Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vārtsargs Flerī palīdz NHL debitantei Golden Knights pieveikt čempioni Penguins

Vārtsargs Marks Andrē Flerī ceturtdien atvairīja 24 metienus pret savu bijušo komandu, palīdzot Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitantei Vegasas Golden Knights ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pieveikt iepriekšējo divu sezonu čempioni Pitsburgas Penguins.

Flerī Penguins rindās bija aizvadījis visu līdzšinējo NHL karjeru, 2009., 2016. un 2017.gadā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju, tomēr šovasar paplašināšanās draftā pārgāja uz Golden Knights. Sezonas sākumā Flerī guva smadzeņu satricinājumu un izlaida divus mēnešus, laukumā atgriežoties vien otrdien.

Aizvadītajā mačā Flerī atvairīja 24 metienus, pēc dueļa pasakoties komandas biedriem, ka viņi darīja visu, lai vārtsargam būtu mazāk darba.

Uzvarētājiem vārtus guva Džeimss Nīls un Džons Merils, Golden Knights komandai tiekot pie piektā panākuma pēdējās sešās spēlēs. Tā sezonas 31.spēlē guva divdesmito uzvaru, kļūstot par pirmo vienību, kas savā pirmajā sezonā šo robežu sasniegusi tik ātri.

Tikmēr Penguins zaudēja trešajā mačā pēc kārtas. Tās vārtos Mets Marejs atgriezās pēc sešu spēļu izlaišanas traumas dēļ un arī tika galā ar 24 pretinieku raidījumiem.

Panākumu guva arī Vašingtonas Capitals hokejisti, viesos ar 5:3 (1:0, 1:1, 3:2) pārspējot Bostonas Bruins. Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Alekss Čiasons, Capitals pieveicot šo pretinieci vienpadsmito reizi pēc kārtas.

Trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Monreālas Canadiens, kas savā laukumā ar 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Ņūdžersijas Devils. Uzvaras vārtus guva čehs Tomāšs Plekanecs, kurš izcēlās ar pirmo precīzo metienu 18 spēļu laikā.

Tāpat ceturtdien lielisku sniegumu nodemonstrēja somu vārtsargs Jūse Saross, kurš tika galā ar 46 raidījumiem, palīdzot Nešvilas Predators viesos ar 4:0 (0:0, 4:0, 0:0) apspēlēt Edmontonas Oilers. Zīmīgi, ka viņš ir komandas otrais vārtsargs, regulāri paliekot aiz tautieša Pekas Rinnes muguras.

Predators hokejisti uzvarējuši Oilers jau desmit spēlēs pēc kārtas.

Panākumu guva arī līgas līdere Tampabejas Lightning, kas viesos ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) apspēlēja kopvērtējuma pēdējā vietā esošo Arizonas Coyotes, kamēr līdzšinējā Rietumu konferences līdere Sentluisas Blues ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) mājās piekāpās Anaheimas Ducks.

LETA jau vēstīja, ka latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un septiņiem spēka paņēmieniem NHL mačā un pārtrauca 21 spēles ilgušo sēriju bez punktiem, taču viņa pārstāvētā Bufalo Sabres komanda viesos ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpās Filadelfijas Flyers vienībai. Sabres cieta trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs, bet divās iepriekšējās neveiksmēs tika gūti punkti. Savukārt Flyers izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Girgensons iepriekšējo reizi pie punktiem tika 14.oktobrī, kopš tā laika aizvadot 21 maču. Šī bija garākā "sausā" sērija Girgensona NHL karjerā.

Kopā NHL ceturtdien notika 12 mači, laukumā dodoties lielākajai daļai komandu.

Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 48 punktiem 31 spēlē ieņem Lightning, kam konferencē ar 41 punktu seko Toronto Maple Leafs, Kolumbusas Blue Jackets un Capitals vienības.

Ceturtdien Maple Leafs ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Minesotas Wild.

Tikmēr Sabres ar 22 punktiem 32 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē.

Rietumos līderpozīcijā ar 44 punktiem 31 spēlē pārņēmusi Predators komanda, kurai tagad ar 44 punktiem 33 cīņās seko Blues. Savukārt attiecīgi 43 un 42 punktus iekrājušas Losandželosas Kings un Golden Knights vienības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi