Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

VIDEO: Pirms gada treneri neprata savaldīties. Kā būs šoreiz?

Tieši pirms gada pasaules čempionātā Minskā skaļu rezonansi izraisīja treneru nesavaldība Krievijas un Zviedrijas pusfinālspēlē. Ceturtdien plkst. 20.15 Ostravā abas komandas tiekas atkal, bet šoreiz jau soli ātrāk - ceturtdaļfinālā. Viena no samērā drošajām medaļu pretendentēm pavisam droši paliks bez godalgas, tikmēr žurnālisti un hokeja līdzjutēji atgādina par pērno Oļega Znaroka un Rikarda Gronberga saķeršanos.

Atgādināsim, ka pusfināla mačā pret Zviedriju (3:1) Krievijas valstsvienības galvenais treneris Znaroks pamatlaika izskaņā visai izteiksmīgi parādīja, ko grasās izdarīt ar zviedru treneri. Karstasinīgo hokeja speciālistu tik ļoti sadusmoja Zviedrijas hokejista pārkāpums. Abi treneri uz soliņa ielaidās asā vārdu pārmaiņā, bet Znaroks kolēģim pretējā nometnē parādīja "rīkles pārgriešanas" žestu.

Pēcāk abiem piesprieda diskvalifikāciju uz vienu spēli - Znaroks nedrīkstēja atrasties uz Krievijas soliņa zelta mačā ar somiem, kuru krievi pārliecinoši uzvarēja, bet Gronbergs nebija kopā ar komandu bronzas mačā ar čehiem, kurā zviedri arīdzan bija pārāki.

Pēc zaudējuma somiem apakšgrupas pēdējā spēlē Znarokam preses konferencē tika atgādināta šī saķeršanās, un jautāts, vai treneru attiecības kādā mērā var ietekmēt spēli ar Zviedriju. Sākotnēji Znaroks likās īsti nesaprotam jautājumu, bet pēc tā atkārtošanas attrauca: "Gribat, lai tas atkārtojas? Es nesaprotu, ko jūs vēlaties no manis?"

Znaroks (52) jau spēlētāja karjeras laikā bija pazīstams ar savu nepiekāpīgo dabu un skarbo raksturu, turpinot tradīcijas arī trenera arodā. Divkārtejais Gagarina kausa ieguvējs iesaistījies arī vairākos konfliktos KHL. Īpaši aktīvs bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis bija 2012.gada pavasarī, kad paspēja sakauties ar Minskas Dinamo hokejistu Džefu Pletu, kā arī iesaistīties konfliktos ar Ņižņijnovgorodas Torpedo līdzjutēju un toreizējo Sanktpēterburgas SKA galveno treneri Milošu Ržihu.

Šī nav pirmā reize, kad Znaroks kritis IIHF nežēlastībā. 1991.gada rudenī pārbaudes spēlē starp Znaroka pārstāvēto Pori Assat un Ūmeo Bjorkloven hokejists metās pārmācīt tiesnesi, par ko arī tika sodīts ar diskvalifikāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi