Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Somijas hokejisti izcīna pārliecinošu uzvaru pret Latvijas nākamo pretinieci Kanādu

Somijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā ar rezultātu 5:1 (3:1, 0:0, 2:0) sagrāva Kanādas valstsvienību, kas pirmdien mērosies spēkiem pret Latvijas valstsvienību.

Spēles rezultātu pirmajā trešdaļā atklāja Miko Rantanens, bet pēc nedaudz vairāk kā divām minūtēm Žans Gabriels Pažo panāca līdzsvaru uz tablo. Tomēr Somijas izlase turpināja demonstrēt pārliecinošu sniegumu, jo vēl vienu precīzu metienu pievienoja Janne Pesonens un otros vārtus guva Rantanens.

Otrajā trešdaļā komandas ar vārtu guvumiem neizcēlās, bet pēdējo 20 minūšu laikā Somija īsā laika periodā guva vēl divus vārtus. Vispirms ar precīzu metienu izcēlās Ēlvi Tolvanens, bet pēc desmit sekundēm piektos vārtus Somijas izlasei guva Teuvo Tereveinens.

Kanādai mača laikā bija problēmas ar noraidījumiem, jo kanādieši nopelnīja kopumā 22 soda minūtes. Arī Somijas komandai situācija nebija labākā, jo uzvarētāju vienība izpelnījās kopumā 16 soda minūtes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlase sestdien Herningā pasaules čempionāta mačā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja olimpisko vicečempioni Vāciju, turpinot cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases labā vārtus guva Ronalds Ķēniņš, Guntis Galviņš un Andris Džeriņš, kamēr vāciešiem izcēlās Dominiks Kahuns. Kārtējo lielisko spēli Latvijas izlases vārtos aizvadīja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 33 no 34 pretinieku mestajām ripām.

Tikmēr Latvijas izlases galvenā konkurente uz vietu ceturtdaļfinālā Dānijas izlase ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) sarežģītā spēlē uzveica grupas pastarīti Dienvidkoreju.

B apakšgrupā vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir ASV, tālāk ar 12 punktiem piecos mačos ir Somija, kurai ar 11 punktiem sešās spēlēs seko Dānija. Kanāda noslēdz labāko četrinieku ar desmit punktiem, bet Latvija ir sakrājusi deviņus punktus. Uzreiz pēc tam ar pieciem punktiem seko Vācija, tālāk ar trīs punktiem ir Norvēģija, bet bez punktiem cīnās Dienvidkoreja.

Savukārt A grupas spēlē Krievija ar rezultātu 4:3 (0:0, 3:1, 1:2) grūtā cīņā pieveica Šveices valstsvienību.

Pateicoties Kirila Kaprizova, Jevgēņija Dadonova un Ņikitas Ņesterova vārtiem otrajā trešdaļā, Krievijas izlase varēja pēdējo trešdaļu iesākt ar divu pārsvaru. Šveices izlases sastāvā tajā pašā trešdaļā vārtus guva Ramons Unterzanders.

Spēles trešajā periodā krievu sastāvā vārtus guva Mihails Grigorenko, bet pēc Šveices hokejistu Svena Andrigjeto un Geito Hāsa precīzajiem metieniem rezultāts vēstīja 3:4. Rezultāts gan atlikušajās nepilnās divās minūtēs palika nemainīgs.

Kā vēstīts, šajā pašā apakšgrupā Austrija ar rezultātu 4:0 (1:0, 3:0, 0:0) neatstāja izredzes Baltkrievijai, kas līdz ar to ir spiesta pamest elites divīziju un nākamgad spēlēt vienu līmeni zemāk. Baltkrievi augstākajā divīzijā spēlēja 14 gadus pēc kārtas.

Pirms tam šajā apakšgrupā Zviedrijas hokeja izlase ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovākiju. Uzvaras vārtus zviedriem guva Mika Zibanejads.

A apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 14 punktiem piecos mačos ir Zviedrija, 13 punkti ir Krievijai, pa deviņiem punktiem ir Čehijai un Šveicei, bet aiz pirmā četriniekam ar astoņiem punktiem ir Slovākija. Tālāk ar sešiem punktiem seko Francija, četrus punktus ieguvusi Austrija, bet Baltkrievija šobrīd ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi