Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Trešdien Sočos: Hokejs, brāļi Šici un Silovs

Trešdien, 12.februārī, Soču ziemas olimpiskajās spēlēs ne tikai sadalīs pavisam sešus medaļu komplektus, bet arī sāksies viens no līdzjutēju visvairāk gaidītajiem notikumiem - olimpiskais hokeja turnīrs vīriešiem. Latvijas izlasei pirmais mačs pret spēcīgo Šveici. Tāpat ledus trasē redzēsim abus valsts vadošos kamaniņu divniekus, bet ātrslidošanas celiņā - Haraldu Silovu. Bet nu par visu pēc kārtas.

Olimpisko spēļu notikumiem visas dienas garumā var sekot līdzi Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā un Viasat sporta kanālos.

Pirmais no Latvijas pārstāvjiem uz startu 1000 metru distancē dosies Silovs. Sacensību sākums plkst. 16 pēc Latvijas laika, bet latvietis slidos devītajā no kopumā 20 pāriem. Latvijas ātrslidotājs pirmdien jau startēja uz pusi īsākā distancē, ierindojoties 37.vietā 39 finišējušo vidū. Silovam 27 gadu vecumā šīs otrās olimpiskās spēles - par labu ātrslidošanai Eiropas čempions šorttrekā nosliecās pirms četriem gadiem, kad Vankūverā paveica ko unikālu - vienā dienā startēja gan šorttreka, gan ātrslidošanas sacensībās.

Plkst. 16.15 startē pirmais brauciens kamaniņu divniekiem (19 dalībnieki). Šī ir disciplīna, kurā brāļi Andris un Juris Šici pirms četriem gadiem negaidīti sagādāja Latvijai sudraba godalgu. Ar 9.numuru startējošie brāļi būs starp medaļu pretendentiem arī šoreiz, treniņbraucienos vairākas reizes ierindojoties 2.vietā aiz galvenajiem favorītiem Tobiasa Vendla/Tobiasa Ārlta (Vācija). Pēdējā treniņā otrdien gan tikai sestais rezultāts. Šiciem šīs būs trešās spēles, bet otram Latvijas divniekam ar Oskaru Gudramoviču un Pēteri Kalniņu ierindā (18.starta numurs) - otrās. Pirms četriem gadiem olimpiskajā Vistleras trasē viņi ierindojās 12.vietā. Divniekos medaļniekus nosaka divu, nevis četru braucienu summā - otrais mēģinājums plkst. 17.45. Tādējādi medaļniekus uzzināsim jau šovakar!

Visbeidzot, plkst. 19 ar divām C grupas spēlēm sāksies olimpiskais hokeja turnīrs vīriešiem. Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs ar pasaules vicečempioniem šveiciešiem. Cīņu tiešraidē translēs kanālā Viasat Sport Baltic (VSB), kanālā TV3 un virszemes bezmaksas kanālā Re:TV.

Šona Simsona vadītās Šveices komandas sastāvā iekļauti deviņi NHL klubus pārstāvoši hokejisti ar tādiem vīriem kā Marks Štraits, Romans Josi, Jonass Hillers un Damjens Brunners priekšgalā, bet pārējie 16 pārstāv Šveices spēcīgāko NLA līgu. Latvijas izlasē spēlēs visi šobrīd labākie ar kapteini Sandi Ozoliņu priekšgalā - arī NHL klubu Bufalo Sabres pārstāvošais Zemgus Girgensons un pamatā AHL spēlējošais vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš pērn spoži debitēja pasaules čempionātā. Galvenā trenera Teda Nolana teiktais gan liecina, ka, visticamāk, spēli vārtos tomēr sāks krietni pieredzējušākais Edgars Masaļskis, kuram šīs ir ceturtās olimpiskās spēles. Mačam tiks pieteikti 12 uzbrucēji un astoņi aizsargi, malā šoreiz paliekot Armandam Bērziņam un Kobam Jasam. Otrā grupas spēlē čehi eksaminēs pasaules čempionus zviedrus.

Pēc otrdienas treniņa Nolans ieskicēja sastāva izvēli, taču runāja pieņēmuma formā, vēsta laikraksts Diena. "Iespējams, ka spēlēsim ar četrām pilnām maiņām. Plānojam spēli sākt ar astoņiem aizsargiem. No uzbrucējiem Armands [Bērziņš] un Kuba [Jass] nepiedalīsies pirmajā spēlē. Turnīra gaitā visādi var būt, arī savainojumi, tāpēc viņiem ir jābūt gataviem doties laukumā. Vārtos, iespējams, stāsies Edgars [Masaļskis], jo viņam pēdējā laikā ir bijusi spēļu prakse. Kristeram [Gudļevskim] jārēķinās ar laika joslu maiņu. Viņš tikai vakar [pirmdien] ielidoja, ir vēl jauns, taču grupā ir trīs spēles un viņš noteikti stāsies vārtos."

Trešdien Latvijas Hokeja federācija apstiprinājusi - vārtos stāsies Masaļskis.

Olimpiskā hokeja turnīra formāts: 12 komandas sadalītas trīs grupās pa četrām katrā. Pēc viena apļa turnīra komandas pēc rezultātiem sarindos no 1. līdz 12.vietai, labākajām četrām iegūstot automātisku ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu. Atlikušās astoņas tiks sarindotas četros play-off pāros, katras spēles uzvarētājam arīdzan tiekot pie vietas ceturtdaļfinālā.

Pirms četriem gadiem Vankūverā Latvija zaudēja visās trīs grupas spēlēs, bet play-off tikai papildlaikā ar 2:3 piekāpās Čehijai cīņā par vietu starp astoņām labākajām izlasēm. Ja debijas reizē 2002.gadā Latvija ieņēma 9.vietu, ne 2006., ne 2010.gada Olimpiādēs uzvaras izcīnīt nav izdevies, abas reizes samierinoties ar pēdējo, divpadsmito, vietu.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi