Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

U-20 hokejisti PČ spēlē izrauj neizšķirtu pamatlaikā, tomēr bullīšos piekāpjas kazahiem

Latvijas U-20 hokeja izlase pirmdien Francijā ielaida vārtus gan vairākumā, gan arī mazākumā, tomēr pēdējā minūtē izrāva neizšķirtu, bet pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas otrās kārtas spēlē ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazahstānas vienaudžiem.

Tieši Kārļa Zirņa trenētā Latvijas U-20 izlase atklāja rezultātu, kad 13.minūtē ar saviem otrajiem vārtiem turnīrā izcēlās Renārs Krastenbergs.

Tomēr 28.minūtē Kazahstāna izcēlās, kad spēlēja vairākumā, jo Latvija bija saņēmusi komandas sodu par pārāk daudz spēlētājiem laukumā, savukārt 37.minūtē kazahi arī izvirzījās vadībā, turklāt šoreiz vārtus pamanījās iemest mazākumā.

Pamatlaika pēdējā minūtē, kad Latvijas vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals bija nomainīts pret sesto spēlētāju, kazahiem bija iespēja ieraidīt ripu tukšos vārtos, tomēr metiens tika bloķēts. Savukārt 12 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc asas cīņas vārtu priekšā Danielam Bērziņam tomēr izdevās iespiest to vārtos un Latvija dramatiskā duelī izrāva neizšķirtu 2:2.

Pagarinājumā pēc Denisa Smirnova pārkāpuma savu vārtu priekšā Latvijai vajadzēja gandrīz divas minūtes aizvadīt mazākumā, tomēr to laikā rezultāts nemainījās, tāpēc uzvarētāju vajadzēja noskaidrot pēcspēles metienos, kur Latvija piekāpās ar 0:1, paliekot bez realizētām iespējām.

Līdz ar to pēc divām spēlēm Latvijai un Kazahstānai kopvērtējumā ir pa četriem punktiem. Pārējās otrās kārtas spēles pagaidām vēl nav aizvadītas.

Jau vēstījām, ka turnīra ievadā svētdien Latvija, pateicoties diviem Emīla Ģēģera vārtiem, ar 4:1 apspēlēja Ungāriju, kamēr Kazahstāna pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica Vāciju.

Vēl vienā pirmās kārtas cīņā mājiniece Francija ar 6:1 droši uzveica Austriju.

Turnīra turpinājumā latvieši trešdien duelēsies ar Austriju, ceturtdien cīnīsies ar Franciju, bet sestdien būs mačs ar Vāciju.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs tiesības spēlēt pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Latvijas U-20 izlases pieteikumā Zirnis iekļāvis 12 uzbrucējus, astoņus aizsargus un divus vārtsargus. No šiem spēlētājiem šosezon Emīls Ģēģeris spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas Dinamo, desmit pārstāv MHL komandu Rīga, bet 11 sacenšas ārzemēs.

U-20 izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāka 28.novembrī. Pirmajās dienās valstsvienība aizvadīja treniņus nepilnā sastāvā, bet iepriekšējās nedēļas nogalē komandai pievienojās virkne hokejistu. Pirms došanās uz Franciju Zirnis kandidātu pulku samazināja un nosauca tos hokejistus, kas treniņnometni turpināja pasaules čempionāta mājvietā.

Francijā U-20 izlase ieradās otrdien un dienu vēlāk ar 4:2 pieveica Francijas vienaudžus, bet piektdien ar 1:4 pārbaudes spēlē piekāpās Kazahstānas U-20 izlasei.

Tāpat, gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas izlases spēlētāji maijā piedalījās Melnās jūras kausā Sočos, jūlijā aizvadīja treniņnometni Brocēnos un Rīgā, kā arī novembra beigās startēja turnīrā Ventspilī.

Latvijas junioru izlase pērn pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās augstākajā divīzijā, tomēr zaudēja visās sešās spēlēs un atkrita līmeni zemāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi