Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Svečņikovam un Makdeividam pa hettrikam uzvarās NHL kvalifikācijas mačos

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji Andrejs Svečņikovs un Konors Makdeivids pirmdien kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē guva trīs vārtus, palīdzot savām komandām Karolīnas Hurricanes un Edmontonas Oilers izcīnīt uzvaras.

"Hurricanes" ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) uzvarēja Ņujorkas "Rangers" un sērijā līdz trim panākumiem izvirzījās vadībā ar 2-0.

Svečņikovs 1:0 panāca jau piektajā minūtē, kad iepretim vārtiem saņēma piespēli no Sebastiana Aho un izdarīja spēcīgu un netveramu metienu. Septiņas minūtes vēlāk, spēlējot vairākumā, neizšķirtu panāca Artēmijas Panarins.

Otrā perioda sākumā savu iespēju skaitliskajā vairākumā izmantoja arī Svečņikovs, bet pēc trim nospēlētām minūtēm "Hurricanes" jau bija vadībā ar 3:1, jo vēl vienus vārtus guva Džordans Martinuks. "Hat-trick" Svečņikovs sev noformēja noslēdzošā perioda 15.minūtē.

 

Citā spēlē "Oilers" ar 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) uzvarēja Čikāgas "Blackhawks" un sērijā līdz trim panākumiem panāca neizšķirtu 1-1.

Līdz pirmā perioda piektajai minūtei rezultāta tablo jau vēstīja 2:0, jo divus ātrus vārtus paspēja gūt Makdeivids. Pirmais "gols" Čikāgas kluba vārtos ielidoja jau 19 sekundē, jo vārtu priekšā nepiesegts palika talantīgais uzbrucējs. Savukārt jau piektajā minūtē Makdeivids apskrēja pretinieku aizsargu un ar nūjas lāpstiņas neērto pusi "iecēla" ripu zem pārliktņa.

Pirmā perioda desmitajā minūtē Patriks Keins vienus vārtus atguva, bet jau otrā perioda ievadā Tailers Eniss atgrieza divu vārtu pārsvaru. Otrā perioda piektajā un 16.minūtē precīzus raidījumus Karolīnas komandā izdarīja Sleiters Koekoeks un Oli Māta, bet neilgi pēc tam Makdeivids guva savus trešos vārtus, "Oilers" spēlējot vairākumā.

Vēl divus "golus" Edmontonas vienība iemeta noslēdzošajās 20 minūtēs. To paveica Džeimss Nīls un Aleks Čiasons.

Pie uzvaras tika arī Tampabejas "Lightning", kas ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 2:1) pēc spēles soda metienu sērijā uzveica Vašingtonas "Capitals".

Vārtus pamatlaikā "Lightning" vienībā guva Ņikita Kučerovs un Mičels Stīvens, bet pretējā laukuma pusē precīzi meta Ričards Paniks un Jevgēņijs Kuzņecovs. Uzvaras "bullīti" iemeta Kučerovs.

Šie abi klubi jau nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs.

Tikmēr Kalgari "Flames" ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) atzina Vinipegas "Jets" pārākumu. Rezultāts šajā sērijā kļuvis neizšķirts 1-1.

Edams Laurijs uzvarētāju labā atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr divas piespēles nopelnīja Džeks Roslovičs. "Flames" komandā vārtus iemeta Elīass Lindholms un Sems Benets. 

"Jets" šajā duelī nevarēja palīdzēt līderi Marks Šeifele un Patriks Laine.

Citviet Vegasas "Golden Knights" ar 5:3 (1:0, 0:3, 4:0) pārspēja Dalasas "Stars".

Uzvarētāju rindās vienus vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Marks Stouns, Neits Šmidts un Viljamss Karlsons, bet "Stars" komandā trīs rezultatīvas piespēles Miro Heiskanenam.

Jau ziņots, ka Pitsburgas "Penguins", kuras rindās spēlē arī Teodors Bļugers, pirmdien kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē izcīnīja uzvaru, panākot neizšķirtu sērijā.

"Penguins" ar 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) pieveica Monreālas "Canadiens".

Sērijā līdz trim panākumiem rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Bļugers šajā duelī laukumā pavadīja 11 minūtes un 29 sekundes, no kurām 13 sekundes nospēlētas vairākumā, bet vēl divas minūtes un 14 sekundes pavadītas mazākumā. Uzbrucējs pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Austrumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās "Bruins", "Lightning", "Capitals" un "Flyers", bet kvalifikācijas turnīrā ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Penguins" pret "Canadiens", "Hurricanes" pret "Rangers", "Islanders" pret "Panthers" un "Blue Jackets" pret "Maple Leafs".

Rietumu konferencē par izsētajām vietām vienā riņķī cīnās"Blues", "Golden Knights", "Avalanche" un "Stars", bet kvalifikācijas turnīru ar astoņām komandām tiekas šādi pāri: "Oilers" pret "Blackhawks", "Predators" pret "Coyotes", "Canucks" pret "Wild" un "Flames" pret "Jets".

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs. Tas paredz "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīt sērijas līdz trim uzvarām, pēc tam pārejot uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi