Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Šveices, Kanādas un Vācijas hokejistiem kārtējās uzvaras pasaules čempionāta spēlēs

Kanādas, Šveices un Vācijas vīriešu hokeja izlases sestdien Čehijā svinēja uzvaras pasaules čempionāta spēlēs.

Kanāda Prāgā ar 5:3 (2:2, 1:1, 2:0) pieveica Somiju.

Jau pēc nepilnām četrām minūtēm rezultāts bija 2:0 somu labā. Pēc spēlētām 95 sekundēm Jese Puljujervi no vārtu priekšas pēc acīgas Rasmusa Risanena piespēles panāca 1:0, bet 2:0 vairākumā pēc saspēles ar Artu Hiri Kanādas vārtu priekšā panāca Valteri Pūstinens.

15.minūtē Dilans Kazenss vienus vārtus atguva, bet vēl pēc 97 sekundēm kanādieši panāca 2:2. Pēc Džona Tavaresa piespēles Brendons Tanevs no vārtu priekšas viegli slidināja ripu vārtu virzienā, un somu vārtsargs Harri Sateri ar nūju ievirzīja to savos vārtos.

37.minūtē somi izvirzījās vadībā. Pēc aizsarga Veli Mati Vitasmeki metiena no labās puses ripa atsitās pret gala apmali, un pie tās pirmais pie vārtu kreisā stūra bija Puljujervi, raidot ripu vārtos - 3:2.

Puljujervi bija viens no galvenajiem varoņiem arī nākamajā nozīmīgajā epizodē, kad par sitienu viņam ar nūju kājstarpē piecas soda minūtes un noraidījumu līdz spēles beigām nopelnīja kanādiešu aizsargs Bouvens Bairams.

Arī Puljujervi nopelnīja divas soda minūtes, un, spēlējot četriem pret četriem, kanādieši panāca 3:3 pēc Ovena Pauera metiena.

49.minūtē pirmoreiz spēlē vadībā izvirzījās Kanāda. Pjērs Liks Dibuā no laukuma stūra piespēlēja vārtu priekšā Tavaresam, kurš ar māņu kustībām apmulsināja pretiniekus un piespēlēja uz vārtu kreiso stūri Brendonam Hegelam, kuram atlika ieraidīt ripu tukšos vārtos - 4:3.

Somi nomainīja vārtsargu pret laukuma spēlētāju, taču 21 sekundi pirms spēles beigām piektos vārtus Kanādas labā guva Dausons Mersers.

Pauers sakrāja trīs (1+2) rezultativitātes punktus, Kazenss (1+1) un Tavaress (0+2) - pa diviem, bet vārtos Džordans Biningtons atvairīja 29 somu metienus.

Somijas vārtos Sateri tika galā ar 17 no 21 metiena.

A grupā ar 14 punktiem piecās spēlēs vadībā ir Šveice un Kanāda, bet Čehijai ir 12 punkti, visām trim komandām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Somijai ir septiņi punkti, Dānija sešos mačos ir sakrājusi sešus punktus, Austrijai piecās cīņās ir četri un Norvēģijai - trīs punkti, bet Lielbritānija četrās spēlēs pie punktiem nav tikusi.

Jau ziņots, ka pirmajā grupas spēlē sestdien Šveice ar 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) pārspēja Dāniju.

Šveicieši pamatus uzvarai ielika pirmajā periodā, kad ar Niko Hišīra un Romana Jozi metieniem panāca 2:0.

Otrās trešdaļas sākumā divus vārtus triju minūšu un 19 sekunžu laikā guva Kevins Fiala, pirmos no tiem iemetot vairākumā.

Pa trim rezultativitātes punktiem šveiciešiem sakrāja Fiala (2+1) un Hišīrs (1+2), pa diviem - Jozi, Tristans Šervejs, Kalvins Tirkaufs un Kristofs Berči (1+1), vārtus gūstot arī Svenam Zenteleram.

"Sauso" spēli ar atvairītiem 17 metieniem aizvadīja Leonardo Dženoni.

Vēl šajā grupā sestdien, plkst.21.20 pēc Latvijas laika, Čehija spēlēs ar Lielbritāniju.

B grupā Ostravā Vācija ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) apspēlēja Poliju.

Vācija vadībā izvirzījās 26.minūtē pēc Maksimiliāna Kastnera vārtu guvuma.

Desmit minūtes vēlāk Kristians Dzjubinskis tikai ar nūjas mešanu laukumā spēja novērst vārtu zaudējumu Vācijas ātrajā uzbrukumā, un Jons Peterka realizēja soda metienu, raidot ripu starp poļu vārtsarga kājsargiem - 2:0.

45.minūtē Jasins Ēlics panāca 3:0.

54.minūtē Patriks Vajda ar metienu no aizvārtes pa Vācijas vārtsarga Matiasa Nīderbergera muguru vienus vārtus atguva, bet nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām vārtsarga atvairīto ripu vārtu kreisajā stūrī iemeta Filips Komorskis - 2:3.

Polijas cerības zuda pēc kļūdas aizsardzībā, kad viens ar vārtsargu Davidu Zabolotniju izslidoja Lukass Reihels. Viņam vārtus gūt neizdevās, taču pie atlēkušās ripas pirmais bija Peterka, raidot to vārtu kreisajā augšējā stūrī - 4:2.

Nīderbergers atvairīja 19 metienus, bet Zabolotnijs - 31 metienu.

B grupā Zviedrijai piecās cīņās ir 15 un nodrošināta vieta ceturtdaļfinālā. Vācijai sešās spēlēs ir 12 punkti, ASV piecās spēlēs - desmit punkti, Slovākijai ir astoņi punkti četrās spēlēs, Latvija piecos mačos ir izcīnījusi septiņus punktus, bet Francija četrās cīņās - četrus punktus. Kazahstānai piecos mačos ir trīs punkti, bet Polijai sešos - viens punkts.

Jau ziņots, ka Latvija pirmajā sestdienas spēlē Ostravā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Plkst.21.20 Francija mēros spēkus ar Slovākiju.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi