Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Dinamo piekāpjas Soči

Rīgas Dinamo ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē trešajā periodā zaudēja trīs vārtus un piedzīvoja zaudējumu pret vienu no līgas vājākajiem klubiem Soči.

"Dinamo" mājās ar 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) piekāpās "Soči".

Vienīgos vārtus spēles pēdējā minūtē "Dinamo" rindās guva Jevgeņijs Gračovs.

Ieskaitot divus tehniskos zaudējumus, kurus KHL ceturtdien piešķīra pārceltajās spēlēs pret Maskavas apgabala "Vitjaz" un Magņitogorskas "Metallurg", "Dinamo" piedzīvojusi jau 13.zaudējumus pēc kārtas.

Pirmais periods noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet vairāk bīstamu epizožu padevās mājiniekiem. Trešdaļas izskaņā rīdzinieki kļūdījās savā aizsardzības zonā, taču Staņislavs Gaļimovs tika galā ar metienu no tuvas distances. Viesi nespēja izmantot skaitlisko vairākumu, ko "Dinamo" ieguva perioda beigās, bet arī mājinieki vārtus neguva.

Otrajā periodā neviena no komandām pārsvaru neieguva, hokejistiem metienus pa vārtiem izdarot reti. Vienā no epizodēm "Soči" uzbrukums noslēdzās ar ripas atduri pret vārtu stabu.

Teju visa trešdaļa noritēja bez vērā ņemamām epizodēm, taču 19.minūtē kautiņā iesaistījās Džesī Lipons, kurš nebija mierā ar to, ka iepriekš pēc izdarīta metiena saņēma vairākus grūdienu mugurā. Klubi turpināja spēlēt piecu vīru sastāvā, "Dinamo" dominējot atlikušajā laikā, taču rezultāts palika nemainīgs 0:0.

Spēles pēdējo trešdaļu aktīvāk iesāka viesi, kas arī nesa rezultātu. Ceturtajā minūtē ar spēcīgu metienu "Soči" komandu vadībā izvirzīja Jere Karjelainens, bet četras minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Igors Rudenkovs. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Metjū Majone saņēma noraidījumu, bet "Soči" bija nepieciešamas 20 sekundes, lai izmantotu skaitlisko vairākumu.

Sākoties pēdējai minūtei, vidus zonā kontroli pār ripu ieguva Mārtiņš Dzierkals, ātri vien to nogādojot pie Gračova. Uzbrucējs apmānīja aizsargu un izlauzās līdz vārtu priekšai, kur paspēja ar nūjas lāpstiņas neērto pusi "iecelt" ripu devītniekā.

Sestdien mājās būs mačs ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet 16.novembrī sērija noslēgsies ar dueli pret Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Iepriekšējo mājas spēli "Dinamo" aizvadīja sestdien, kad ar 1:3 piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Kopš tā laika komandā notikušas sastāva izmaiņas, jo trešdien klubs paziņoja, ka tam uz pārbaudes laiku pievienojušies divi šosezon "Kuņluņ Red Star" spēlējuši uzbrucēji - Gļebs Zirjanovs un Latvijas hokejists Gunārs Skvorcovs, kurš "Dinamo" iepriekš jau aizvadījis septiņas sezonas.

Tāpat trešdien paldies teikts 27 gadus vecajam kanādiešu aizsargam Endrū O'Braienam, ar kuru sadarbība pārtraukta pēc savstarpējas vienošanās. Dienu pirms spēles ar "Ņeftehimik" komandu arī atstāja ilggadējie uzbrucēji Miķelis Rēdlihs un Gints Meija.

Rīdzinieki, dodoties laukumā, piedzīvojuši desmit zaudējumus pēc kārtas, šajā laikā iegūstot vien divus punktus par zaudējumiem pēcspēles metienos. Šajā laikā, ko ietekmēja arī Covid-19 saslimšanas komandā, vārtu attiecība komandai ir 13:42. Tikai vienā no šīm spēlēm komanda guvusi trīs vārtus, vēl trijās - divus.

Pēdējās trijās cīņās zaudējusi arī "Soči" vienība, taču tajās ieguvusi divus punktus. Savā laukumā pagarinājumā ar 3:4 un 4:5 zaudēts attiecīgi Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas apgabala "Vitjaz" un Jāņa Kalniņa pārstāvētajai Helsinku "Jokerit", kā arī ar 2:3 "izbraukumā" Balašihā - Boba Hārtlija trenētajai Omskas "Avangard".

Abas komandas pirms ceturtdienas spēles savā starpā tikušās 15 reizes, Rīgas komandai uzvarot tikai divos mačos (abos - pagarinājumā). Deviņas reizes zaudēts pamatlaikā, reizi - pagarinājumā un trīsreiz - pēcspēles metienos.

Šosezon abas komandas reizi jau tikušās, zaudējumu sērijas otrajā spēlē viesos piekāpjoties ar 2:4.

Iepriekšējā sezonā komandas tikās četrreiz, visās uzvarētāju nosakot vieniem vārtiem. Trijās spēlēs pārāki bija Soču hokejisti - 3:2, 2:1 un 2:1 (pagarinājumā) -, reizi pagarinājumā ar 3:2 uzvaras priekus izjūtot "Dinamo" hokejistiem.

Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem 19 spēlēs ieņem pēdējo vietu KHL čempionātā 23 komandu konkurencē, kamēr "Soči" ar 18 punktiem 24 mačos Rietumu zonā atrodama vienu vietu virs rīdziniekiem, līgā ieņemot ceturto vietu no beigām.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi