Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo uzvar Kalniņa pārstāvēto Jokerit

Aizvadot pirmo maču pēc izlašu pārtraukuma, Latvijas komanda Rīgas Dinamo pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) pārspēja sava bijušā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku Jokerit.

Vārtus rīdzinieku labā guva Metjū Majone, Andris Džeriņš un Lauris Dārziņš, bet pretiniekiem izcēlās Alekss Grānts.

Kalniņš šajā spēlē atvairīja 11 no 13 Dinamo hokejistu mestajām ripām, bet Timurs Biļalovs mājinieku vārtos neitralizēja 32 no 33 metieniem.

Rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram, jo no astotajā esošās Soči vienības viņi atpaliek divus punktus, bet līdz regulārā turnīra beigām atlikušas vēl četras spēles. Tiesa, Latvijas klubs pēdējā laikā spēlē diezgan nesekmīgi, jo KHL ietvaros zaudējis četrās no pēdējām sešām cīņām, tomēr neveiksmīgus rezultātus pēdējā laikā demonstrējusi arī galvenā konkurente Soči, kas gan pirmdien svinēja uzvaru.

Jau otrajā minūtē Majone lika Kalniņam kapitulēt, pēc iemetiena izpildīt tālu un netveramu raidījumu. Uzreiz pēc tam rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču ātri pārsvaru dubultot neizdevās. Perioda pirmajā pusē Oskaram Batņam un Gintam Meijam neizdevās izmantot izgājienu divatā pret Jokerit aizsargu.

Trešdaļas otrajā pusē Jesse Joensū vēlreiz atstāja viesus mazākumā, kurā rīdziniekiem bija pāris vētraini uzbrukumi, taču arī šoreiz viena vīra pārsvars laukumā netika izmantots. Pēc tam jau paši laukuma saimnieki divreiz bija spiesti spēlēt mazākumā, bet arī Jokerit komandai spēle vairākumā nerezultējās ar vārtu guvumu. Pēc otrā mazākumā no noraidīto soliņa izrāvās Roberts Lipsbergs, taču Kalniņš viņa centienus dubultot pārsvaru neitralizēja.

Arī otrajā periodā līdz pirmajiem vārtiem nebija ilgi jāgaida, jo pēc Lipsberga un Vitālija Pavlova veiksmīgas spēles aiz vārtiem Džeriņš no tuvas distances panāca 2:0. Tāpat pēc otrā vārtu guvuma Dinamo vēlreiz ieguva tiesības spēlēt vairākumā, taču arī šoreiz spēle nevienādos sastāvos nebija mājinieku trumpis. Turpinājumā pāris labas izdevības bija viesiem, bet laukuma saimnieku aizsargi bija uzdevumu augstumos.

Jokerit pēc iniciatīvas pārņemšanas turpināja izdarīt spiedienu uz Biļalova sargātajiem vārtiem līdz piecas minūtes pirms perioda beigām krievu vārtsargs kapitulēja. Viesiem vārtus guva Grānts, kurš bija precīzs no zilās līnijas.

Trešā periodā sākumā ar bīstamu metienu pa Kalniņa vārtiem izcēlās Brendons Makmilans, bet pēc tam Jokerit atbildēja ar vētrainiem uzbrukumiem otrā laukuma galā. Kad komandas bija nospēlējušas nedaudz vairāk par pusi no perioda, Dinamo no vārtu zaudējuma glāba pārliktnis.

Trešdaļas otrajā pusē Jokerit izdarīja milzīgu spiedienu rīdzinieku aizsardzības zonā, taču mājinieki pašaizliedzīgi aizstāvējās. Priekšpēdējā minūtē Kalniņš tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, Dārziņam ripu raidot tukšā Jokerit cietoksnī. Helsinku vienība gan vēl vienu reizi pārspēja Biļalovu, taču vārtu guvums netika ieskatīts, jo viesu hokejists atradās vārtsarga laukumā. Spēles beigās abas komandas pie Dinamo vārtiem pamatīgi izplūcās, visilgāko cīņu aizvadot Gintam Meijam un Niklasam Jensenam, kuram nācās atzīt latvieša pārākumu.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā Rīgas Dinamo piektdien spēkosies ar Minskas Dinamo, šai cīņai notiekot zem klajas debess, bet 18.februārī būs mačs pret Bratislavas Slovan. Savukārt regulārais čempionāts tiks noslēgts izbraukumā - 20. un 22.februārī attiecīgi pret aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas Severstaļ un Maskavas CSKA.

Tikmēr Jokerit jau ir nodrošinājusi vietu Gagarina kausā, bet pēdējos piecos mačos tā guvusi četras uzvaras. Helsinku klubs ar Rīgas Dinamo šosezon ticies četras reizes, rīdziniekiem gūstot divas uzvaras. Kopumā komandas spēkojušās 19 reizes, Latvijas komandai svinot tikai septiņas uzvaras.

Jokerit ar 77 punktiem 56 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, kamēr Rīgas Dinamo ar 56 punktiem 58 mačos ir devītā.

Savukārt Kalniņš kļuvis par stabilu Jokerit vērtību - šosezon viņš 34 spēlēs izcīnījis 21 uzvaru. Ziemassvētkos viņš ar klubu pagarināja līgumu arī uz nākamo sezonu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas Dinamo aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi play-off spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus Dinamo palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi