Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Oilers un Flames vārtsargi izvicina dūres derbijā

Edmontonas Oilers un Kalgari Flames vārtsargi Maiks Smits un Kems Talbots sestdien Nacionālajā hokejā līgā (NHL) izkāvās Albertas provinces derbijā jeb tā dēvētajā kaujā par Albertu.

Kaislībām bagātajā spēlē viesos ar 8:3 (3:1, 3:2, 2:0) uzvarēja Edmontonas Oilers.

Viesiem ar diviem vārtiem izcēlās Konors Makdeivids, bet četras rezultatīvas piespēles bija Leonam Draizaitlam.

Spēle savu kulmināciju sasniedza 24 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad, rezultāta tablo vēstot 6:3 viesu labā, abas komandas pie Talbota sargātajiem vārtiem pamatīgi saķērās. Tikmēr Smits aizslidoja līdz laukuma centram, kur sagaidīja Talbotu, kurš pirms tam saplūcās ar kādu Oilers hokejistu. Vārtsargi apmainījās dažiem sitieniem, līdz Flames ripu ķērājs paslīdēja un nokrita.

Abiem vārtsargi tika noraidīti līdz spēles beigām. Talbots gan tikai bija nospēlējis 16 minūtes, jo perioda sākumā nomainīja četras ripas ielaidušo Davidu Ritihu.

"Šādās spēlēs viss vienkārši notiek pats par sevi un es attiecīgi reaģēju, iespējams, ne pašā gudrākajā veidā. Mačs bija ļoti emocionāls, un arī es biju uzvilcies," pēc mača teica Talbots.

"Tas bija vecās raudzes hokejs. Talbots pārāk daudz jaucās pa vidu, man tas īsti nepatika un nekas cits neatlika kā iejaukties," komentēja Smits.

Abas komandas kopš 28.decembra spēkojušās četras reizes, iepriekšējās trīs uzvarot Flames hokejistiem.

Tāpat rezultatīvi noslēdzās spēle, kurā Bostonas Bruins viesos ar 6:1 (1:0, 3:0, 2:1) pārspēja Minesotas Wild. Ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizsargs Torijs Krags.

Jau ziņots, ka latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks sestdien ielaida divus vārtus, taču ar to nepietika, lai viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets izcīnītu uzvaru. Kolumbusas vienība viesos ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo Sabres komandai. 

Kolumbusas komandas pirmais vārtsargs šobrīd ir latvietis Elvis Merzļikins, kurš svinējis piecas uzvaras pēc kārtas, trīs mačos šajā sērijā paliekot "sausā". Merzļikins sestdien palika rezervē un atpūtās pirms svētdienas cīņas.

Tikmēr no Amerikas Hokeja līgas (AHL) izsaukumu gaida Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas Senators viesos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Toronto Maple Leafs.

Austrumu konferencē līdere ar 75 punktiem 52 spēlēs ir Vašingtonas Capitals, bet Rietumos pirmā ar 70 punktiem 53 dueļos ir Sentluisas Blues.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā triumfēja Sentluisas Blues, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Bostonas Bruins, pirmo reizi vēsturē tiekot pie prestižās trofejas.

 

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Jā, tas kurš pārkāpj noteikumus, hokejā skaitās goda vīrs un pat varonis. Tā ir vispasaules maucība,
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi