Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas Dinamo pagarinājumā pieveic Indraši un Vitjaz, svinot trešo panākumu pēc kārtas

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas Dinamo sestdien izbraukumā ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Mika Indraša pārstāvēto Vitjaz, izcīnot trešo panākumu pēc kārtas.

Rīdzinieku labā divus vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošos, guva Hanters Šinkaruks, bet pa vieniem vārtiem guva Jere Karjalainens un Kristaps Sotnieks.

Pirmajā trešdaļā Rīgas komanda izmantoja abus vairākumus un guva vārtus. Pirmajā vairākumā, izejot starp četriem pretiniekiem, vārtus guva Šinkaruks, bet otros vārtus pēc pacietīgas izspēles guva Karjalainens. Pēc otro vārtu guvuma rīdzinieki turpināja uzbrukt uz pretinieku vārtiem, taču tomēr nopelnīja noraidījumu, ko mājinieki neizmantoja. 

Par nepareizu spēka paņēmienu pret Miku Indraši tika noraidīts Rīgas komandas spēlētājs Gunārs Skvorcovs, bet pēc 20 sekundēm trijatā mazākumā palika rīdzinieki, jo par klupināšanu tika noraidīts Gints Meija. Minūti un 27 sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām, spēlējot vairākumā, vienus vārtus "Vitjaz" atguva Niko Ojameki.

Rīgas komanda iesāka otro trešdaļu spēlējot cieši pie saviem vārtiem, taču turpinājumā aktīvi uzbruka un sagādāja sev trešo vairākumu, kuru neizmantoja. Ļoti labs pretuzbrukums izdevās Lukāšam Radilam un Emīlam Puarjē, aizskrienot divatā pret vienu aizsargu, taču Radila metienu vārtsargs atvairīja. 

Spēles 31.minūtē pēc negaidīta un spēcīga plaukstas metiena no zilās līnijas, "Vitjaz" labā guva Valteri Kemilainens un panāca neizšķirtu 2:2. Pēc zaudētajiem vārtiem rīdzinieki sāka spēlēt aktīvāk, taču divas minūtes un 40 sekundes līdz trešdaļas beigām Rīgas vienība neuzmanīgi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot Miro Altonenam gūt vārtus ātrajā pretuzbrukumā un pirmo reizi izvirzīt mājiniekus vadībā ar rezultātu 3:2. Trešdaļas pēdējās sekundēs Sotnieks guva vārtus, pielabojot Brendona Gormlija metienu, un atjaunoja neizšķirtu rezultātu, panākot 3:3.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Rīss Skārlets "Dinamo" izpelnījās noraidījumu par klupināšanu atkal pret Indraši, taču mājinieki to neizmantoja. Rīgas komanda guva iespēju spēlēt vairākumā, kad par vārtsarga bloķēšanu tika noraidīts "Vitjaz" spēlētājs Fjodors Malihins, taču neizmantoja to, lai izvirzītos vadībā. Atlikušajā daļā komandas spēlēja piesardzīgi, lieki neriskējot, un pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu.

Pagarinājumā uzņēmīgi sāka mājinieki, Rīgas komanda spēlēja uzmanīgāk, taču Šinkaruks izmantoja iespēju gūt uzvaras vārtus, kad divatā ar Puarjē aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā pret vienu aizsargu.

Kopvērtējumā Rietumu konferencē pēc 19 aizvadītām spēlēm Rīgas komanda ieņem astoto vietu ar izcīnītiem 19 punktiem. "Vitjaz" 18 cīņās guvusi 14 punktus, kas dod 11.vietu.

Nākamo spēli Rīgas komandas aizvadīs 19.oktobrī, mājās uzņemot Magņitogorskas "Metallurg".

Pirms došanās izbraukumā "Dinamo" pēdējos divos mačos mājās izcīnīja uzvaras pār Novosibirskas "Sibirj" ar rezultātu 4:1 un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" ar 4:3.

"Vitjaz" vienība nav spējusi uzvarēt pēdējās sešās spēlēs un pēdējo uzvaru izcīnīja 27.septembrī pret Sanktpēterburgas SKA. Pēdējā aizvadītajā spēlē Indraša pārstāvētā vienība piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar rezultātu 1:3.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi