Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgas Dinamo noslēdz savu neveiksmīgāko KHL sezonu

Latvijas komanda Rīgas Dinamo šodien Arēnā Rīga ar spēli pret Helsinku Jokerit noslēdz sev neveiksmīgo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) desmito sezonu, cenšoties izvairīties no pēdējās vietas visas līgas kopvērtējumā.

Cīņa Arēnā Rīga sāksies plkst.19.30, maču tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV6.

Jau tagad zināms, ka Rīgas Dinamo sasniegs savu punktu antirekordu.

Rīgas Dinamo pirms KHL regulārā čempionāta noslēdzošās kārtas ar 47 punktiem ieņem pēdējo vietu visā līgā. Rietumu konferencē Latvijas klubs vairs nevar izvairīties no pēdējās - 14.pozīcijas, kamēr visas līgas kopvērtējumā rīdzinieki par punktu atpaliek no Hantimansijskas Jugra vienības, kas ceturtdien uzņems Jekaterinburgas Avtomobilist komandu.

Rīdzinieki trešdien paziņoja, ka lauž līgumu ar uzbrucēju Rihardu Bukartu, nākot pretim hokejistam, kurš izmantoja iespēju pievienoties Vācijas Hokeja līgas (DEL) klubam Berlīnes Eisbaren.

KHL ietvaros Rīgas Dinamo ar Jokerit spēlēs trešo reizi pēdējo četru maču laikā, tiesa, pirmie divi mači bija vēl pirms teju mēnesi ilgā pārtraukuma, kas bija saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tad viesos rīdzinieki uzvarēja ar 4:2, bet divas dienas vēlāk savā laukumā zaudēja ar 1:2.

Savukārt pēc pārtraukuma čempionātā Rīgas klubs otrdien viesos ar 3:5 zaudēja Minskas Dinamo komandai, savukārt Jokerit savā laukumā ar 5:3 uzvarēja regulārā čempionāta labāko komandu Sanktpēterburgas SKA, kas gan spēlēja bez daudziem saviem līderiem, kuri tikai pirmdien bija atgriezušies mājās no olimpiskajām spēlēm.

Līdz šim KHL čempionātos abas komandas savā starpā tikušās 14 reizes, Rīgas klubam uzvarot četros mačos, kamēr Helsinku komanda visus desmit panākumus izcīnījuši pamatlaikā.

KHL čempionātā bija teju mēnesi ilgs pārtraukums, kas saistīts ar Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tajā Dinamo piedalījās pārbaudes turnīrā Davosā, kur ar 3:0 pārspēja citu KHL komandu Magņitogorskas Metallurg, ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čehijas augstākās līgas komandai Tršinecas Ocelārži un ar 2:0 apspēlēja Šveices klubu Davos, turnīrā izcīnot pirmo vietu.

Rīgas Dinamo ar 47 punktiem 55 mačos pašlaik ir pēdējā, 14.vietā Rietumos. Savukārt Jokerit ar 103 punktiem jau ir garantējusi sev trešo vietu Rietumu konferencē un ceturtdien uzzinās savus pretiniekus Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, pa astoņām labākajām katras konferences komandām iekļūstot Gagarina kausa izcīņā.

Rīgas Dinamo iepriekšējā sezonā, kas Latvijas klubam bija neveiksmīgākā deviņos KHL aizvadītos gados, palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju. Pērn rīdzinieki 60 spēlēs tika pie 58 punktiem, bet šosezon šo antirekordu pārspēs.

Pirmajās četrās sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet nākamos trīs gadus Dinamo palika bez izslēgšanas turnīra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi