Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Somijas un Kanādas hokejistiem uzvaras pasaules junioru čempionāta mačos; Latvija iekļūst ceturtdaļfinālā

Somijas un Kanādas hokejisti svētdien Gēteborgā svinēja uzvaras pasaules U-20 čempionāta A grupas spēlēs, kas ļāva Latvijai iekļūt ceturtdaļfinālā.

Somija uzvarēja Zviedriju ar 5:4 (2:0, 1:4, 1:0, 0:0, 1:0).

Somus vadībā ar precīziem metieniem izvirzīja Tommi Menniste un Lenni Hemēnaho.

Zviedri līdz 27.minūtes beigām atspēlējās ar Isaka Borna un Jonatana Lekerimeki metieniem, bet 37 sekundes vēlāk somi vēlreiz izvirzījās vadībā, "golu" vairākumā iemetot Kasperam Haltunenam.

104 sekundes vēlāk zviedri vēlreiz panāca izlīdzinājumu ar Teo Lindsteina metienu, bet 4:3 35.minūtē vairākumā panāca Filips Bisteds.

Divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām somi vārtsargu Nou Vali nomainīja pret laukuma spēlētāju, un 63 sekundes vēlāk rezultātu izlīdzināja Jani Nīmans.

Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos Lekerimeki jau pirmajā sērijā guva vārtus, ceturtajā sērijā rezultātu izlīdzinot Konstam Heleniusam. Piektajā sērijā vārtus guva Nīmans, somiem pārspējot grupas uzvarētājus.

Svētdien pēdējā šīs grupas mačā Kanāda ar 6:3 (2:1, 0:1, 4:1) apspēlēja Vāciju.

Trešajā minūtē vācieši ar vairākumā gūtiem Juliana Luca vārtiem izvirzījās vadībā, bet Kanāda ar Maklina Selebrīni un Breidena Jeidžera vairākumā gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā.

22.minūtē Vācija vēlreiz izmantoja vairākumu, izceļoties Romanam Kehteram, bet uz trešā perioda sākumā gūtajiem Ovena Beka Vārtiem atbildēja ar trešajiem vairākumā gūtajiem vārtiem, izceļoties Juliusam Zumpfam.

Tomēr jau minūti vēlāk vairākumā vārtus guva arī Kanāda, Džordanam Dimē gūstot uzvaras vārtus.

74 sekunžu laikā kanādieši guva vēl divus vārtus, vispirms ar savu otro vārtu guvumu izceļoties Selebrīni, bet tukšos vārtos ripu raidot Īstonam Kovenam.

Uzvarētāju rindās pa diviem rezultativitātes punktiem guva arī Jeidžers (1+1), Olivers Bonks un Kārsons Rēkops (abiem - 0+2), bet Vācijas komandā šādi izcēlās Lucs (1+1) un Jakobs Vēbers (0+2).

Uzvarētāju vārtos Matiss Ruso atvairīja 17 metienus, bet pretējā laukuma pusē Matiass Bitners tika galā ar 29 no 34 metieniem.

A grupā ar desmit punktiem četrās spēlēs uzvarēja Zviedrija, deviņus punktus sakrāja Kanāda, piecus - Somija un pa trim - Latvija un Vācija, ceturto vietu ar uzvarētu savstarpējo spēli ieņemot latviešiem.

Jau ziņots, ka Latvijas juniori A grupā ar 0:6 zaudēja Zviedrijai, ar 0:10 - Kanādai un ar 0:4 - Somijai, bet ar 6:2 pārspēja Vāciju.

Jau ziņots, ka B grupā ASV cīņā par pirmo vietu grupā ar 10:2 (2:1, 3:1, 5:0) pārspēja Slovākijas vienaudžus, bet cīņā par trešo vietu grupā Čehija ar 4:2 (1:0, 1:2, 2:0) pieveica Šveici.

B grupā ar 11 punktiem četrās spēlēs uzvarēja ASV, otro vietu ar deviņiem punktiem ieņēma Slovākija, septiņus punktus sakrāja Čehija, trīs - Šveice, bet Norvēģija palika bez gūtiem punktiem un cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Otrdien ceturtdaļfinālā Latvija tiksies ar ASV, Somija - ar Slovākiju, Kanāda - ar Čehiju un Zviedrija - ar Šveici.

Četras grupu labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet abas piektajā vietā esošās komandas aizvadīs vienu spēli par palikšanu elitē.

Šogad pasaules čempionātā drīkst piedalīties 2004.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Meistarsacīkstes no 26.decembra līdz 5.janvārim norisinās Gēteborgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi