Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Soču medaļniekiem, treneriem un personālam prēmijās sadala 1,5 miljonus eiro

Soču olimpiādē augstākos panākumus guvušajiem sportistiem, viņu treneriem un citam personālam par augsto veikumu tiks piešķirtas prēmijas 1,5 miljonu eiro apjomā un to trešdien atbalstīja Latvijas Nacionālās sporta padome, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrija. 

Sudraba medaļu guvušais skeletonists Martins Dukurs prēmijā saņems 85 373 eiro, kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici par divām bronzas medaļām ziemas olimpiskajās spēlēs katrs saņems 76 836 eiro, bet bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens - katrs pa 77 860 eiro.

Sporta padome šodien akceptēja naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, kopumā šim mērķiem paredzot 1 516 664 eiro, ieskaitot nodokļus. Naudas balvas tiks kā sportistiem tā arī viņu treneriem, sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam un attiecīgajām sporta federācijām.

Divas prēmijas saņems arī bobslejista Oskara Melbārža ekipāžas. Par izcīnīto sudraba godalgu četriniekos katrs komandas dalībnieks saņems 64 030 eiro. Savukārt Melbārdis un stūmējs Daumants Dreiškens vēl papildus saņems katrs pa 18 198 eiro par izcīnīto piekto vietu divnieku ekipāžām.

Skeletonists Martins Dukurs par otro vietu skeletonā saņems 85 373 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet viņa brālis Tomass Dukurs par ceturto vietu saņems 30 734 eiro.

Gan kamaniņu braucējai Elīzai Tīrumai, gan kamaniņu braucējam Mārtiņam Rubenim par trešo vietu komandu stafetē izmaksās 38 418 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Melbārža četrinieka sportisti Arvis Vilkaste un Jānis Strenga par sudraba medaļu katrs saņems 64 030 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Prēmijas tiks arī visu sportistu apkalpojošajam personālam.

Gala lēmums par prēmiju piešķiršanu tiks pieņemts valdībā 11.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi