Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vītoliņš: Pārliecinājos, ka labi padarīts darbs atmaksājas

Latvijas vīriešu hokeja izlases ilgais sagatavošanās posms pirms pasaules čempionāta rezultējās ceturtdaļfināla sasniegšanā, sarunā ar žurnālistiem secināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti ar Šveici un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. Papildlaikā uzvaras vārtus gūstot Rūdolfam Balceram, latvieši ceļazīmes iegūšanu atzīmēja ar uzvaru 4:3.

"Negribu runāt par to, cik skaista bija vai nebija šī spēle, bet tas bija rakstura mačs. Svarīgā momentā, kad mēs zinām, ka vajag, varam atrast nepieciešamos spēkus un uzvarēt kā komanda. Vēlreiz pārliecinājos, ka labi padarīts darbs atmaksājas," secināja Vītoliņš.

"Esam ļoti daudz strādājuši sagatavošanās posmā un puiši šodien cīnījās kā zvēri. Negribu runāt par taktiskām lietām, cik labi vai pareizi nospēlējām dažos momentos. Pie zaudētas situācijas atradām spēkus atgūt vārtus un vēl uzvarēt papildlaikā," viņš turpināja.

Tāpat treneris paslavēja Latvijas hokejistu pašaizliedzīgo spēli laukumā, bloķējot pretinieku metienus.

"Šodien mačā Zīlem vēl trāpīja pa otru sejas pusi un viņš laikam tagad ir sasists no visām pusēm, bet tāds viņš ir kā spēlētājs. Šodien visi metās zem ripām. Tas ir komandas gars - mēs neesam tāda komanda, kas var iziet ar vienu vai diviem spēlētājiem, mums laukumā ir vajadzīgi visi," teica Vītoliņš.

Latvijas valstsvienība oficiālo treniņnometni sāka vairāk nekā mēnesi pirms pasaules čempionāta un kopā aizvadīja septiņas pārbaudes spēles. 

"Nezinu, vai vēl kāda izlase ir veikusi tik lielu darba apjomu. Mums ir savākti tik daudzi spēlētāji no dažādām līgām un valstīm, kamēr daudz reizes vieglāk to ir izdarīt no vienas līgas vai valsts. Veiksme palīdz tiem, kuri labi strādā," norādīja treneris.

Ceturtdaļfinālā ceturtdien Rīgā Latvijas hokejisti stāsies pretī Zviedrijai. Vītoliņš izcēla, ka, lai gan ceturtdaļfināls ir sasniegts, tas nenozīmē, ka pie tā būtu arī jāapstājas.

"Gribās ne tikai sasniegt nākamo slieksni, bet arī pārvarēt. Mēs varēsim atkal spēlēt savas publikas priekšā un izmantosim savu sesto laukuma spēlētāju," piebilda treneris.

Latvijas izlase ceturtdaļfinālam kvalificējusies pirmo reizi kopš 2018.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi