Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Šilovs: Spēlēt ar stipriem pretiniekiem vienmēr ir motivācija

Latvijas hokeja izlases vārtsargam Artūram Šilovam vienmēr ir motivācija spēlēt ar spēcīgiem pretiniekiem, sarunā ar žurnālistiem pēc spēles pret Čehijas valstsvienību atzina pats vārtsargs.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase, aizvadot ceturto pasaules čempionāta maču, ar rezultātu 1:5 (0:5, 0:0, 1:0) atzina Čehija pārākumu.

Šilovs savu debiju pasaules čempionātā piedzīvoja otrajā trešdaļā, kad rezultāts jau bija 0:5 pretinieku labā. Vārtsargs atklāja, ka uzzināja par nepieciešmību doties laukumā uzreiz pēc pirmās trešdaļas. "Patiesībā tu saproti, ka nevari neko zaudēt, vari tikai nospēlēt labāk," Šilovs aprakstīja sajūtas, ar kādām devās laukumā otrajā periodā.

"Ar stipriem pretiniekiem vienmēr ir motivācija, un tā bija pasaules čempionāta spēle," stāstīja vārtsargs. "Spēlēt par savu izlasi vienmēr ir gods, tāpēc vienmēr būšu gatavs doties laukumā."

Čehijas valstsvienībā ir vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) bijušie vai esošie spēlētāji, taču Šilovam, sargājot Latvijas vārtus, laukumā visvairāk izcēlušies Davids Pastrņāks un Dāvids Krejči. 

"88. un 46. numurs [attiecīgi numuri, ar kuriem spēlē Pastrņāks un Krejči] - tie ir tie spēlētāji, kurus visvairāk varēja pamanīt, jo viņi ir vismeistarīgākie," norādīja Šilovs. "Arī individuāli viņi spēj visvairāk ripas izcīnīt."

Čehijas hokejisti, izspēlējot uzbrukumu, vairākas reizes mēģināja atdot piespēles uz pretējo stūri gar vārtu priekšu, un vārtsargs teica, ka vienmēr ir grūti noķert brīdi, kurā būs šī piespēle.

"Šeit bija liels ātrums, un visi ir ļoti meistarīgi spēlētāji, kuri spēj iemest no sava leņķa," stāstīja Šilovs. "Jābūt gatavam kustēties ātrāk pa diagonāli. Jāgaida tas moments, kad būs piespēle un tikai tad jākustās."

Vārtsargs šosezon spēlēja arī Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienības Ebotsfordas "Canucks" rindās, un, salīdzinot AHL un pasaules čempionāta maču ātrumu, viņš viennozīmīgi izcēla, ka pasaules čempionātā ātrums ir lielāks.

"Izlasē, protams, ir augstāks līmenis. Amerikas Hokeja līga ir vairāk gaļas mašīna, jo visi no turienes cenšas izcīnīt vietu Nacionālajā hokeja līgā (NHL)," uz atšķirībām norādīja vārtsargs. "Bet šeit visi pārstāv savu valsti un mēģina parādīt labāko spēli."

Šilovs savā debijā pasaules čempionātā atvairīja 11 pretinieku metienus, neielaižot nevienu ripu Latvijas vārtos otrajā un trešajā trešdaļā. "Mēs labi nospēlējām otro, trešo periodu un sanāca pat uzvarēt. Domāju, ka tas ir liels bonuss rītdienas spēlei," viņš piebilda.

Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi