Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sestdien Sočos: Dukuru izšķirošā cīņa, hokejs, mūsu jaunākā olimpiete un Silovs

Pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs šodien mēģinās sadeldēt krieva Aleksandra Tretjakova iekrāto pārsvaru pēc Soču olimpisko spēļu pirmajiem diviem braucieniem.Tiesa, vispirms plkst.9 pēc Latvijas laika **sacensības supergigantā uzsāks Latvijas kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa.

Latviete uz starta dosies ar 49.numuru, bet kopumā sacensībās piedalīsies 50 sportistes.Šīs 18 gadus vecajai Āboltiņai ir pirmās olimpiskās spēles karjerā. Pirms pāris gadiem par Latvijas labāko kalnu slēpotāju tika uzskatīta Lelde Gasūna, bet kopš tā laika viņa vairakkārt guvusi smagas traumas, tāpēc tagad jau lielākās cerības tiek liktas uz Āboltiņu, bet lielus panākumus viņa vēl nav guvusi.Gaidāms, ka Āboltiņa tiks pieteikta dalībai ne tikai supergiganta, bet arī milzu slaloma un slaloma sacensībās. Viņa ir jaunākā Latvijas olimpiskās delegācijas dalībniece.Savukārt plkst.15.30 uz starta izies ātrslidotājs Haralds Sliovs, kurš sacentīsies 1500 metru slidojumā. Latvietis piedalīsies 13. no 20 slidojumiem.Jau vēstīts, ka Silovs olimpiskās spēles atklāja ar 500 metru distanci, kur viņš ierindojās 37.vietā 39 dalībnieku konkurencē, bet pēc tam 1000 metros viņš palika 24.pozīcijā starp 40 atlētiem.Pašlaik 27 gadus vecais Silovs piedalās savās otrajās olimpiskajās spēlēs. Karjeru viņš iesāka kā šorttreka slidotājs, 2008.gadā Ventspilī triumfējot Eiropas čempionātā. Tomēr drīz pēc tam viņš paralēli sāka nodarboties arī ar ātrslidošanu, Vankūveras Olimpiādē nokļūstot pasaules ziņu aģentūru uzmanības lokā, jo ne tikai kļuva par pirmo sportistu, kurš spējis piedalīties abos šajos sporta veidos, bet pat paveica to vienas dienas laikā.Pēc Vankūveras 2011.gadā vēl Silovs izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā (pēc Tibo Fokonē diskvalifikācijas pērn arī tika atzīts par čempionu), bet kopš tā laika pilnībā pievērsies ātrslidošanai, spējot divas reizes kāpt uz pjedestāla Pasaules kausa posmos.Savukārt skeletonisti trešo braucienu veiks plkst.16.45 pēc Latvijas laika.**M.Dukurs šobrīd atrodas otrajā vietā, no Tretjakova atpaliekot par 0,56 sekundēm. Tikmēr Martina brālis Tomass Dukurs ir sestais, trešās vietas īpašniekam amerikānim Džonam Deilijam zaudējot 0,51 sekundi.Otro braucienu plānots aizvadīt plkst.18.15.Līdz šim vēsturē divas olimpiskās medaļas ieguvuši vien divi skeletonisti, bet M.Dukuram un Tretjakovam Sočos ir iespēja pievienoties šim sarakstam. Šis ir vienīgais olimpiskais sporta veids bez divkārtēja čempiona un tāds tas paliks arī Sočos, jo Olimpiādei nav kvalificējies Vankūveras čempions Džons Montgomerijs no Kanādas.

Vēl Latvijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu noslēdzošajā, trešajā apakšgrupas posma cīņā šodien tiekas ar Zviedrijas valstsvienību.

C apakšgrupas trešās kārtas mačs sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika. Cīņu tiešraidē translēs kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), kanālā "TV3" un virszemes bezmaksas kanālā "Re:TV".

Ap to laiku savstarpējo dueli šajā apakšgrupā uzsāks arī Šveice un Čehija.

Kā zināms, Zviedrijas izlasei Soču olimpisko spēļu turpinājumā nāksies iztikt bez sava kapteiņa Henrika Zeterberga, kuram sāpes sagādā muguras starpskriemeļu diska nobīde.

Izlases kapteiņa funkcijas pārņēmis aizsargs Niklass Kronvals, kurš arī spēlē Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Detroitas "Red Wings".

Tāpat LETA jau ziņoja, ka Zviedrijai nevar palīdzēt vēl divi potenciālie līderi - uzbrucēji Henriks Sedīns (Vankūveras "Canucks") un Jūhans Fransēns (Detroitas "Red Wings").

Tomēr tas neliedz Zviedrijas valstsvienībai būt nokomplektētai praktiski tikai no NHL spēlētājiem.

Kā zināms, Zviedrija pirmajos divos Olimpiādes mačos tikusi pie panākumiem, ar 4:2 uzvarot Čehiju un ar 1:0 pieveicot Šveici, līdz ar to nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Tikmēr Latvija šveiciešiem piekāpās ar 0:1, bet sestdien ar 2:4 atzina Čehijas pārspēku.

Līdz ar to apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs atrodas Zviedrija, bet tālāk ar trim punktiem kabatā seko Čehija un Šveice. Tikmēr Latvija bez punktiem ir pēdējā, ceturtā.

Teds Nolans pēc zaudējuma čehiem norādījis, ka sestdien nespēlēs vairāki Latvijas izlases līderi, dodot atpūtu pirms play-off spēles. Tāpat zināms, ka vārtus sargās Kristers Gudļevskis. Sestdien kļuvis zināms, ka atpūtīsies Herberts Basiļjvs, Juris Štāls un Masaļskis, bet kā otrais vārtsargs tiks pieteikts Ervīns Muštukovs. Laukumā dosies iepriekš spēlēm nepieteiktie Koba Jass un Armands Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi