Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgas Dinamo pēdējā minūtē cieš zaudējumu pret Jaroslavļas Lokomotiv

Latvijas klubs Rīgas Dinamo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma mačā piektdien 18 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida vārtus un ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) piekāpās spēcīgajai Jaroslavļas Lokomotiv. Vārtus Rīgas Dinamo labā guva zviedru uzbrucējs Līnuss Videls.

Latvijas komandai pēdējā laikā uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču tā joprojām reāli cīnās par vietu Gagarina kausā, jo no pirmā astoņnieka to šķir tikai divi punkti.

Mačs iesākās ar ātru hokeju abu komandu izpildījumā, rīdziniekiem pirmajiem tiekot pie iespējas spēlēt vairākumā, kas gan palika neizmantots. Turpinājumā Latvijas komanda pati divreiz palika mazākumā, taču arī pretinieki spēlē pieci pret četriem nebija sekmīgi.

Otrā perioda sākumā viesi tika pārspēti, taču ripa ielidoja vārtos no "Lokomotiv" spēlētāja slidas, tādējādi vārtu guvums netika ieskaitīts. Arī šīs trešdaļas gaitā laukumā dominēja Jaroslavļas hokejisti, izņemot "Dinamo" komandas vairākumu, kurā Rīgas spēlētājiem izdevās nostiprināties pretinieku aizsardzības zonā.

Otrās trešdaļas otrajā pusē rīdzinieki izturēja divus mazākumus un pretinieku spiedienu, lielisku sniegumu demonstrējot vārtsargam Timuram Biļalovam.

Mača rezultāts tika atklāts trešā perioda sestajā minūtē, kad Videls pēc Laura Dārziņa piespēles ieslidoja zonā un netraucēts raidīja ripu tīklā. Tiesa, pāris minūtes vēlāk Deniss Aleksejevs pēc ātra pretuzbrukuma panāca 1:1. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Rīgas komanda savērpa pamatīgus uzbrukumus pie "Lokomotiv" vārtiem, taču vēlreiz izvirzīties vadībā nespēja.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām ripu ārpus laukuma izmeta Dārziņš, "Dinamo" komandai vēlreiz nonākot mazākumā. Spēlējot četratā pret pieciem, rīdzinieki 18 sekundes pirms finālsvilpes ielaida vārtus, ripu cietoksnī raidot Brendonam Kozunam.

Šī izbraukuma turpinājumā Rīgas "Dinamo" svētdien spēkosies ar Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo", bet pēc tam sekos arī cīņas ar aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ" un Ufas "Salavat Julajev".

"Lokomotiv" vēl nesen guva četras uzvaras pēc kārtas, taču gada pēdējā spēlē negaidīti ar 0:3 savā laukumā piekāpās Minskas "Dinamo".

Pret Jaroslavļas vienību Rīgas "Dinamo" hokejisti KHL ietvaros kopumā spēlējuši 27 reizes un guvuši desmit uzvaras. Abas komandas savā starpā šosezon jau ir tikušās, kad 1.novembrī rīdzinieki savā laukumā bija pārāki ar 3:2.

Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 44 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Lokomotiv" ar 59 punktiem 45 cīņās šajā konferencē ir ceturtā.

Šajā izbraukuma sērijā rīdziniekiem nevar palīdzēt aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Matīass Mitinens. No šīs trijotnes savainoto spēlētāju sarakstā ir tikai Skvorcovs, kurš nav spēlējis kopš 1.novembra, Mitinens savu pēdējo cīņu aizvadīja 20.decembrī, bet Sotnieks traumu guva mājas spēļu sērijas pirmajā spēlē 26.decembrī.

Izbraukumā devušies divi vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Top komentāri

Малкинс
М
Эх...гинама..гинама. Салагас.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi