Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo uzņem Gagarina kausa čempioni Kazaņas Ak Bars

Latvijas komanda Rīgas Dinamo šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā uzņem pašreizējo Gagarina kausa čempioni Kazaņas Ak Bars, cenšoties pārtraukt sešu zaudējumu sēriju.

Abu vienību duelis Arēnā Rīga sāksies plkst.19.30, to tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam TV6.

Šī abām vienībām būs otrā tikšanās šajā sezonā - vēl 17.novembrī Ak Bars savā laukumā guva uzvaru pēcspēles metienos ar 2:1.

Rīgas klubs gan pēdējā laikā neaizvada to veiksmīgāko sezonas nogriezni, jo ciesti seši zaudējumi pēc kārtas, turklāt pēdējos deviņos mačos piedzīvotas astoņas neveiksmes. Zīmīgi, ka šī melnā josla tika sākta tieši pret Kazaņas komandu. Zaudējumu sērija likusi arī izkrist no Rietumu konferences pirmā astoņnieka, kas pēc regulārā čempionāta nodrošina vietu izslēgšanas turnīrā.

Savukārt Ak Bars sekmes ir krietni labākas - pēdējos desmit mačos gūtas deviņas uzvaras.

Rīgas un Kazaņas klubi savā starpā KHL čempionātā līdz šim tikušies 20 reizes, Latvijas komandai tiekot tikai pie sešām uzvarām.

Latvijas vienība piektdien savā laukumā ar 2:4 piekāpās Ufas Salavat Julajev vienībai, bet pēc šodienas spēles ar Ak Bars sekos četru izbraukuma maču sērija, kur būs jātiekas ar Bratislavas Slovan, Minskas Dinamo, Sanktpēterburgas SKA un Helsinku Jokerit, ko pārstāv bijušais rīdzinieku vārtsargs Jānis Kalniņš.

Nākamo spēli savā laukumā Rīgas Dinamo aizvadīs 26.decembrī.

Rīdzinieku sastāvā traumas šobrīd dziedē krievu aizsargi Dmitrijs Šuļeņins un Sergejs Gimajevs, kā arī uzbrucējs Gunārs Skvorcovs.

Rīgas Dinamo ar 32 punktiem 35 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet Ak Bars ar 57 punktiem 38 cīņās ir trešā Austrumos.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi