Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rīgas Dinamo sakauj Amur un izcīna Cerību kausu

Par pirmajiem Cerību kausa ieguvējiem KHL vēsturē trešdien Habarovskā kļuva Rīgas Dinamo hokejisti, kuri ceturtajā finālspēlē ar 5:3 uzvarēja vietējo Amur komandu. Tādējādi finālsērijā Latvijas klubs bija pārāks ar 3:1. Vārtus uzvarētājiem guva Rodrigo Laviņš, Oskars Cibuļskis, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs un Māris Bičevskis. Dinamo bez trofejas no KHL saņems arī 15 miljonus Krievijas rubļu (aptuveni 260 tūkstošus latu) lielu naudas balvu, kā arī tiks pie papildu izvēles tiesībām jauno spēlētāju draftā.

Tādējādi Dinamo hokejisti kaut nedaudz reabilitējušies līdzjutēju acīs par neveiksmīgo KHL regulāro čempionātu, kad pirmo reizi neizdevās iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Šī bija pēdējā oficiālā Dinamo spēle šajā sezonā. Jāatgādina, ka augustā dinamieši tika pie Latvijas Dzelzceļa kausa, tādējādi šosezon izcīnītas pat divas trofejas. 

Cerību kausa kvalifikācijā Rīgas hokejisti pārspēja Ņižņijnovgorodas Torpedo, ceturtdaļfinālā uzveica Doņeckas Donbass, bet pusfinālā no tālākas cīņas izslēdza spēcīgo Minskas Dinamo. Cerību kausa piedalījās tās vienības, kas nespēja kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. Līga apmaksāja Cerību kausa dalībnieku transporta un tiesāšanas izdevumus.

Spēle sākās visai ātrā tempā, jau pašā sākumā divi bīstami momenti pie Alekseja Kuzņecova sargātajiem mājinieku vārtiem, savukārt Amur atbildēja ar Andreja Stepanova metienu. Sekoja vakardienas strīdīgo vārtu autora Jevgēņija Orlova reids pa kreiso malu, bet Telkvists tika galā ar metienu no diezgan šaura leņķa. Iespējas izcelties bija arī Dinamo hokejistiem - Džonsona metienu atvairīja vārtsargs, bet pēc Džeriņa piespēles no aizvārtes metienu Bukartam izdarīt neļāva aizsargi. Perioda vidū pirmo noraidījumu par pretinieka klupināšanu izpelnījās Jēkabs Rēdlihs, bet mazākumā rīdzinieki bija ļoti pārliecinoši. Uzreiz pēc tam bīstams mūsu pirmās maiņas uzbrukums un pretiniekus izdevās iespiest zonā. Brīdi vēlāk pirmais noraidījums Amur - rīdziniekiem iespēja pirmo reizi finālsērijā realizēt vairākumu. Bīstams uzmetiens padevās Krišjānim Rēdliham, bet tas šajās divās minūtēs arī praktiski viss. Četras minūtes pirms perioda beigām rezultātu beidzot atklāja viesi - pēc ilgstošas cīņas vārtu priekšā ripa nonāca pie Laviņa, kurš ar atkārtotu metienu caur spēlētāju biezokni guva pirmos vārtus Cerību kausā! Tikai 25 sekundes vēlāk Oskars Cibuļskis vairākumā no zilās līnijas dubultoja rezultāta starpību - svarīgajā mačā jau 2:0. Pirmie vārti vairākumā Cerību kausa finālā. 

Perioda izskaņā gan rīdzinieki īsā brīdi nopelnīja divus noraidījumus, paliekot trijatā. Tas uzreiz atspoguļojās arī rezultātā - Amur vienus vārtus atguva Orlovs. Diemžēl pēc zaudētājam vārtiem sekoja Sotnieka noraidījums par ripas izmešanu un arvien jāspēlē trijatā. Līdz perioda beigām gan rezultāts vairs nemainījās, taču otrās 20 minūtes rīdziniekiem nācās sākt trijatā pret pieciem Amur hokejistiem.

Lielajā mazākumā Dinamo darbojās teicami un vārtus nosargāja, bet Amur jau vienādos sastāvos atbildēja ar rezultatīvākā hokejista Aleksandra Juņkova bīstamu metienu no tuvas distances. Tikmēr Dinamo atguva divu ripu pārsvaru - pēc teicamas Pavlova piespēles Gunārs Skvorcovs no pašas vārtu priekšas pārspēja Kuzņecovu trešo reizi. Amur nedienas turpinājās nopelnīta noraidījuma izskatā; šoreiz gan vairākums palika neizmantots. Uzreiz pēc tam vēl divas soda minūtes mājiniekiem, bet rīdzinieki savas iespējas nerealizēja. Perioda vidū bīstams uzbrukums mūsējiem, pēc kura ripu tver Kuzņecovs. Jau nākamajā uzbrukumā 4:1 ar izcili precīzu metienu vārtu augšējā stūrī pēc Meijas piespēles panāk Pavlovs - Amur jāpaveic īsts brīnums, lai atspēlētos. Minūti vēlāk ripu uz pretinieku zilās līnijas pārtver Māris Bičevskis un izgājienā izrēķinās ar Amur vārtsargu piekto reizi - mājinieki spiesti ņemt pārtraukumu, lai savāktos. Trīs minūtes vēlāk mājinieki vienu ripu atguva (aizsargs Antons Poļeščuks), sodot Dinamo par Jura Upīša noraidījumu. Pēc tam pārtraukumu pieprasīja arī Ābols - acīmredzot, pārāk ātri rīdzinieki noticējuši uzvarai. Līdz perioda beigām Amur bija vēl vismaz divas lieliskas iespējas pārspēt Telkvistu, bet zviedru mūris glāba komandu. Trīs ripu pārsvars pirms trešās trešdaļas Dinamo.

Pēdējās 20 minūtes pamatlaikā aktīvāk sāka Dinamo, iespējas izcelties neizmantoja Bukarts un pēc teicamas Pavlova piespēles arī Meija. Tikmēr Jevgēņija Popihina vadītie Amur atbildēja ar bīstamu metienu tieši virsū Telkvistam. Dažas minūtes vēlāk zviedrs glābj vēlreiz pēc Šiškanova metiena izgājienā. Lieliska iespēja gūt sestos vārtus bija Šehuram, taču arī kanādieša metienu tvēra Kuzņecovs, tikmēr ritēja jau perioda otrās 10 minūtes. Vēl teicama izdevība izcelties bija Upītim, bet vietā atkal Amur vārtsargs. Atlikušajā laikā mājiniekiem vēl vienu ripu atguva Tomofejs Šiškanovs, bet tas arī viss - 5:3 uzvaru svinēja Dinamo!

Rīgas Dinamo sastāvs izšķirošajā mačā bija tieši tāds pats kā otrdienas spēlē - arī šoreiz komandai nevarēja palīdzēt savainotais kapteinis Mārtiņš Karsums. 

KHL Cerību kauss. Fināls. 4.spēle. 2013.gada 20.marts. Habarovska, Platinum Arena.

Habarovskas Amur - Rīgas Dinamo 3:5 (1:2; 1:3; 1:0)

Vārti: 16:02 Laviņš (Skvorcovs) 0:1; 16:27 Cibuļskis (Galviņš, Džeriņš, vair.) 0:2; 19:11 Orlovs (Juņkovs,vair.) 1:2; 22:02 Skvorcovs (Pavlovs) 1:3; 31:22 Pavlovs (Meija) 1:4; 32:27 Bičevskis 1:5; 35:16 Poļeščuks (Tarasovs, Korotkovs, vair.) 2:5; 59:29 Šiškanovs (Korotkovs) 3:5;

Vārtsargi: Aleksejs Kuzņecovs - Mīkaels Telkvists

Metieni: 30-38

Soda minūtes: 8-10

Skatītāji: 7100

Dinamo sastāvs: Telkvists (Jučers); Sotnieks - Galviņš, J.Rēdlihs - K.Rēdlihs, Laviņš - Cibuļskis, Porejs; Upītis - Šehura - Indrašis, Bukarts - Džeriņš - Džonsons, Skvorcovs - Pavlovs - Meija, Ivanāns - Bičevskis - Biezais.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi