Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Dinamo neveiksmēs vaino raganu Jurčiku

Kā portālam Diena.lv atklāja hokeja komandas Rīgas Dinamo fanu kluba biedrs Gints Jankovskis, vienības atpazīstamākais līdzjutējs Jurčiks Ragana jeb īstajā vārdā Jurijs Pētersons kopš 2018. gada spēlēs Arēnā Rīga vairs netiek ielaists savā slavenajā raganas maskā.

"Sezonas sākuma daļā, kad Jurčiks jau tika saukts uz pārrunām un Dinamo ierosināja mainīt tēlu no negatīvā folkloras tēla raganas uz kaut ko pozitīvāku, pēc garām diskusijām un atgādināšanas, ka Jurčiks Ragana jau vairāk nekā desmit gadus atbalsta sportu Latvijā tieši raganas veidolā, tika atrasts kompromiss, un sezona turpinājās gan Dinamo Rīga, gan Jurčikam," norāda Jankovskis. Turklāt 29. oktobrī Dinamo Rīga komanda 7000 skatītāju klātbūtnē publiski sveica Jurčiku Raganu jubilejā.

 

Tiesa, ap Ziemassvētku laiku raganas maskas valkātājs tomēr saņēmis no komandas zvanu, ka pēc Jaunā gada raganas tēls ir jāpārtrauc lietot, jo komandai jāgatavojas 11. sezonai, un viņš tai nesot lielu neveiksmi. "Aicināja domāt par citu tēlu - briedi vai kādu Lāčplēsi, kas simbolizētu cīnītājus..." stāsta Gints.

Viņš novērojis, ka 4. janvāra spēlē, kurā Dinamo ar 2:1 pārspēja šosezon veiksmīgi spēlējošos Ņižņekamskas hokejistus, apsargiem ticis pieteikts līdzjutēju raganas maskā neielaist. Spēli Jurijs patiešām vēroja bez maskas.

 

Portāls Diena.lv piektdienas rītā sazinājies ar Dinamo pārstāvjiem, kuri solīja radušos situāciju komentēt, tomēr līdz vakaram tā arī neatrada iespēju to izdarīt.

Šosezon Dinamo komanda 45 Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlēs iekrājusi vien 41 punktu, atrodoties pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

LTV Sporta studijas sižets par Jurčiku Raganu

 

Top komentāri

Janka
J
Varbūt vajag pārģērbties par čekistu Juriju
Boa
B
Varbūt labāk pašu Rīgas Dinamo vairs arēnā neielaist? Tad viņiem bungas traucē, tagad Ragana. Drīz arī skatītājiem būs 'feiskontrole'?
Ģinamas neveiksmju aura =
Ģ
Čekists pie stūres.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi