Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Vītoliņš: Pretinieki šodien bija krietni labāki

Vācijas izlase Latvijas hokejistus trešdien pasaules čempionātā uzvarējusi pelnīti, jo šoreiz bijusi krietni pārāka, pēc sagrāves pasaules čempionāta ceturtajā spēlē sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:5, 0:1) kapitulēja Vācijai, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajās meistarsacīkstēs.

"Viss sākas no mazām detaļām, niansēm, divcīņām," neveiksmes iemeslus skaidroja Vītoliņš. "Ļoti daudz zaudējām divcīņas, jo sevišķi aizsardzības zonā. Kaut kur pārturējām ripu, kaut kur nedabūjām ārā no zonas, bija viena, otra, trešā kļūda un tā tā spēle aizgāja."

Latvijas izlases galvenais treneris atzīmēja, ka vācieši esot bijuši ātrāki, taču tas jau iepriekš tika gaidīts. Tāpat pretinieki bieži esot Latvijas izlasi noķēruši uz pretuzbrukumiem, tomēr šis, lai arī smags, bet ir tikai viens zaudējums.

"Tagad ir divas brīvdienas, puiši atjaunos spēkus un čempionāts turpinās," optimismu nezaudēja treneris. "Mums vēl trīs spēles priekšā un vienmēr [no šādiem zaudējumiem] jāmāk piecelties. Tur arī parādās komandas raksturs un gars. Šajā brīdi ir svarīgi lai karts spēlētājs saprot, kāpēc šeit esam ieradušies."

Vītoliņš arī norādīja, ka rezultāts būtībā ataino spēles gaitu. "Varējām mēs vēl kādu ripu iemest, varēja vārtsargi kaut ko noķert, bet vācieši šodien bija viennozīmīgi labāki," sacīja valstsvienības galvenais treneris. "Tas ir jāatzīst. Bet kāds rezultāts, tas jau ir otršķirīgi."

Latvijas izlase čempionātu sāka ar divām uzvarām papildlaikos, abos uzvaras vārtus gūstot kapteinim Kasparam Daugaviņam. Sestdien latvieši ar 5:4 pārspēja Poliju, svētdien ar 3:2 - Franciju, bet otrdien Latvija ar 2:0 apspēlēja Kazahstānu, tiekot pie pirmā panākuma pamatlaikā.

Tikmēr Vācijas hokejisti pirmajā spēlē ar 6:4 uzvarēja Slovākiju, bet nākamajos divos mačos piedzīvoja zaudējumus ar 1:6, atzīstot ASV un Zviedrijas pārākumu.

Nākamajā spēlē sestdien Latvijas izlases pretinieki būs grupas līderi zviedri, kuri turnīrā tikuši pie trim pārliecinošām uzvarām trīs spēlēs un ir apakšgrupas līderi. Zviedri ar 5:2 pārspēja ASV, ar 5:1 - Poliju un 6:1 - Vāciju.

"Nākamā spēle sākas no nulles. Mums ir jāsaprot, kas pietrūka šajā spēlē un kas mums jāizdara, lai nākamajā spēlē sasniegtu labu rezultātu," par turnīra turpinājumu sacīja Vītoliņš.

Pēc mača ar zviedriem Latvijas izlase 19.maijā tiksies ar Slovākijas izlasi, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Karalis uz māla kājām

Ja tā bija pēdējā reize, es to izbaudīju – mājienu par iespējamo atgriešanos slavenajos Rolāna Garrosa māla kortos pēc izstāšanās no Francijas atklātā čempionāta (French Open) jau pirmajā kārtā d...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi