Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācija uzvar Somiju, čehiem saspringts panākums pār Šveici

Čehijas hokeja izlase otrdien Slovākijā notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā ar rezultātu 5:4 (1:1, 3:1, 1:2) pieveica planētas vicečempioni Šveici.

Čehijas izlases sastāvā ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jakubs Vorāčeks un Dominiks Simons.

Pēc Lukasa Frika precīzā metiena Šveice atklāja rezultātu jau cīņas trešajā minūtē, tomēr desmit minūtes vēlāk Vorāčeks vairākumā panāca neizšķirtu. Savukārt otrā perioda pirmajās minūtēs pēc Simona un Mihaela Frolīka trāpīgajiem metieniem čehi panāca jau 3:1, kas šveiciešiem lika veikt vārtsargu rokādi, turklāt ātri vien Tristans Šervejs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tiesa, 29.minūtē Dominikam Kubalīkam izdevās panākt 4:2, tomēr noslēdzošajā periodā Šveice atbildēja ar precīziem Šerveja un Nino Nīderreitera metieniem, kas 57.minūtē ļāva panākt neizšķirtu

Cerot uz augstāku vietu grupā, pamatlaika beigās Šveice nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr tas nevainagojās panākumiem. Tā vietā pusotru minūti līdz beigām Čehija guva uzvaru nesošos vārtus.

Vēlāk otrdien B grupas ietvaros pasaules čempionātu noslēgs Latvija, kas tiksies ar Norvēģiju, bet pasaules čempione Zviedrija spēkosies ar Krieviju.

B grupas ietvaros maksimāli iespējamie 18 punkti sešās spēlēs ir Krievijai, 18 punktus septiņos mačos iekrāja Čehija, bet 15 punkti sešās cīņās ir Zviedrijai. Šveice grupu turnīru noslēdza ar 12 punktiem un ceturto vietu, tālāk ar sešiem punktiem ir Latvija un Norvēģija, kamēr divi punkti bija Itālijai, bet viens - Austrijai.

Tikmēr pirmo zaudējumu šī pasaules čempionāta pamatlaikā piedzīvojusi Somija, kas A grupas mačā Košicē ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās Vācijai.

Somijas valstsvienība gan divas reizes šajā mačā nespēja noturēt vadību, bet vācieši uzvaru nodrošināja ar trešajā periodā gūtiem diviem bezatbildes vārtiem. Vācijas izlases labā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Leons Draizaitls.

Vēlāk otrdien šīs grupas ietvaros mājiniece Slovākija spēkosies ar Dāniju, bet Kanāda principiālā cīņā samēros spēkus ar ASV.

A grupas kopvērtējumā Somija septiņos mačos iekrāja 16 punktus un pagaidām ieņem pirmo vietu, kamēr 15 punkti sešās cīņās ir Kanāda. Tikpat punktu septiņās spēlēs guva Vācija, bet 14 punkti sešos mačos ir ASV. Aiz pirmā četrinieka ar deviņiem punktiem sešās cīņās ir Slovākija, pieci punkti ir Dānijai, bet pa diviem punktiem septiņos mačos iekrāja Lielbritānija un Francija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi