Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Dinamo pastiprina sastāvu ar NHL spēlējušo aizsargu Gormliju

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo pastiprinājusi sastāvu ar Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušo kanādiešu aizsargu Brendonu Gormliju, informē vienība.

Pēdējās četras sezonas 29 gadus vecais Gormlijs spēlējis Eiropā, pēdējā no tām pārstāvot Vācijas augstākās līgas (DEL) komandu Štraubingas "Tigers". Kanādietis iepriekšējā sezonā laukumā devās 37 spēlēs, kurās guva trīs vārtus un atdeva 17 rezultatīvas piespēles.

Pirms tam viņš trīs sezonas spēlēja Zviedrijā, pārstāvot Gēteborgas "Frolunda" un "Mora" komandas, kā arī Somijā Turku TPS sastāvā.

2010.gada NHL draftā Gormliju ar augsto 13.numuru izraudzījās Fīniksas "Coyotes" (vēlāk - Arizonas "Coyotes") komanda. 2014.gada 10.martā viņš "Coyotes" sastāvā piedzīvoja debiju pasaulē spēcīgākajā līgā.

Turpmākajās četrās sezonās Gormlijs atradās starp NHL un Amerikas Hokeja līgu (AHL). "Coyotes" un Kolorādo "Avalanche" vienībās viņš NHL piedalījās 58 cīņās, gūstot divus vārtus un atdodot trīs rezultatīvas piespēles. AHL viņam kopumā piecās sezonās 248 mačos bija 26 vārti un 79 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar "Frolunda" komandu Gormlijs kļuva par Zviedrijas čempionu un divas reizes izcīnīja IIHF Čempionu līgas kausu. Tāpat viņš 2017.gadā ar Kanādas izlasi izcīnīja Špenglera kausu, bet 2012.gadā ieguva Kanādas junioru līgas prestižāko balvu - Memoriālo kausu un tajā pašā gadā kopā ar Kanādas izlasi pasaules U-20 čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, tiekot atzīts par turnīra labāko aizsargu.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi