Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Rīgas Dinamo vērtēs komandas spēļu translētāja maiņas iespaidu un iespējas

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas Dinamo vadība vērtēs iespaidu, kādu uz klubu un tā līdzjutējiem atstās spēļu translēšanas tiesību nonākšana mediju grupas Modern Times Group (MTG) rokās, pastāstīja kluba valdes loceklis Zigmārs Priede.

Kā ziņots, Dinamo spēles nākamajā sezonā tiks translētas kanālā TV6 un maksas kanālā Viasat Sport Baltic (VSB), jo MTG grupa ieguvusi ekskluzīvas tiesības uz kluba spēļu translēšanu Latvijā.

Pirmajās četrās KHL sezonās Rīgas Dinamo spēles translēja gandrīz tikai Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā, tomēr šim kanālam uz to tiesību vairs nav.

Priede skaidroja, ka televīzijas pārraižu tiesību turētājs ir līga, tāpēc kluba iespējas ietekmēt līgas lēmumu šajā jautājumā ir ierobežotas.

"Līga arī izvēlas vienu vai otru partneri. Tas ir vienpusējs lēmums," skaidroja Priede. "Jau sarunu sākuma periodā, kad neoficiāli izskanēja runas par iespējamu translēšanas tiesību ieguvēja maiņu, vērsāmies pie līgas vadības ar oficiālu vēstuli, kurā izteicām savu viedokli. Kā tas ir bijis vienmēr, arī šoreiz paudām nostāju, ka mums galvenais ir nodrošināt iespēju vērot kluba spēles pēc iespējas lielākam skatītāju skaitam. Līdz šim gan oficiālu atbildi no līgas neesam saņēmuši, taču mediji par galējo lēmumu jau ir informēti."

Priede neslēpa, ka klubu uztrauc iespēja, ka tā spēles tagad varēs vērot mazāks skatītāju skaits, tomēr visas esošās situācijas plusus un mīnusus klubs izvērtēs, kad pilnībā iepazīsies ar jaunajiem nosacījumiem.

"Četras sezonas kluba spēles ir bijušas pieejamas ikvienam iedzīvotājam ar televizoru un dekoderu, bet tagad jau tas kļūs par maksas pakalpojumu," izteicās Priede. "Šāda situācija vismaz pašlaik nenodrošina 100% auditorijas iespēju. Runāsim par jaunās situācijas niansēm, jo arī klubam ir zināmas saistības ar sponsoriem, kuros atrunāti dažādi reklāmas izvietošanas jautājumi."

Tāpat Priede vērsa uzmanību uz kluba allaž pretimnākošo attieksmi pret saviem skatītājiem, uzsverot, ka KHL trešajā pastāvēšanas sezonā, kad vienīgo reizi televīzijas pārraižu tiesību turētājs bija pats klubs, tas sadarbojās ar LTV, lai arī privāto uzņēmumu, tajā skaitā MTG, piedāvājumi klubam finansiāli bija daudzkārt izdevīgāki. "Mūsu pašu vietējie skatītāji klubam allaž bijuši un būs pirmajā vietā."

MTG ietilpstošais Viasat Broadcasting sola, ka kanālā TV6, kas pieejams vismaz 85% Latvijas iedzīvotāju visos Latvijas televīziju operatoru piedāvājumos, būs redzamas visas Rīgas Dinamo mājas spēles, bet izbraukuma spēles varēs vērot vai nu TV6, vai VSB. Tiesa, TV6 kanālā būs vērojama tikai daļa no izbraukuma mačiem.

MTG strādā pie tehnoloģiskiem risinājumiem, lai skatītājiem nodrošinātu Rīgas Dinamo spēles arī internetā.
Viasat un KHL vienošanās paredz, ka spēļu skaits, kas tiks pārraidītas sezonas laikā latviešu valodā, pieaugs vismaz par 50%. Viasat KHL spēļu translācijas tiesības pieder kopš 2009.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi