Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Rīgas Dinamo tomēr šķiras no skandalozu slavu ieguvušā Žerdeva

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas Dinamo pārtraucis līgumu ar krievu uzbrucēju Nikolaju Žerdevu, vēsta turnīra rīkotāji.

Pašlaik 33 gadus vecais Žerdevs veselības likstu dēļ nav spēlējis kopš 18.decembra. Šosezon viņš rīdzinieku sastāvā 18 spēlēs izcēlās ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Žerdevs Latvijas komandai pievienojās septembra beigās, tobrīd parakstot vienošanos līdz sezonas beigām. Tiesa, vēlāk hokejistu piemeklēja disciplīnas problēmas, tāpēc parādījās informācija ka viņš atlaists, tomēr sportists esot lūdzis piedošanu uzsverot, ka vairs nepārkāps sportisko režīmu. Dinamo viņam deva vēl vienu iespēju, novembrī noslēdzot viena mēneša pārbaudes laika līgumu, bet vēlāk hokejists atkal tika pie līguma līdz sezonas beigām.

Tiesa, šobrīd šis līgums ir lauzts.

Žerdevs šo sezonu sāka citā KHL klubā Ņižņekamskas Ņeftehimik, kur aizvadīja divas spēles, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Savulaik par lielu talantu uzskatīto uzbrucēju 2003.gadā NHL draftā ar ceturto numuru izvēlējās Kolumbusas Blue Jackets, šajā komandā Žerdevam arī aizvadot četras sezonas. Pēc tam viņš nokļuva Ņujorkas Rangers komandā, kā arī 2010./2011.gada sezonā spēlēja Filadelfijas Flyers rindās, šajā komandā aizvadot savu pēdējo NHL sezonu. Pasaules labākajā hokeja līgā viņš regulārajos čempionātos aizvadīja 421 spēli, gūstot 115 vārtus un atdodot 146 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā 15 cīņās izcēlās ar vienu precīzu metienu un divām rezultatīvām piespēlēm.

Žerdevs KHL debitēja 2009./2010.gada sezonā, kad pārstāvēja Mitišču Atlant komandu, pēc tam uz sezonu atgriežoties NHL. Savukārt vēlāk viņš KHL spēlējis Kazaņas Ak Bars, Maskavas Spartak, Čerepovecas Severstaļ, Maskavas Dinamo, Soči un Ņižņijnovgorodas Torpedo komandās. Pērn viņš Torpedo rindās 54 spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva 21 rezultatīvu piespēli, bet Gagarina kausā trīs mačos palika tukšā.

Torpedo komandā ar Žerdevu strādāja arī pašreizējais Rīgas Dinamo galvenais treneris un ģenerālmenedžeris Ģirts Ankipāns.

Žerdevam KHL ir gana skandaloza slava, jo savulaik viņš no Prāgas Lev komandas tika atskaitīts pat vēl pirms sezonas sākuma, jo pārkāpa sportisko režīmu.

Spēlētājs ir arī divkārtējs pasaules čempions.

Rīgas Dinamo ir šīs sezonas vājākā Rietumu konferences komanda un ir jau zaudējusi cerības iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi