Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Kako turpinot rādīt lielisku sniegumu, Somijas hokejisti uzveic Dāniju

Somijas hokeja izlase ceturtdien Slovākijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta ceturtajā mačā, A apakšgrupā paceļoties uz ceturto vietu.

Somi Košicē ar rezultātu 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) uzveica Dāniju.

 

Pirmie šajā mačā vārtus guva dāņi, otrā perioda otrajā minūtē veiksmīgi vārtu priekšā nospēlējot Mortenam Madsenam, kurš realizēja vairākumu. Četras minūtes vēlāk 18 gadus vecais Kāpo Kako ar individuālu reidu apveda dāņus, tajā skaitā arī vārtsargu, raidot ripu tīklā un panākot 1:1. Sešas minūtes pirms perioda beigām Sakari Manninens nocīnījās vārtu priekšā, burzmā izvirzot vadībā jau Somijas izlasi. Šo uzbrukumu iesāka Kako.

Tāpat talantīgais soms piedalījās arī trešajā vārtu guvumā, kad trešā perioda 12.minūtē pēc viņa piespēles Harri Pesonens panāca 3:1 somu labā. Atlikušajās nepilnās deviņās minūtēs vārti netika gūti, ar šādu rezultātu noslēdzoties arī mačam.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Kanādas izlase ar 5:2 (3:0, 0:1, 2:1) pārspēja Franciju.

A grupas kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četros mačos ir Vācija, desmit punkti ir Somijai, bet deviņi punkti ir Kanādas kontā, kamēr ceturtā ar astoņiem punktiem ir ASV. Piekto vietu ar pieciem punktiem ieņem Dānija, bet sestā ar trim punktiem ir Slovākija, kamēr viens punkts ir Francijas, bet neviens - Lielbritānijas kontā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 21.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Kazahstāna, kura augstākajā divīzijā nav spēlējusi trīs gadus, un Baltkrievija. Abas komandas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi