Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vārtsargs Vords noslēdz hokejista karjeru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Karolīnas Hurricanes vārtsargs Kems Vords pēc vienas dienas līguma parakstīšanas ar savu ilggadējo komandu, noslēdzis profesionāļa karjeru.

Pērn Vords pārstāvēja citu NHL klubu Čikāgas Blackhawks, bet īsi pirms karjeras noslēguma, viņš nolēma atgriezties Hurricanes komandā, kurā aizvadījis lielāko daļu savas karjeras, lai pavisam pieliktu punktu profesionālajam hokejam.

Vords Karolīnas komandā nospēlēja 13 sezonas, bet aizvadītajā gadā viņš Blackhawks rindās piedalījās 33 spēlēs, vidēji atvairot 89,7% pretinieku metienu, bet savos vārtos viņš caurmērā ielaida 3,67 vārtus.

Zīmīgi, ka vēl esot debitantam (2006.gadā), viņš ar Hurricanes vienību izcīnīja Stenlija kausu, bet tieši Vords tika atzīts par vērtīgāko finālsērijas spēlētāju, iegūstot Kona Smita balvu. Togad viņš 23 izslēgšanas mačos izcīnīja 15 uzvaras, vidēji spēlē ielaižot 2,14 vārtus, atvairīdams 92% metienu.

"Tas bija gods, kā arī privilēģija vilkt Hurricanes kreklu 13 sezonas. Visu to gadu laikā es sapratu, ka patiesi mīlu šo organizāciju, pilsētu un fanus. Tieši tāpēc es un mana ģimene šo vietu saucam par mājām, un tā tas paliks arī turpmāk," atvadu vārdus ilggadējai komandai veltīja Vords. "Novērtēju to atbalstu, kas man tika sniegts no fanu puses gan labos, gan sliktos brīžos. Paldies jums."

Tāpat pieredzējušais spēlētājs vēlējās pateikties arī saviem komandas biedriem, kā arī apkalpojošajam personālam.

"Tāpat vēlos pateikties treneriem, spēlētājiem un personālam, ar kuriem sastrādājos visus šos gadus. Atmiņas par uzvaru 2006.gada Stenlija kausa finālā, es vienmēr lološu. Arī dalību Visu zvaigžņu spēlē, pārstāvot Hurricanes klubu, būs grūti aizmirst," karjeras sasniegumus atminējās Vords. "Lai arī šis nebija viegls lēmums, nevaru vien sagaidīt, kas manā dzīvē notiks pēc karjeras beigām."

Vords NHL drafta ceremonijā tika izraudzīts 2002.gadā ar kopējo 25 numuru. Kopumā NHL viņš aizvadījis 701 regulārās sezonas spēli, izcīnot 334 uzvaras. Vārtsargs šajos mačos caurmērā ielaidis 2,74 vārtus, atvairot 90,8% metienu. Vords no 701 spēles 27 spējis vārtus nosargāt neskartus. Tikmēr izslēgšanas spēlēs viņš piedalījies 41 mačā, caurmērā atvairot 91,7% metienu un ielaižot 2,38 vārtus.

Vords Hurricanes komandā ir līderis aizvadītajās spēlēs (668), uzvarās (318) un "sausajos" mačos (27).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi