Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācija zaudē arī ASV, dzēšot slovāku cerības; čehi sagrauj Austriju

Līdz ar ASV hokeja izlases uzvaru pasaules čempionāta saimniecei Slovākijai svētdien zuda izredzes sasniegt meistarsacīkšu ceturtdaļfinālu.

Amerikāņi A apakšgrupas mačā Košicē ar 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) pārspēja Vāciju.

Pirmā perioda 12.minūtē mača rezultātu atklāja Frederiks Tifelss, kurš raidīja ripu caur ASV izlases vārtsarga kājsargiem. Pāris minūtes vēlāk gan amerikāņi izlīdzināja rezultātu - Džeimss van Rīmsdaiks pretinieku vārtu priekšā pielaboja ripas lidojuma virzienu.

Trešās trešdaļas vidū ASV hokejisti panāca vadību. Van Rīmsdaiks ar piespēli kreisajā malā atrada Dilarnu Larkon, kurš netraucēts panāca 2:1. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām amerikāņi nostiprinājās vadībā, jo vairākumu realizēja Džeks Aikels, kurš ripu tīklā raidīja bez tās apstādināšanas.

A grupas kopvērtējumā vadībā ar 14 punktiem sešās spēlēs ir ASV, bet tālāk ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Somija, kamēr pa 12 punktiem iekrājušas Kanāda un Vācija. Piektajā vietā ar deviņiem punktiem sešās cīņās seko Slovākija, aiz tās ar pieciem panākumiem ir Dānija, viens punkts ir Francija, kamēr Lielbritānijai punktu nav.

Šīs grupas pirmo četru vietu ieguvējas jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā.

Tikmēr B apakšgrupā Bratislavā Čehija ar 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) sagrāva Austriju.

Čehiem divus vārtus guva Mihals Repīks, bet pa vienam precīzam metienam bija Dominikam Simonam, Mihaelam Frolīkam, Jakubam Vrānam, Janam Kolāržam un Radekam Faksam un Dominikam Kubalīkam. Faksa, Kolāržs un Kubalīks šajā mačā veica arī pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas izlases vārtsargs Pavels Francouzs atvairīja visas 17 austriešu mestās ripas.

B grupas kopvērtējumā vadībā ar maksimāli iespējamiem 15 punktiem piecos mačos ir Krievija, kam ar 15 punktiem sešos dueļos seko Čehija, bet tālāk ar 12 punktiem seko Zviedrija un Šveice. Piektā ar sešiem punktiem ir Latvija, kamēr tikpat punktus iekrājusi Norvēģija. Visbeidzot Austrijai un Itālijai punktu nav, šīm komandām cīnoties par vietas saglabāšanu augtākajā divīzijā.

Latvija nākamo spēli aizvadīs pirmdien, kad tiksies ar Zviedriju, tomēr komandas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu ir tikai teorētiskas.

Savukārt vakarā plkst.21.15 A grupā Francija tiksies ar Somiju ("360TV"), bet B grupā Šveice spēkosies ar Krieviju (LTV7).

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi