Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Znaroks atzīts par KHL aizvadītās sezonas labāko treneri

Latvijas speciālists Oļegs Znaroks atzīts par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) aizvadītās sezonas labāko treneri.

Trešdien Maskavā norisinājās KHL sezonas noslēguma ceremonija, kurā tika pasniegtas balvas dažādās kategorijās.

Znaroks ar Hariju Vītoliņu šosezon aizveda Sanktpēterburgas SKA līdz KHL čempionu titulam. Finālsērijā SKA ar 4-1 pārspēja Magņitogorskas Metallurg, otro reizi vēsturē paceļot virs galvas Gagarina kausu.

Tāpat Latvijas speciālistu duets aizvadītajā pasaules čempionātā palīdzēja Krievijas izlasei izcīnīt bronzas medaļas.

Tikmēr par vērtīgāko spēlētāju atzīts Magņitogorskas Metallurg līderis Sergejs Mozjakins, kurš saņēma Zelta nūju. Viņš pie šāda apbalvojuma ticis ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā. Mozjakins aizvadītajā sezonā guva 48 vārtus un veica 27 rezultatīvas piespēles, būdams rezultatīvākais KHL.

Otro reizi karjerā par līgas labāko vārtsargu atzīts Magņitogorskas Metallurg ripu ķērājs Vasīlijs Košečkins, kurš aizvadītajā sezonā atvairīja 93,2% metienu.

Tikmēr labāko +/- rādītāju sasniedza SKA aizsargs Antons Belovs, kurš nopelnīja pozitīvu koeficientu +34 un tika pie lietderīgākā spēlētāja balvas.

Savukārt par labāko uzbrucēju virknējumu tika atzīta SKA trijotne Ņikita Gusevs, Vadims Šipačovs un Jevgēņijs Dadonovs.

Labākā džentelmeņa balvu saņēma abi finālisti Mozjakins un Belovs, bet dzelzs vīra apbalvojumu saņēma Magņitogorskas Metallurg uzbrucējs Jans Kovāržs, kurš trīs sezonās aizvadījis 228 mačus.

Tikmēr par labāko jauno spēlētāju atzīts Oskara Bārtuļa komandas biedrs Vladivostokas Admiral rindās Vladmiris Tkačovs. Patlaban 21 gadu vecais uzbrucējs šosezon 54 spēlēs guva 15 vārtus un veica 27 rezultatīvas piespēles.

Savukārt sezonas simbolisko izlasi veidoja vārtsargs Igors Šestjorkins (SKA), aizsargi Viktors Antipins (Magņitogorskas Metallurg) un Jakubs Jeržābeks (Maskavas apgabala Vitjaz), kā arī uzbrucēji Mozjakins, Kovāržs (abi - Magņitogorskas Metallurg) un Šipačovs (SKA).

Par labāko komandas ārstu atzīts Čerepovecas Severstaļ dakteris Sergejs Viņņikovs. Viņš saņēma balvu, kas nodēvēta par godu 2011.gada 7.septembra aviokatastrofā bojā gājušajam Jaroslvaļas Lokomotiv ārstam Andrejam Ziminam.

Savukārt labākā žurnālista balvu saņēma Sovsport.ru hokeja apskatnieks Pāvels Lisenkovs. Labākā kluba administratora balva tika Viktoram Suhovam no Magņitogorskas Metallurg.

Par stiprākajiem nerviem tika apbalvos Ufas Salavat Julajev vārtsargs Andrejs Gavrilovs, kurš novembrī mačā ar Maskavas Dinamo mierīgi padzērās ūdeni situācijā, kad pretinieki izslidoja trijatā pret vienu aizsargu. Dinamo šajā situācijā nespēja gūt vārtus.

Savas balvas par uzvarām Rietumu un Austrumu konferencēs saņēma attiecīgi SKA un Magņitogorskas Metallurg. Metallurg par spēcīgāko Austrumos kļuva trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. Savukārt regulārā čempionāta uzvarētājas balvu saņēma Maskavas CSKA.

Par labāko Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) hokejistu atzīts Omskas Omskije jastrebi uzbrucējs Artjoms Manukjans, kurš 60 spēlēs iekrāja 105 punktus, kas ir līgas rekords. Tikmēr labākā aizsarga gods tika Kazaņas Irbis hokejistam Eduardam Nasibuļinam, bet par labāko vārtsargu tika nosaukts Sanktpēterburgas SKA-1946 ripu ķērājs Konstantīns Volkovs.

Top komentāri

WTF
W
Beidziet vienreiz šo krievu nacistu saistīt ar Latviju.
ui
u
nahrena šī ziņa?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi