Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Zviedrijas hokejisti pārliecinoši uzvar Vāciju; Šveice pēcspēles metienos pārspēj Čehiju

Zviedrijas vīriešu hokeja izlase pirmdien Ostravā pasaules čempionāta mača pārliecinoši pārspēja Vāciju, savukārt Šveice Prāgā pēcspēles metienu sērijā guva virsroku pār meistarsacīkšu saimnieci Čehiju.

Zviedrijas hokejisti B grupas spēlē Vāciju uzvarēja ar rezultātu 6:1 (3:0, 2:0, 1:1).

Trešajā minūtē ar metienu no zonas vidus zviedrus vadībā izvirzīja Ēriks Kārlsons, bet 15.minūtē ar spēcīgu metienu 2:0 panāca Markuss Petešons. Trīs sekundes pirms došanās pārtraukumā Viktors Ūlofsons realizēja vairākumu, zviedriem iegūstot trīs vārtu pārsvaru.

Otrā perioda piektajā minūtē Kārls Grundstrēms pielaboja Rasmusa Dalīna metienu un raidīja ripu tīklā, bet trešdaļas vidū Andrē Burakovskis izmantoja situāciju, kurā pretinieku vārtsargs nepaguva atgriezties vārtos - 5:0.

Nākamā nogriežņa astotajā minūtē Leonārds Pfēderls pie vārtu stūra pirmo un vienīgo reizi mačā pārspēja Sāmuelu Ērsonu. Pēc trīsarpus minūtēm Īsaks Lundestrēms atjaunoja piecu vārtu pārsvaru, pārspēdams Matīasu Nīderbergeru, kurš trešajā periodā aizstāja Filipu Grūbaueru.

Burakovskim šajā mačā bija trīs rezultativitātes punkti - vieni gūti vārti un divas piespēles. Zviedriem šajā spēlē bija ievērojams pārsvars metienos (46:16).

Latvijas izlasei nākamā cīņa būs otrdien ar Kazahstānu.

B grupā Ostravā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Zviedrija, piecus trīs mačos guvusi Slovākija, divus mačus aizvadījušajai Latvijai un ASV ir pa četriem punktiem, Vācijai un Kazahstānai pa trim punktiem, bet Francijai un Polijai pa vienam punktam.

Savukārt Prāgā A apakšgrupas mačā Šveice čehus uzvarēja ar 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā.

Pirmajā periodā vienīgie vārti tika gūti 14.minūtē, kad vairākumu ar metienu no tuvas distances realizēja Kevins Fiala. 1:1 čehi panāca otrās trešdaļas 16.minūtē, kad vairākumā pēc uzvarēta iemetiena precīzu raidījumu bez ripas apstādināšanas izpildīja Matejs Strānskis.

Pamatlaikā vairāk vārti netika gūti un mačs turpinājās papildlaikā, arī papildu piecminūtē ripai nenonākot tīklā. Līdz ar to uzvarētāja tika noskaidrota pēcspēles metienu sērijā.

Tajā pirmie divi metieni nebija precīzi, bet turpinājumā Fiala pārspēja Lukāšu Dostālu un Strānskis sarūgtināja Leonardo Dženoni - 1:1. Ar precīzu metienu atbildēja Filips Kuraševs, bet Dženoni neitralizēja Davida Tomāšeka metienu. Arī nākamie trīs metieni nebija precīzi un Jakubam Flekam bija iespēja panākt neizšķirtu, taču viņš raidīja ripu garām vārtiem un Šveice svinēja uzvaru.

A grupas līdere ir Šveice ar astoņiem punktiem trīs spēlēs un tai ar septiņiem seko Somija. Kanādai un Čehijai ir seši punkti attiecīgi divās un trīs cīņās, Dānija guvusi trīs punktus, bet bez punktiem ir Austrija, Norvēģija un Lielbritānija.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi