Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skudra: Atkal pelnījām muļķīgus noraidījumus, taču šoreiz spēlējām jau no mača sākuma

Hokejisti nav pietiekami ievērojuši spēles disciplīnu, kas izvērtās noraidījumos un trijos zaudētajos vārtos, taču šoreiz puiši spēlēja jau no mača sākuma, un komanda piektdien izdarīja visu, ko varēja, pēc zaudējuma pagarinājumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pret Čerepovecas Severstaļ pēcspēles preses konferencē teica Rīgas Dinamo treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" mājās pagarinājumā zaudēja Čerepovecas "Severstaļ" ar 3:4 (0:1, 3:2, 0:0, 0:1).

Vārtus rīdziniekiem guva Jānis Švanenbergs, Metjū Majone un Deniss Paršins.

Skudra preses konferencē teica, ka spēle komandai bija ļoti smaga, jo tā bija otrā divās dienās. Turklāt pretinieku komanda labi slidoja.

"Muļķīgi noraidījumi, ko mēs šodien saņēmām. Ļoti daudzus noraidījumus saņemam pēdējā laikā. Mums ir jāuzlabo disciplīna. Mēs spēlējam vieglprātīgi, nekontrolējam savas nūjas un kājas, bet pret tik labi slidojošu komandu tik daudzas minūtes mazākumā ir ļoti grūtas," uz vienu no galvenajiem zaudējuma iemesliem, "Severstaļ" pirmos trīs vārtus gūstot vairākumā, uzmanību vērsa "Dinamo" treneris.

Tomēr komanda cīnījās līdz galam un centās ievērot spēles plānu, saprotot, ka diezgan daudz piektdien nāksies spēlēs aizsardzībā. "Spēlējot pieciem pret pieciem, mēs ar to principā tikām galā," saka treneris. "Neviens nenolaida rokas, un atšķirībā no iepriekšējās spēles bijām gatavi spēlēt jau ar pirmajām minūtēm."

Pēdējā trešdaļā mainījās spēles zīmējums, atraktīvo hokeju otrajā trešdaļā nomainot "virves vilkšanai" trešajā. Treneris to skaidro ar četrām soda minūtēm un fizisko spēku zudumu, kā arī, viņaprāt, līgas ātrāko komandu pretī.

"Sapratām, ka tā kā iepriekšējā cīņā nespēsim trešajā trešdaļā "nospiest pretinieku"," skaidro Skudra. "Tāpēc vairāk gribējām spēlēt uz rezultātu. Tomēr uzskatu, ka visu, ko mēs šodien varējām izdarīt, mēs izdarījām."

Pirmos vārtus 24 līgas spēlēs guva Švanenbergs, kurš preses konferencē apstiprināja, ka iemesto ripu ir dabūjis un teica, ka pirmais "gols" vienmēr paliks atmiņā, un uzteica Paršinu un viņa piespēli.

Arī Švanenbergs uzsvēra, ka jāsāk cīnīties jau no spēles sākuma, un tad tiks izcīnītas uzvaras.

"Zinājām, ka "Dinamo" tā ir otrā cīņa divās dienās. Centāmies spēlēt aktīvi, bijām vadībā, mums piederēja teritoriālais pārsvars," par spēli saka viesu komandas treneris Andrejs Razins. "Otrajā periodā bija slikts nogrieznis, kad ielaidām divus vārtus mazākumā, taču labi, ka trīsreiz iemetām vairākumā un arī pagarinājumā guvām labus vārtus. Tā mums bija ļoti svarīga uzvara."

Tieši pirms spēles ar "Dinamo" komandā notika vairākas izmaiņas.

"Redzējām, ka Zeks Mičels ielikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Gaidām, kad viņš mums pievienosies," par kluba jaunieguvumu saka Razins. "Ar Robertu Bukartu vienojāmies."

Mičelam Čerepovecas klubs sekoja līdzi arī vasarā. Tobrīd viņš bija pārāk dārgs komandai, taču tagad cenas ir mainījušās, uzsver treneris. "Viņš ir snaiperis. Viņam ir labs plaukstas metiens. Turklāt viņš ir centrālais uzbrucējs ar labo nūjas tvērienu," saka Razins, piebilstot, ka lēmumu palīdzēja izdarīt komandā sākušies savainojumi.

Dinamo" ar 13 punktiem 31 mačā joprojām ir pēdējā vietā līgā, kamēr "Severstaļ" ar 34 punktiem 32 spēlēs Rietumu zonā atrodama septītajā vietā.

"Dinamo" ceturtdien pirmajā no divām mājas spēlēm ar 3:4 piekāpās Čeļabinskas "Traktor", zaudējumu sēriju pagarinot līdz četriem mačiem. Iepriekš "dinamieši" mājās ar 2:3 zaudēja Novosibirskas "Sibirj", bet vēlāk viesos zaudējumi piedzīvoti pret Maskavas apgabala "Vitjaz" (1:4) un "Soči" (2:3).

Tikmēr "uzkāpusi" uz trīs zaudētu spēļu takas, kas aizsākās ar neveiksmi pret Sanktpēterburgas SKA (2:3) un turpinājās pret Kazaņas "Ak Bars" (2:5) un Jaroslavļas "Lokomotiv" (1:5), bija arī "Severstaļ". Pēdējo panākumu viesi guva 24.novembrī, kad ar 2:1 savā laukumā uzvarēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz".

Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē "bullīšos" ar 3:2 pārāki bija Čerepovecas hokejisti. "Dinamo" rindās nevienam hokejistam neizdevās realizēt pēc spēles soda metienu.

Kopumā KHL abi klubi savā starpā bija tikušies 28 reizes, no kurām 12 gadījumos pārāki bijuši rīdzinieki.

Pēc spēles pret Roberta Bukarta bijušo komandu (jau ziņots, ka piektdien tika paziņots par Bukarta atbrīvošanu) "Dinamo" 7.decembrī viesos tiksies ar SKA, bet divas dienas vēlāk vēlreiz būs jātiekas ar "Severstaļ". Pēcāk sekos trīs mājas spēļu sērija.

Jau ziņots, ka "Dinamo" līdz sezonas beigām parakstījusi līgumu ar uzbrucēju Gļebu Zirjanovu, kamēr atteikumu draftā ievietoti uzbrucēji - Zeks Mičels, kuru piektdien izvēlējās tieši "Severstaļ" (Rīgā gan hokejists vēl nespēlēja), Konstantīns Komareks un Mets Vaits. Hokejisti atteikumu draftā pavadīs 48 stundas, kuru laikā viņus var izvēlēties kāda cita KHL komanda.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi