Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Slovākijas un Somijas hokejisti pārspēj ASV un Norvēģiju

Slovākijas un Somijas vīriešu hokeja izlases pirmdien pasaules čempionāta spēlēs uzvarēja attiecīgi ASV un Norvēģiju.

Ostravā B apakšgrupā, kurā spēlē arī Latvijas izlase, slovāki amerikāņu uzvarēja ar 5:4 (2:0, 2:1, 0:3, 1:0) papildlaikā, lai gan trešajā periodā izlaida no rokām trīs vārtu pārsvaru.

Spēles ceturtajā minūtē Milošs Kelemens, izdarot metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi, no vārtu priekšas panāca 1:0 Slovākijas izlases labā. Cīņai turpinoties ar straujiem uzbrukumiem, 12.minūtē amerikāņi kļūdījās aizsardzībā, kas Liboram Hudāčekam ļāva nostiprināt slovākiem vadību.

Otro periodu aktīvāk sāka amerikāņi un trešdaļas piektajā minūtē Mets Boldijs vienus vārtus atguva, bet divarpus minūtes vēlāk Šimons Nemecs ar metienu no malas panāca 3:1. Pēc 104 sekundēm Aleksu Nedeļkoviču pārspēja Patriks Kohs un ASV izlases vārtos stājās Trejs Ogustains.

Trešā perioda piektajā minūtē pēc Džoela Farabī piespēles uz vārtu priekšu 2:4 panāca Šeins Pinto. Sešas minūtes un četras sekundes pirms pamatlaika beigām Breidijs Tkačaks atbruņoja pretinieku un Slovākijas izlases pārsvaru samazināja līdz vieniem vārtiem.

Pēc nepilnām trīs minūtēm Lūks Hjūzs pēc ieslidošanas zonā izdarīja metienu un izlīdzināja rezultātu. Papildlaika priekšpēdējā minūtē slovākiem uzvaru izrāva Kelemens, kurš vārtu priekšā pielaboja Nemeca metienu.

Plkst.21.20 Ostravā nūjas krustos Vācija un Zviedrija.

Latvijas izlasei nākamā cīņa būs otrdien ar Kazahstānu.

B grupā Ostravā pēc divām kārtām Zviedrijai ir seši, piecus trīs mačos guvusi Slovākija, Latvijai un ASV ir pa četriem punktiem Vācijai un Kazahstānai pa trim punktiem, bet Francijai un Polijai pa vienam punktam.

Somi A grupas mačā Prāgā bija pārāki ar rezultātu 4:1 (2:0, 2:1, 0:0).

Mača septītajā minūtē pēc Olivera Kaski metiena ripas lidojuma virzienu mainīja Olivers Kapanens, kurš vairākumā panāca 1:0 Somijas izlases labā. Vadībā somi nostiprinājās divas minūtes pirms perioda beigām, kad Artu Hiri kritienā pielika nūju vēl vienai Kaski mestajai ripai.

Otrā perioda 27.sekundē Hiri bija pirmais pie atlēkušās ripas un nostiprināja Somijas izlasei vadību, bet trešdaļas vidū pēc norvēģu kļūdas Kapanens meta ripu tukšos vārtos - 4:0. 73 sekundes pirms došanās pārtraukumā noraidījumu izcietušais Makss Krogdāls izslidoja viens pret Harri Seteri un raidīja ripu tīklā, gūdams pirmos vārtus norvēģiem.

Somijas hokejisti izdarīja trīsreiz vairāk metienu - 42:14.

Plkst.21.20 Prāgā tiksies Šveice un Čehija.

A grupas līdere ir Somija, kas trīs spēlēs iekrājusi septiņus punktus. Kanādai un Šveicei ir pa sešiem punktiem divās cīņās, Čehija sakrājusi piecus, Dānija - trīs punktus, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Lielbritānija.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi