Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Stenlija kauss: Hurricanes grauj un nonāk uzvaras attālumā no Austrumu fināla

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences otrās kārtas mačā Karolīnas Hurricanes otrdien ar 6:1 (1:1, 5:0, 0:0) sagrāva Ņūdžersijas Devils un sērijā līdz četrām uzvarām panāca vadību 3-1. Tikmēr rietumos neizšķirtu sērijā ar Sietlas Kraken otrdien panāca Dalasas Stars vienība.

Lai pirmo reizi kopš 2018./2019.gada sezonas sasniegtu konferences finālu jeb Stenlija kausa pusfinālu, "Hurricanes" nepieciešama vēl viena uzvara. Sērijas piektā spēle ceturtdien notiks Karolīnas vienības laukumā.

Otrdienas mača otrajā minūtē Džeks Hjūzs izvirzīja vadībā mājiniekus, taču kā izrādījās tie bija vienīgie "Devils" vārti šajā spēlē. Perioda turpinājumā Martins Nečass panāca izlīdzinājumu, bet otrajā trešdaļā viesi guva piecus vārtus, svinot graujošu panākumu ar 6:1.

Ar trāpīgiem raidījumiem otrajā periodā atzīmējās Nečass, Brets Peši, Jespers Fāsts, Brents Bērnss un Džordans Martinuks, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles.

Viesu vārtus sargāja Frederiks Andersens, kurš tika galā ar 19 no 20 metieniem, kamēr otrā laukuma galā Viteks Vaņēčeks atvairīja 12 no 17 metieniem, bet viņu nomainījušais Akira Šmids neitralizēja 11 no 12 raidījumiem.

"Hurricanes" pirmajā kārtā sērijā ar 4-2 pieveica Ņujorkas "Islanders", savukārt "Devils" ar 4-3 izrādījās pārāki derbijā pret Ņujorkas "Rangers".

Pagājušajā sezonā "Hurricanes" Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā ar 3-4 piekāpās "Rangers", bet "Devils" izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Rietumu konferences pusfināla ceturtajā mačā "Stars" viesos uzvarēja "Kraken" ar 6:3 (1:0, 4:1, 1:2), sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2.

Pirmajā periodā vienīgos vārtus vairākumā guva "Stars" uzbrucējs Džeimijs Benns, bet līdz otrās trešdaļas 11.minūtei viesi panāca graujošo 4:0 savā labā - precīzi metieni padevās Tomasam Hārlijam, Maksam Domi un Džo Pavelskim. Perioda turpinājumā Džeidens Švarcs mājiniekiem vienus vārtus atguva, tomēr trešdaļas izskaņā Rope Hincs atjaunoja "Stars" četru vārtu pārsvaru, panākot 5:1.

Noslēdzošajā trešdaļā Stenlija kausa debitantu "Kraken" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Švarcs un Ādams Larsons, tomēr izglābties no zaudējuma mājinieki nespēja - divas minūtes pirms finālsvilpes ripu tukšos "Kraken" vārtos raidīja Domi.

Sērijas piektā spēle ceturtdien tiks aizvadīta Dalasā.

Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Kraken" negaidīti ar 4-3 sērijā pārspēja iepriekšējās sezonas čempioni Kolorādo "Avalanche", kamēr "Stars" ar 4-2 bija pārāka sērijā ar Minesotas "Wild".

Par 2022.gada Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētājus Tampabejas "Lightning". Abas pagājušā gada finālistes šosezon zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi