Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Somijas hokejisti pirms spēles pret Latviju "sausā" uzvar Norvēģiju

Somijas vīriešu hokeja izlase, kas ir Latvijas pretiniece sestdienas mačā, piektdien savās mājās notiekošo meistarsacīkšu pirmajā spēlē svinēja uzvaru, tāpat ar panākumu turnīru sāka pērn Rīgā triumfējusī Kanāda.

Somijas hokejisti Tamperē ar rezultātu 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) uzvarēja Norvēģiju.

Somijas izlases vārtsargs Juho Olkinuora šajā mačā neitralizēja visus 20 pretinieku metienus.

Olimpiskie čempioni vadību ieguva pusotru minūti pirms pirmā perioda beigām, kad ripu tukšā vārtu stūrī meta Harri Pesonens. Otrā perioda 12.minūtē somi pārtvēra ripu pretinieku aizsardzībās zonā un Toni Rajala ar zibenīgu metienu panāca 2:0, bet četras minūtes pirms došanās uz ģērbtuvēm Hanness Bjerinens pretuzbrukumā nonāca viens pret vārtsargu un nostiprināja vadību.

Kad komandas trešajā periodā bija nospēlējušas 96 sekundes, Joels Armija meta ripu augšējā stūrī un panāca 4:0. Perioda vidū Mangnuss Breke Henriksens izaicināja uz dūru cīņu Saku Mēnalanenu un abiem pēc izkaušanās mačs bija noslēdzies. 

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Jere Sallinens ar spēcīgu metienu no zonas vidus guva piektos vārtus Somijas izlases labā.

Rajala šajā mačā izcēlās arī ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā mačā Latvija ar 1:4 (0:3, 0:1, 1:0) zaudēja ASV. Vēl B apakšgrupā cīnīsies Čehija, Zviedrija, Austrija un Lielbritānija.

Tikmēr Kanāda Helsinkos ar 5:3 (2:0, 3:1, 0:2) uzvarēja Vāciju.

Koula Silindžera un Pjēra Lika Dibuā gūtie vārti ļāva kanādiešiem pirmo periodu uzvarēt ar 2:0. Otrā perioda astotajā minūtē Marks Mihaelis vienus vārtus atguva, bet trešdaļas otrajā pusē vairākumus realizēja Dibuā un Kents Džonsons, kamēr Noā Gregors vienādos sastāvos panāca 5:1. Pēdējā divdesmitminūtē Matīass Plahta un Morics Zaiders samazināja Kanādas pārsvaru, tomēr vācieši neatspēlējās.

Dienas pirmajā mačā olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāti slovāki ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) uzvarēja Franciju. Vēl A apakšgrupā cīnīsies Šveice, Dānija, Kazahstāna un Itālija.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies no 13. līdz 29.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi