Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo uzvar Vitjaz un pamet pēdējo vietu līgā

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas Dinamo, aizvadot otro spēli 24 stundu laikā, piektdien savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) pārspēja Maskavas apgabala Vitjaz komandu.

Rīdzinieku vārtsargs Aleksanders Salāks spēlēja otro dienu pēc kārtas un atvairīja visas 28 pretinieku mestās ripas. Čehs svinēja savu otro "sauso" uzvaru sezonā.

Dinamo labā vārtus guva Kārters Eštons, Gints Meija,  Ņikita Setdikovs un Andris Džeriņš. 

Līdz ar panākumu, rīdzinieki turnīra tabulā pakāpās uzreiz par divām pozīcijām un tagad ieņem desmito vietu Rietumu konferencē. Dinamo uzvarējusi divās spēlēs pēc kārtas, bet pie punktiem tikusi četros mačos pēc kārtas.

Spēles pirmajās minūtēs vairāk iniciatīvu uzņēmās viesi, līdz desmitajā minūtē Kirils Sļepecs mājiniekiem nopelnīja vairākumu. Tajā pēc Oskara Bārtuļa uzmetiena pa vārtiem Eštons mainīja ripas lidojuma virzienu un panāca 1:0, rīdziniekiem beidzot realizējot vairākumu. Perioda otrajā pusē arī viesiem bija iespēja spēlēt piecatā pret četriem, taču tā netika izmantota.

Otro trešdaļu aktīvāk iesāka mājinieki līdz pēc Uvja Balinska pārkāpuma nonāca mazākumā. Tas tika izturēts, turklāt pašiem jau bija iespēja spēlēt vairākumā. Tajā Vitjaz komandai padevās labs pretuzbrukums, kamēr Dinamo palika "sausā". Vārtus tomēr izdevās gūt, piecas minūtes pirms perioda beigām Meijam asprātīgi nospēlējot pretinieku vārtu priekšā.

Meija gan nepilnu minūti pēc vārtu guvuma atstāja Dinamo mazākumā, taču arī šoreiz un divreiz trešā perioda pirmajā pusē rīdzinieki izturēja, spēlējot četratā pret pieciem. Pēc tam, perioda devītajā minūtē, Setdikovs pie vārtiem noguldīja pretinieku vārtsargu un panāca 3:0, krievu uzbrucējam gūstot vārtus otrajā mačā pēc kārtas.

Jau astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Vitjaz vairākumā nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču šis solis nepalīdzēja, jo minūti vēlāk Džeriņš ieraidīja ripu tukšos vārtos. Viesiem zuda jebkādas izredzes atspēlēties un "Dinamo" svinēja pārliecinošu uzvaru.

Šobrīd Rīgas klubs ar 22 punktiem 28 spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferencē, bet Vitjaz ar 35 punktiem 27 cīņās ir trešā.

Jau ziņots, ka Dinamo otrdien rīdzinieki atgriezās no izlašu pārtraukuma un papildlaikā ar 1:2 piekāpās Ufas Salavat Julajev, bet ceturtdien ar 3:1 pārspēja Maskavas Spartak, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju. Tikmēr Vitjaz pēc teicamā sezonas sākuma krietni mazinājusi tempu un pēdējās astoņās spēlēs cietusi septiņas neveiksmes.

Šī "dinamiešiem" bija trešā no piecām mājas spēlēm, pēc kuras vēl paredzēta tikšanās ar Soči un Maskavas Dinamo klubiem.

Abas komandas KHL savā starpā spēkojušās 24 reizes, no kurām 14 uzvarējuši rīdzinieki, 12 reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Šosezon pirmo reizi abas komandas spēkojās 7.oktobrī, kad Rīgā ar 2:1 uzvarēja Vitjaz.

Dinamo šī sezona nav iesākusies veiksmīgi, tāpēc savas darba vietas oktobrī zaudēja uzbrucēji Jākobs Berjlunds un Dāvids Ulstrēms, kā arī vārtsargs Kristers Gudļevskis. Vēlāk rīdzinieku rindas papildināja divi vārtsargi - Andrejs Makarovs un Aleksanders Salāks, kā arī pieredzējušais aizsargs Oskars Bārtulis.

Vienība šonedēļ šķīrās no uzbrucēja Frenka Razgala, kurš karjeru nolēmis turpināt Čehijā. Turklāt sastāvā notikušas vēl vairākas citas izmaiņas. Rīgas komandai pievienojās Krievijas spēlētāji - 24 gadus vecais Ņikita Setdikovs, gadu jaunākais Aleksandrs Potapovičs un Kirilu Sļepecu.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi