Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Torpedo un Kovaļs aptur Rīgas ekspresi, Dinamo sezona beigusies

Rīgas Dinamo sestdien Ņižņijnovgorodā ar 0:2 zaudēja vietējiem Torpedo hokejistiem, tādējādi piekāpjoties arī visā Gagarina kausa izcīņas 1.kārtas sērijā - 3:4. Torpedo vārtsargs Vitālijs Kovaļs sērijas 7.spēlē bija atslēga uzvarai - visi 34 Rīgas Dinamo metieni tika notverti vai atvairīti, bet 6.minūtē Holtu pārspēja Ruslans Zainuļins. Pēdējo ripu pretinieku kapteinis Mihails Varnakovs pašā mača izskaņā raidīja jau tukšos vārtos. Līdz ar to ceturtā KHL sezona Dinamo ir beigusies.

Spēle sākās visai augstā tempā, taču pirmajās minūtēs reālu izdevību gūt vārtus nebija. Pirmoreiz skaitliskajā mazākumā rīdzinieki palika jau 4.minūtē pēc skaitliskā sastāva pārkāpuma. Mazākumā ripa no apmales atlēca tieši uz nūjas Ruslanam Zainuļinam un uzbrucēja metiens brīnumainā kārtā bija precīzs - 0:1. Pēc pavisam neilga brīža Dinamo iespēja izmantot vairākumu, bet rezultātu mainīt neizdevās. Aktīvi darbojās Dinamo 4.maiņa, Bičevskis teju vai aizsniedzās līdz Kovaļa atsistajai ripai, saasinot situāciju. Arī Rodrigo Laviņš labi uzšāva no zilās līnijas, liekot Kovaļam demonstrēt savu meistarību. Tomēr rīdzinieku metieni pārsvarā bija labi redzami mājinieku vārtsargam un lielas briesmas nerādīja. Torpedo atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Labu iespēju izlīdzināt rezultātu neizmantoja Marsels Hosa aptuveni četras minūtes līdz perioda beigām. Ternbergs no vārtu priekšas varēja panākt divu vārtu pārsvaru pēdējā minūtē, bet partnera piespēle nebija īsti precīza. Pēc 20 minūtēm - 0:1.

Otrā perioda sākums aizritēja ar Torpedo pārsvaru, pretinieki ripu kontrolēja vairāk un arī biežāk sagādāja darbu mūsu aizsardzībai un Holtam. Perioda vidū Karsums īsti neaizsniedzās līdz Sprukta piespēlei Kovaļa vārtu priekšā, tādējādi rezultāts nemainījās. Mirkli vēlāk labs metiens Juris Štālam. Turpināja priecēt 4.maiņa, kurai esot laukumā spēle pie pretinieku vārtiem allaž saasinājās. Kādā no epizodēm ar pretinieku neveiksmīgi saskrējās Jānis Sprukts, kuram tika sniegta palīdzība. Perioda pēdējās minūtēs iniciatīva piederēja rīdziniekiem un dažās epizodēs tikai veiksme glāba pretiniekus no vārtu zaudējuma. Diemžēl divas soda minūtes saņēma Galviņš, tādējādi mazliet apturot šo Dinamo skrējienu pēc izlīdzinājuma. Mazākumā bīstamas izdevības bija Torpedo, tomēr labākā iespēja bija Marselam Hosa, kurš vienatnē izskrēja pret Kovaļu, bet nespēja apspēlēt mājinieku mūri. Pirms pēdējām 20 pamatlaika minūtēm šajā sērijā arvien zaudējam ar 0:1.

Labi meta Miķelis Rēdlihs jau pirmajā minūtē, bet mazliet garām vārtiem. Savu otrajā periodā sākto ofensīvu turpināja rīdzinieki, kamēr Torpedo jau šķietami sāka spēlēt uz rezultāta noturēšanu. Vēl viena laba iespēja izlīdzināt bija Mārtiņam Cipulim, tomēr atkal glāba Kovaļs. Torpedo vārtsargs turpināja dominēt arī turpinājumā - lieliskas iespējas bija Karsumam, M.Rēdliham, bet nekā. Laiks uz tablo strauji kusa, bet vārtus gūt neizdevās. Tikmēr mājinieki pacietīgi spēlēja no aizsardzības un gaidīja pretuzbrukumu iespējas. Pēdējā minūtē Gorbunovs saņēma noraidījumu par ripas izmešanu, Holts vārtus atstāja un rīdzinieki spēlēja sešatā pret četriem. Izmisīgie centieni gūt vārtos tomēr nevainagojās panākumiem, bet Varnakovs izskrēja pret tukšo Rīgas cietoksni - 0:2.

Sērijā ar 4:3 pārāki bija Ņižņijnovgorodas Torpedo, kuri nākamajā kārtā spēlēs pret Oļega Znaroka trenēto Maskavas Dinamo.

KHL Gagarina kausa spēle, 2012.gada 10.marts. Ņižņijnovgoroda, Arodbiedrību sporta pils.

Ņižņijnovgorodas Torpedo - Rīgas Dinamo 2:0 (1:0;0:0;1:0)

Vārti: 5:11 Zainuļins (Maļenkihs, vair.) 1:0; 59:36 Varnakovs (Jevsejenkovs, mazākumā, tukšos vārtos) 2:0;

Vārtsargi: Vitālijs Kovaļs - Kriss Holts

Metieni: 25-34 (13-10/6-14/6-10)

Soda minūtes: 4-4

Skatītāji: 5600



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi