Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rubīns līdz NHL treniņnometnes sākumam izīrēts Dānijas klubam

Latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns līdz Nacionālās hokeja līgas (NHL) treniņnometnes sākumam izīrēts Dānijas klubam Frederikshaunas White Hawks, informē vienība.

22 gadus vecais Rubīns Dānijas klubā varētu atrasties līdz decembrim vai janvārim, taču White Hawks pieļauj iespēju, ka viņš komandā varētu spēlēt arī visu sezonu.

Aprīļa sākumā Rubīns noslēdza divu gadu sākuma līmeņa līgumu ar NHL komandu Toronto Maple Leafs. Iepriekšējās divas sezonas viņš pavadīja Maple Leafs fārmklubā Toronto Marlies, kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL).

2019./2020.gada sezonā Rubīns laukumā devās 47 spēlēs, kurās guva divus vārtus, veica 12 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Iepriekšējā sezonā viņš debitēja AHL, kur 15 mačos atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderību -2.

Lielāko daļu 2018./2019.gada sezonas Rubīns pavadīja ECHL jeb kādreizējā Austrumkrasta hokeja līgā, kur pārstāvēja Ņūfoundlendas Growlers. Viņš regulārajā čempionātā 56 dueļos guva divus vārtus, veica 16 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +17, bet "play-off" latvietis 17 cīņās atzīmējās ar 1+2, kā arī pozitīvu lietderību +5, palīdzot vienībai triumfēt Kellija kausa izcīņā.

Rubīns Maple Leafs sistēmā nonāca 2018.gada augustā, kad parakstīja ECHL līgumu ar Growlers komandu. Nepilnus trīs mēnešus vēlāk viņš noslēdza savu pirmo AHL līgumu, bet pērn jūlijā vienošanās tika pagarināta.

Junioru līmenī Rubīns Ziemeļamerikā spēlēja Rietumu Hokeja līgas (WHL) vienībā Medisinhetas Tigers, kur divās sezonās kopumā 126 spēles guva 11 vārtus, atdeva 51 rezultatīvu piespēli, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +35.

Vēl pirms tam Rubīns trīs sezonas spēlēja Zviedrijā, kur spēlēja kluba Vasteras jauniešu komandās, kā arī galvenajā vienībā.

Rubīns pārstāvēja Latvijas izlasi 2018.gada pasaules čempionātā, gūstot vārtus pret Kanādu. Viņš spēlējis arī Latvijas jaunatnes izlasēs.

White Hawks šobrīd turnīra tabulā ieņem piekto vietu deviņu komandu konkurencē, kamēr Jāņa Vora pārstāvētā Redovres Mighty Bulls ir atrodama astotajā pozīcijā.

No Latvijas hokejistiem White Hawks savulaik spēlējuši arī Sergejs Seņins, Vjačeslavs Fanduļs, Oļegs Sorokins un Roberts Jekimovs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi