Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Vītoliņš: Smagums no pleciem ir nost

Pirmajās trīs pasaules čempionāta spēlēs ir izcīnītas uzvaras, un lielais spiediens, kas gūlās uz hokejistu pleciem, tagad ir aiz muguras, otrdien pēc uzvaras mačā ar Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Jau ziņots, ka otrdien Ostravā Latvijas hokejisti pasaules čempionāta trešajā mačā ar 2:0 pārspēja Kazahstānu, tiekot pie trešās uzvaras trīs spēlēs.

"Spēle nedaudz bija kā šūpoles, bet mums no treneru puses viennozīmīgi ir lietas, kuras gribam uzlabot," par maču sacīja Vītoliņš. "Tajā pašā laikā beigu daļā bija daudz momentu, kuros puiši savu personīgo ego nolika malā un vairāk spēlēja komandai."

Galvenais treneris arī norādīja, ka mača sākumā komandai nedaudz pietrūcis disciplīnas, par ko tika runāts pirms spēles. "Jā, bija no laukuma izmesta ripa," vienu no noraidījumiem pirmajā trešdaļā atcerējās treneris. "Tur ir tā robeža - katrs mēģina cīnīties un nepazaudēt ripu, bet protams, ir jākontrolē savas kustības."

Vītoliņš arī atzina, ka ir apmierināts ar hokejistu parādīto sniegumu mazākumā.

"Tāds sniegums mazākumā reizēm rada pārliecību, bet, protams, noraidījumus negribas," sacīja Latvijas valstsvienības stūrmanis. "Redzējām, ka Kazahstānas spēlētāji ļoti labi kontrolēja ripu. Vienmēr no katras spēles var ko pozitīvu un negatīvu paņemt."

Vītoliņš arī atzina, ka Kazahstānas izlase ir spēlējusi tā, kā no tās tika gaidīts un lielus pārsteigumus pretinieki nesagādāja.

"No puišiem arī slogs ir nost. Tas spiediens, ka no mums gaida uzvaras pirmajās spēlēs, ir prom," secināja treneris, uzslavējot arī divus hokejistus, kuri aizvadīja čempionāta pirmās spēles - vārtsargu Kristeru Gudļēvski un uzbrucēju Danu Ločmeli.

"Pašlaik vārtsargi ir augstā līmenī, tāpēc būs nedaudz jāpalauza galva," par izvēli, ko likt vārtos nākamajās spēlēs, teica Vītoliņš.

Viņš skaidroja, ka tagad ir pārāk ātri pieņemt lēmumu un tas tiks izdarīts vēlāk vakarā.

"Mierīgi apsēdīsimies, paskatīsimies vāciešus, kas viņiem ir spēcīgās puses un uz ko mēs varam spēlēt. Lēmumu pateiksim rītdien," teica treneris.

Savukārt Ločmeļa sniegumu treneris novērtēja kā labu, tomēr nedaudz esot pievīlusi viņa spēle iemetienos.

"Bija momenti aizsardzības zonā, kad bija zaudēts iemetiens un kazahiem bija savas izspēles," skaidroja Vītoliņš. "Ar to mēģinājām tikt galā, bet pāris reizes viņi tika līdz metienam. Tā viņam tomēr bija tikai pirmā spēle, un neaizmirstam, ka viņam ir tikai 20 gadi."

Jau ziņots, ka pagājušā gada čempionāta bronzas medaļu ieguvēja Latvijas izlase turnīru uzsāka ar divām uzvarām papildlaikos, ar 5:4 pārspējot Poliju un ar 3:2 - Franciju.

Ar septiņiem punktiem trīs spēlēs latvieši B apakšgrupā ieņem otro vietu aiz Zviedrijas izlases, kura trīs mačos tikusi pie maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem.

15.maijā Latvija tiksies ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi