Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vāc parakstus par iespēju vakcinētajiem vai Covid-19 pārslimojušajiem apmeklēt PČ hokejā

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par iespēju pret Covid-19 vakcinētajiem vai slimību pārslimojušajiem iedzīvotājiem klātienē vērot Rīgā gaidāmo pasaules hokeja čempionātu.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Ēriks Gustavs Tipāns. Viņš uzsvēra, ka pasaules čempionāts hokejā ir ļoti svarīgs notikums Latvijas dzīvē. Tāpat Latvijas sabiedrība ir nogurusi no ilgstošajiem ierobežojumiem un vēlas piedalīties  "šajā lielajā, sabiedrību saliedējošajā notikumā, kurš apvieno Latvijā dzīvojošās tautības, dažāda vecuma un visu Latvijas reģionu iedzīvotājus".

Tipāna ieskatā šāds aicinājums nav diskriminējošs un atbalsta tos, kas jau ir pārcietuši slimību vai arī parādījuši pilsonisko drosmi un apzinīgumu vakcinējoties.

"Ir nepieciešams spēcīgs motivējošs iemesls, lai Latvijas iedzīvotāji daudz aktīvāk izšķirtos par vakcināciju. Tiem, kas pārcietuši Covid-19, iespēja klātienē vērot čempionāta spēles būtu maza kompensācija par pārciesto un lielisks rosinājums atgūt dzīvesprieku," pausts iniciatīvā.

Idejas autora ieskatā līdz ar šādu lēmumu sabiedrība kaut daļēji, bet atgūs dzīvesprieku un pārliecību, ka Latvija tiek galā ar vīrusu un ka atsākas normāla dzīve.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien nelēma par iespēju skatītājiem apmeklēt pasaules čempionātu hokejā vīriešiem.

Pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns žurnālistiem sacīja, ka uz otrdienas Ministru kabineta sēdi tiks meklēti risinājumi, lai vismaz daļa skatītāju varētu klātienē redzēt Rīgā gaidāmo pasaules hokeja čempionātu.

Otrdien Izglītības un zinātnes ministrija bija plānojusi iesniegt minēto priekšlikumu Ministru kabineta sēdē, tomēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) neiekļāva šo jautājumu valdības sēdes dienaskārtībā.

Premjers atteikumu valdībā skatīt minēto jautājumu pamatoja ar faktu, ka šis priekšlikums netika atbalstīts valsts pārvaldes un piesaistīto ekspertu Operatīvajā vadības grupā.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) valdības sēdes laikā vēlējās zināt, vai tomēr nebūtu atļaujams skatītājiem klātienē apmeklēt hokeja čempionātu, piemēram, uzrādot negatīvu Covid-19 testu.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ministrei norādīja uz riskiem, kas saistīti ar Covid-19 testiem, sevišķi atļaujot ar negatīviem testiem apmeklēt publiskus pasākumus slēgtā telpā.

Kariņš aicināja neturpināt minētās diskusijas, piebilstot, ka gadījumā, ja kāds no kolēģiem pusgada laikā nav sapratis infekcijas izplatības nianses, tad šī nebūs tā diena, kad atkal par to runāt.

Tikmēr Saeimas deputāts Gatis Eglītis (JKP) vēlāk vakarā paziņoja, ka JKP ir apņēmusies šo jautājumu pārskatīt Saeimā. Eglītis sociālajos tīklos pārmeta, ka premjers un veselības ministrs esot "norāvuši" jautājumu. "Neko. Turpināsim Saeimā ceturtdien," solās Eglītis.

Iepriekš pretēji valdības nostājai pēc Jaunās konservatīvās partijas ierosinājuma Saeima atļāva strādāt ēdinātāju āra terasēm. Toreiz koalīcijas politiķi stāstīja, ka esot piekāpušies JKP prasībai, lai šī partija kopā ar opozīciju epidemioloģiskajai drošībai nepieciešamos ierobežojumus neatceltu vēl plašāk.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais IZM noteikumu projekts, lai nodrošinātu drošu čempionāta spēļu vērošanu klātienē, bija iecerēts, ka skatītājs ne agrāk kā 48 stundas pirms spēles sākuma ir veicis polimerāzes ķēdes reakcijas (PĶR) Covid-19 testu, un šī testa rezultāts ir negatīvs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi