs Matejs Mahovskis bija atstājis, dodot vietu sestajam laukuma spēlētājam.

Tomēr Aleksandra Šarova vārti netika ieskaitīti, jo pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts, ka tas izdarīts jau pēc spēles laika beigām.

Pēdējā periodā rīdzinieki pa vārtiem meta 18 reizes, kamēr "Sibirj" hokejisti - piecas.

Pēc aizvadītām 15 spēlēm Rīgas "Dinamo" ieņem 11.vietu Rietumu konferencē ar 12 izcīnītiem punktiem. "Sibirj" ar 11 punktiem 14 mačos ir astotā Austrumu konferencē.

Rīdzinieki izbraukumu sāka sestdien, kad ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Habarovskas "Amur" komandai, kam pirmdien sekoja uzvarēta spēle, kurā ar rezultātu 2:1 Rīgas komanda pārspēja Vladivostokas "Admiral".

Savukārt "Sibirj" pēdējā aizvadītajā spēlē ar rezultātu 0:3 atzina Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pārākumu. "Sibirj" zaudējusi piecās no sešām pēdējām spēlēm.

Pēc šīs spēles Rīgas komandu sagaida vēl viena izbraukuma spēle par Soču vienību, kuru pārstāv Jānis Jaks, bet pēc tam rīdzinieki aizvadīs divas mājas spēles.

Abas komandas savā starpā ir tikušās 28 reizes, kurās astoņas reizes spēcīgāka bija Rīgas vienība. Iepriekšējā sezonā abās spēlēs uzvarēja pretinieki, kuri bijuši pārāki pēdējās piecās savstarpējās cīņās.

Rīdziniekiem savainojuma dēļ izbraukumā nav devies Frenks Korrādo un Rūdolfs Červenijs. Trīs hokejisti atrodas fārmklubā Jelgavas "Zemgale"/LLU - Miks Tumānovs, Ernests Ošenieks un Patriks Zabusovs -, bet Ņikita Mateiko palīdzēs "Rīgas" komandai Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

"Dinamo" piektdien sezonas tālākajā un smagākajā izbraukumā devās ar līgumreisu. Šajā izbraukumā piedalās 29 hokejisti (trīs vārtsargi, desmit aizsargi un 16 uzbrucēji).

Komandas galvenā trenera Sergeja Zubova un viņa palīgu rīcībā uz šīm spēlēm ir: vārtsargi - Matejs Mahovskis, Juhans Matsons, Ēriks Vītols; aizsargi - Nerijus Ališausks, Oskars Cibuļskis, Kārlis Čukste, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlijs, Roberts Mamčics, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīle; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Lauris Dārziņš, Nikolajs Jeļisejevs, Jere Karjalainens, Mārtiņš Karsums, Edgars Kulda, Gints Meija, Emīls Puarjē, Aleksandrs Protapovičs, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs, Peters Tīvola, Sebastians Venstrems.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi