Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vītoliņš pirms spēlēm ar Franciju: Pēc bronzas ir lielāka atbildības sajūta

Latvijas vīriešu hokeja izlasei pēc pavasarī izcīnītās bronzas pasaules čempionātā ir lielāka atbildība arī pirms pārbaudes mačiem, preses konferencē izcēla valstsvienības galvenais treneris.

Vītoliņa vadītā komanda ar Francijas izlasi, kas būs arī Latvijas pretiniece nākamā gada pasaules čempionātā, "Daugavas" ledus hallē Rīgā spēkosies 9. un 10.novembrī. Abi mači sāksies plkst.19.

"Atbildības sajūta pēc bronzas ir lielāka. Esam pacēluši latiņu, un attieksmei no spēlētāju puses ir jābūt tādai pašai, kā pavasarī pirms čempionāta. Hokejistiem jāsaprot, uz kurieni viņi ir atbraukuši, un tas ir gods spēlēt Latvijas izlasē. Ja sevi šeit nepierādīsi, tad otras iespējas var nemaz nebūt. Ceru, ka visi būs atbraukuši ar degsmi sevi pierādīt," teica Vītoliņš.

"Būs tikai divas treniņu dienas, kam sekos divas spēles. Arī francūži atbrauks ar spēcīgu sastāvu, lai jau gatavotos pasaules čempionātam. Šie posmi ir domāti tam, lai pirms pasaules čempionāta zinātu, uz ko ir spējīgs katrs spēlētājs. Šobrīd nevaram neko ielikt fiziski, bet divos treniņos varam daudz maz saspēlēt maiņas," viņš piebilda.

Vītoliņš atklāja, ka svētdien kluba rindās savainojumu guvis Daniels Bērziņš, taču treneris paredz, ka viņa vietā centra uzbrucēja pozīcijā var spēlēt ar Renārs Krastenbergs. Tāpat sastāvā savainojuma dēļ nav arī Oskara Batņas, kuram treneri vēlējas uz ledus piešķirt lielāku lomu nekā iepriekš, kā arī traumas liedza pievienoties izlasei arī Denisam Smirnovam un Sandim Smonam.

Latvijas valstsvienības sastāvā pārbaudes spēlēm pret Franciju iekļauti septiņi hokejisti no tiem, kuri pavasarī izcīnīja bronzu. 

"Kristiāns Rubīns iepriekš nav bijis sezonas laikā, tāpēc gribētos viņu redzēt. Kristaps Zīle var parādīt visiem pārējiem, kā mums kā komandai pašaizliedzīgi spēlēt. Šķiet, ka sanācis eksperimentāls sastāvs, bet tā nav. Tas ir Latvijas izlases pirmais sastāvs, kas ir uz doto brīdi. Haraldam Eglem nedaudz pietrūka pagājušajā gadā, Eduards Tralmaks arī nav zināms. Viņiem ir dota iespēja sevi pierādīt, lai par viņiem runātu pirms spēlēm decembrī," skaidroja treneris.

"Veidojot sastāvu skatījos tā, lai nebūtu, ka izsaucot uz izlasi, kāds pazaudētu vietu sastāvā. Piemēram, Rihards Bukarts gribēja arī būt izlasē, jo viņam nav bijušas daudz spēles pagaidām, bet es viņam skaidroju, ka viņš, atbraucot uz izlasi, var pazaudēt savu vietu klubā, ja komanda veselu nedēļu trenēsies bez viņa un tiks saspēlētas citas maiņas," viņš turpināja.

Latvijas izlases sastāvā šajā pārtraukumā iekļauti trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un divpadsmit uzbrucēji. Arginto Milbergs, Kristaps Roķis, Roberts Cjunskis un Anrī Ravinskis Latvijas valstsvienībā iepriekš nav spēlējuši.

Decembrī Latvijas izlase startēs "Kaufland" kausā Slovākijā, kur mājiniekiem un latviešiem piedalīsies arī Norvēģija, bet aprīlī jau gatavojoties pasaules čempionātam tiks aizvadītas astoņas pārbaudes spēles.

Plānots, ka pēdējā sagatavošanās posmā pasaules čempionātam Latvijas izlase savā laukumā aizvadīs divus mačus pret Austrijas komandu, vienu pret Somiju, ar kuru par draudzības spēlēm ir vienošanās uz diviem gadiem, pēc tam būs pārbaudes spēles Šveicē, savukārt gatavošanās čempionātam tiks noslēgta savu skatītāju priekšā pret norvēģiem.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi