Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo rindās atgriezies krievu vārtsargs Tretjaks

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandā Rīgas Dinamo atgriezies krievu vārtsargs Maksims Tretjaks, informē klubs. Līgums ar 22 gadus veco vārtsargu noslēgts uz vienu sezonu.

Tretjaks jau iepriekšējā sezonā bija Rīgas Dinamo sastāvā, bet laukumā gan tika tikai vienā spēlē, kad oktobrī nomainīja tautieti Timuru Biļalovu zaudējumā pret Novosibirskas Sibirj (3:6). Krievs toreiz atvairīja 12 no 14 metieniem.

Pagājušajā sezonā Tretjaks aiz Biļalova un Kristera Gudļevska bija Rīgas Dinamo trešais numurs. Šobrīd rīdziniekiem no vārtsargiem ir līgumsaistības vien ar Tretjaku un Gudļevski.

Vēl gada beigās abas puses sadarbību pārtrauca, bet Tretjaks atgriezās Maskavas CSKA, kur sezonas izskaņā pārstāvēja tās fārmklubu Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL) Čehovas Zvezda un regulārajā turnīrā 12 spēlēs vidēji ielaida 1,58 vārtus un atvairīja 93,4% metienu. Savukārt piecos izslēgšanas turnīra mačos viņa rēķinā caurmērā 1,78 vārti un 92% atvairīti metieni.

Tretjaks jau iepriekš skolojās CSKA kluba sistēmā, tomēr tā rindās KHL čempionātā nav spēlējis. Šajā turnīrā viņš dažus mačus vēl aizvadījis vien Vladivostokas Admiral sastāvā.

Vārtsargs arī bijis iekļauts dažāda vecuma Krievijas jauniešu izlasēs.

Šis vārtsargs ir leģendārā Vladislava Tretjaka mazdēls.

Starpsezonā Rīgas Dinamo papildinājusies ar trim zviedriem - Vācijas augstākās līgas (DEL) labāko vārtu guvēju Jākobu Berjlundu, uzbrucēju Dāvidu Ulstremu un aizsargu Kristoferu Berjlundu. Komandai pievienojušies arī amerikāņu aizsargs Bens Māršals un kanādiešu uzbrucējs Kārters Eštons, kā arī noslēgts līgums ar jauno latviešu aizsargu Eduardu Jansonu. Tāpat klubs paziņojis par līgumu pagarināšanu ar vārtsargu Kristeru Gudļevski, aizsargiem Kristapu Sotnieku, Uvi Balinski, Neriju Ališausku un Sergeju Gimajevu, kā arī uzbrucējiem Miķeli Rēdlihu, Andri Džeriņu, Gintu Meiju, Brendonu Makmilanu, Koltonu Gilīsu un Vitāliju Pavlovu.

Rīgas Dinamo līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Top komentāri

materiks
m
Fedot, da ne tot...
Kāpēc?
K
Vectētiņš apsolīja jaunus sponsorus atrast?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi